Борисов каза: Кабинет на малцинството пред съюз с БСП!

Който спечели изборите, да управлява, каза лидерът на ГЕРБ
17 яну 2017 12:30,
220

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде да се разбере, че би предпочел правителството на малцинството, ако партията му е първа на изборите, пред коалиция с БСП или участие в друг широк управленски съюз.

"Преди две години направих такъв компромис - изключително трудна работа, компромисите винаги се трупат на голямата партия", каза Борисов, цитиран от БТА. Според премиера в оставка, който спечели изборите, трябва да си направи правителство и да управлява.

Лидерът на ГЕРБ нарече невъзможна и абсурдна евентуална коалиция с БСП при следващо управление.

Още по темата

"Как ще направим с БСП коалиция, ще махнем плоския данък, ще въведем прогресивен, абсурд - не е възможно", каза Борисов, който участва в 11-та годишна среща на правителството с бизнеса.

Вчера вицепремиерът по коалиционната политика в оставка Румяна Бъчварова обяви, че би искала ГЕРБ да търси партньори за евентуално бъдещо управление сред българските партии, които членуват в европейската десница.

Тя обаче не изключи и коалиции с други формации.

ГЕРБ пък започва допитване сред членовете си за това с кои формации може да си сътрудничи партията след изборите.

Премиерът в оставка изрази съмнение, че БСП не помага на Румен Радев за съставянето на служебен кабинет.

"Свръхчовек да е, той няма как... Няма как да познаваш всички и най-доброто да сложиш. Но БСП, не знам защо, толкова им беше зор да управляват, сега казват: "Не. Ние дори и на Радев не се месим. Той сам ще си го направи". Но не вярвам на такива неща“, каза Борисов.

В изказването си пред бизнеса днес премиерът в оставка оцени мандата на Росен Плевнелиев като "много успешен".

Премиерът в оставка коментира и международната политика. Той акцентира на това, че новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп се сблъсква с протести още преди да е започнал мандата му. Борисов видя в политиките на новия US-президент контраст с това, което Европа досега е мислила за правилно.

"Какво се случва в ЕС? Предстоят избори в двете най-големи държави – Германия и Франция. Досега трима от кандитатите за президент на Франция казват, че не са за санкции срещу Русия, а най-големите защитници за санкциите са президентът Оланд и канцлерът Меркел. Другият кандидат за канцлер в Гермния също е срещу санкции срещу Русия", разказа премиерът в оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имаше една формация, която изповядваше принципа "с малко, но завинаги". Какво се случи - преядоха с власт и дълго време гледаха от далеч, а лидерите им мълчаха. ГЕРБ и бибитко следват същата линия. Но ако друга формация случайно получи повече гласове, ще ли бибитко да подкрепи правителство на тази формация? Или неговите думи се отнасят само и единствено до ГЕРБ? Сигурно пак ще се разхожда около НС, а не вътре, където им е мястото... Но с техния електорат, простотиите вървят с пълна пАра.
98
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БГТРАКИЕЦ 116А с какво се построиха всички тези лошо направени и неработещи неща през соца. С чии пари, на чия земя? Стези пари, които комунистите ограбиха от народа или на земята, която комунистите насила взеха от народа? И въпреки всички тези построени неща българите живееха мизерно със 100-200 лв заплата в панелните си кутийки, закрепостени към родните си места, без да имат възможността да си потърсят късмета по белия свят под страх от разстрел или нещо по-лошо.Не ми го хвали вашия соц
97
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баба Столетка е в агония - последни напъни преди последното издихание. Надявам се тази година жалката соц. партия да се разпадне окончателно.
96
4
 
16
 
! Отговори
До 109 преди 7 години
Всъщност много добре направи,че подаде оставка.Даже тя беше много закъсняла.Това,което ни натресоха от ГЕРБ,години наред ще ни трябват за да го заличим.Достатъчно е да кажа само КТБ и 16-те милиарда дълг.Тук не включвам нито лошото строителства,нито всяка година за саниране-също лошо по 1 милиард лева,нито замразените заплати и пенсии.Затова вън и никога повече ГЕРБ.
95
3
 
10
 
! Отговори
БГ преди 7 години
Я КАКТО В ХАМЕРИКА ВСИЧКИ БОГАТАШИ ДА СИ ОБЯВАТ БОГАСТВАТА,ПРОИЗХОДА,ПЛАЩАНЕТО НА ТОК И ВОДА,ДАНЪЦИ,ЗАЩО СЕ МЪЛЧИ 27 ГОДИНИ ОТ КЪДЕ СА БОГАСТВАТА,АМИ САМО ККИ СЕ НОСЯТ ЗА ТОЗИ ИЛИ ЗА ОНЗИ МИЛИАРДЕР,ЗАЩО НЯМА ЯСНОТА АМИ КРАДЕНЕ БЕЗ ВИНА,Я СЕ ОГЛЕДАЙТЕ КОИ СА МИЛИОНЕРИТЕ И БОГАТАШИТЕ,ЧЕРВЕНИ,СИНИ,ЗЕЛЕНИ,НЯМА ЛИ КРАЙ,КОГА ЩЕ ГРАДИМ ДЪРЖАВНОСТТА,ЗАЩО ОТКРАДНАХТЕ ВСИЧКО НАРОДНО,ГРАДЕНО ДЕСЕТИЛЕТИЯ,ИМА ИСТОРИЦИ,БИБЛИОТЕКИ,ВИЖТЕ КАКВА Е БИЛА БЪЛГАРИЯ 44 И 89ТОВА ДА ОТРИЧАТЕ ВСИЧКО ЗНАЧИ ЧЕ СТЕ КЪСОГЛЕД
94
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червената бабичка е Борисов и калинките му.
93
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 117Станишев веч го видяхме, но червеният съд го пусана ;-)
92
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато видя простият пожарникар на подсъдимата скамейка тогава ще разбера че в Бг нещата тръгват към добро.
91
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От 42-годишния си жизнен опит съм научил едно - червената чума трябва да се изгори до последната останка. Когато умре и последаната червена бабичка (от старост разбира се), чак тогава България ще се оправи.
90
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак ли ни плашиш беееее,смешкооооо.Щом теб изтърпяхме,ще изтърпим и всеки друг.Ние вече сме калени и нищо не ни плаши.Щом можем да живеем с 200 лв.на месец,а тока ни да струва 300,щом те изтърпяхме като Али баба и 40 разбойници да ни лъжете и крадете безконтролно 8 години,щом ви позволихме 16 милиарда заем,който вече е над 20 милиарда,значи можем да понесем всичко.Върви си.Не искаме още от същото.
89
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато тоя *** пожарникар с кривата глАва ви определя дневният ред в държавата ще ми ядете К.ра.
88
4
 
11
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 7 години
на 106(КОЙ ПОСТРОИ ДЕСЕТКИ ЯЗОВИРИ И МИЛИОНИ ДКА ПОЛИВНИ ПЛОЩИ,КОЙ ПОСТРОИ 1,5 МЛН АПАРТАМЕНТИ И 1 МЛН ВИЛИ,КОЙ СЪЗДАДЕ АТОМНАТА ПРОМИШЛЕНОСТ,А СЕ ОГЛЕДАЙ НИЩО НЯМА ОТ 44 ГОДИНА ОСВЕН ЦЪРКВИ И ДЖАМИИ,ДСТОТИЦИ ПРЕДПРИЯТИЯ ЗА 100 МЛД ОТКРАДНАТИ,ВЪНШНИ ДРУЖЕСТВА СЪЩО ВЗЕТИ БЕЗ ПАРИ,КТБ Е НА 7 ГОД УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ,НАРОДА НЕ ЗАСЛУЖАВА МИЗЕРИЯ,ЗАЩОТО ВСИЧКИ СОЦИАЛНИ ВЪПРОСИ СА ОТ БСП,САМО ПРИ БСП ПЕНСИЯТА МИ СЕ УДВОИ,А ГЕРБ МИ ДАВА ПОДАЯНИЯ,*** СИ ЩОТО ОБИЖДАЩ ОБИКНОВЕННИТЕ ГРАЖДАНИ ИСКАЩИ НОРМАЛ
87
0
 
3
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До 100 АнонименДраги, комай несхващаш, че назапад или по точно западна Европа е с най социалната политика! БГ е див капитализъм! т.с ти към момента живееш в социализъм много повече отколкото тези които живеем в БГ и се опитваме да нормализираме /смесена икономика, капитализъм+социализъм/ страната! Да трудно се прави частен/не държавен бизнес в България за разлика от на Запад! Тук ако някой има над 150т човека персонал печалбата му е многократно по ниска, ако същия бизнес и капацитет е в ЗЕвроп
86
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До САМО ГЕРБпреди 4 минутиВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ С НАС за 2017г. 1.Стабилност - замразени заплати2. Ръст на ЗАЕМИТЕ3. Ръст на Бежанците 4. Ръст на ВИНЕТКИ и ТОЛ такси 5. Ръст на РОМИТЕ------------------------------------------------------------------Да, точно това те чака, ако изберете др. Решетникова на следващите избори.Изберете си ги! Аз пък ще емигрирам, както го нашправих, като си избрахте кабинета Орешарски.
85
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мачкайте г-н Борисов тази комунистическа пасминаа до дупка.
84
3
 
16
 
! Отговори
до 100 преди 7 години
Така като те слушам не съм сигурен, че си живял през социализма. Аз за сегашната държава не бих дал живота си за разлика от тогава. За 27 години демокрация видяхме пълен упадък на държавата. Съсипана икономика, здравеопазване, образование, липса на армия,полиция,правосъдие и пълна разруха на националната идентичност. Аз не искам децата ми да бъдат съсипани за разлика от теб.
83
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов да каже какъв го дири на тази седянка,организирана от Иво Прокопиев.
82
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно така! Оставете соц. измеетта да срине за пореден път държавата. Народа забрави АЕЦ Белене, забрави КТБ, забрави Цанков камък, забрави спрените еврофондове и т.н. Готов е да плаща още версии! Такъв народ заслужава само мизерия, а тя е гарантирана от БСП, ДПС, АТАКА и псевдопатриотичната русофил-путинофилскаа сволооч.
81
2
 
3
 
! Отговори
Казасов преди 7 години
Не че нещо...относно това,че някой често сменя мнението си.Това означава,че се владее и има власт...над себе си.А всички знаем,че най могъщ е този,който има пълна власт над себе си.
80
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 97Абе то и през соца бяхме на опашката на СИВ и Партията ни осигуряваше единствено едно мизерно съществуване. Сега ти си IT с дипломи и сертификати, аз съм лекар с няколко дипломи, десетки публикации и два западни езика, и имаме възможности по-големи от тези на останалите. Я ми кажи през соца с две-три дипломи докъде щяха да ти стигнат възможностите? До софийско жителство? ;-) Бързо забравяте какво крепостни селяни бяхте през онова време, за което така носталгично мечтаете.