Борисов каза: Кабинет на малцинството пред съюз с БСП!

Който спечели изборите, да управлява, каза лидерът на ГЕРБ
17 яну 2017 12:30,
220

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде да се разбере, че би предпочел правителството на малцинството, ако партията му е първа на изборите, пред коалиция с БСП или участие в друг широк управленски съюз.

"Преди две години направих такъв компромис - изключително трудна работа, компромисите винаги се трупат на голямата партия", каза Борисов, цитиран от БТА. Според премиера в оставка, който спечели изборите, трябва да си направи правителство и да управлява.

Лидерът на ГЕРБ нарече невъзможна и абсурдна евентуална коалиция с БСП при следващо управление.

Още по темата

"Как ще направим с БСП коалиция, ще махнем плоския данък, ще въведем прогресивен, абсурд - не е възможно", каза Борисов, който участва в 11-та годишна среща на правителството с бизнеса.

Вчера вицепремиерът по коалиционната политика в оставка Румяна Бъчварова обяви, че би искала ГЕРБ да търси партньори за евентуално бъдещо управление сред българските партии, които членуват в европейската десница.

Тя обаче не изключи и коалиции с други формации.

ГЕРБ пък започва допитване сред членовете си за това с кои формации може да си сътрудничи партията след изборите.

Премиерът в оставка изрази съмнение, че БСП не помага на Румен Радев за съставянето на служебен кабинет.

"Свръхчовек да е, той няма как... Няма как да познаваш всички и най-доброто да сложиш. Но БСП, не знам защо, толкова им беше зор да управляват, сега казват: "Не. Ние дори и на Радев не се месим. Той сам ще си го направи". Но не вярвам на такива неща“, каза Борисов.

В изказването си пред бизнеса днес премиерът в оставка оцени мандата на Росен Плевнелиев като "много успешен".

Премиерът в оставка коментира и международната политика. Той акцентира на това, че новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп се сблъсква с протести още преди да е започнал мандата му. Борисов видя в политиките на новия US-президент контраст с това, което Европа досега е мислила за правилно.

"Какво се случва в ЕС? Предстоят избори в двете най-големи държави – Германия и Франция. Досега трима от кандитатите за президент на Франция казват, че не са за санкции срещу Русия, а най-големите защитници за санкциите са президентът Оланд и канцлерът Меркел. Другият кандидат за канцлер в Гермния също е срещу санкции срещу Русия", разказа премиерът в оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде стига толкова ЦИРК ! Горе всички сте си едно-от един дол дренки както е казал НАРОДА ! Стария бардак със старите ................ !
158
2
 
10
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Тази олигархична Ламя, незнайно защо наречена от някои "правителство" на неграмотния Борисов, е 13глава. Следващата недъгавост ще е 20глава.
157
2
 
16
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Борисов е бита карта. Той не може да изкара нито един мандат и всички му се смеят.
156
0
 
9
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Плиският данък е типичен за банановите републики / фасадните, олигархични "демокрации". Заинтересованите го пазят. Модерните, развити държави, които копираме САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия, Германия, Великобритания, Франция, Холандия, Белгия, Австрия, Швейцария, Швеция, Дания, Норвегия, Финландия, Люксембург, Италия, Испания и прочие имат прогресивен данък
155
1
 
9
 
! Отговори
До Пешо преди 7 години
Защо не се свързеш с Цвета Караянчева от ямболските села и да изиграете "Умиращият лебед".В трика от бял шантунг,лепнещ по тялото!Поканете на премиерата премиера.Да се повесели човекът,че от такива *** като вас може да прихване.
154
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-големите и нечовешки политически репресии извърши дебилната и отмъстителна Цвета Караянчева в Кърджали.Обикновения човек изпитва към ГЕРБ само две чувства-СТРАХ и ОТВРАЩЕНИЕ!Това сътвори Караянчева за седем години.Напоследък е започнала да назначава и съседите си на сладки служби.Защо не се организира среща с обикновените хора,а не с политическите клакьори и блюдолизци в многохилядни зали.
153
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГражданинОще ли е незаконно да не харесваш Борисов в частност или властта въобще?
152
1
 
25
 
! Отговори
ХАДА преди 7 години
КОЙТО ГЛАСУВА ЗА ЛЪЖЕЦ И КРАДЕЦ, ДА НЕ ЧАКА НИЩО ХУБАВО ДА МУ СЕ СЛУЧИ
151
0
 
20
 
! Отговори
да ти кажа преди 7 години
ПешоЧудиш се защото си ***!Фен на мутраи да знаеш,не всеки който не харесва мутрата е комунист!
150
3
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
До СелянинНазови го с името му този "всеки друг", да го чуем кой е, па да го оплюем както си му е редът :)
149
30
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Аз пък се чудя как може когато има Бойко Борисов, човек да гласува за някой друг??Никога след Освобождението не сме имали по-кадърен управник!
148
3
 
20
 
! Отговори
Селянин преди 7 години
До ГражданинВсеки друг, но не и хан Тикван.
147
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГражданинТи би могъл или всеки друг, който се е "наситил"на "демокрация", банани и свободи, особено тази на словото))Но, не дават, не става така далаверата.
146
1
 
17
 
! Отговори
Даааааа преди 7 години
Боцмана изтрещя!
145
17
 
2
 
! Отговори
Пян Гъ преди 7 години
До АнонименЛеле, готин, голям умник си! И като са били "отдавна проектирани", защо не са направени преди ГЕРБ??? Ами само една от причините е, че при 80:20% финансиране от ЕС БСП нямаше какво да направи, защото им бяха спрели ВСИЧКИ ЕВРОФОНДОВЕ. Да не изреждам останалите причини... ЧЕРВЕНАТА ЧУМА Е ПАГУБНА ЗА БЪЛГАРИЯ, РАЗБЕРЕТЕ!НИКОЙ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 27 г. НЕ ПОДОБРИЛ ИНФРАСТРУКТУРАТА КОЛКОТО ГЕРБ. Това е - който оспорва, да даде ФАКТИ, а не ЗЛОБА.
144
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След изцепките на БСП за премахване на плодкия данък с отвращение ще гладувам за ГЕРБ
143
17
 
2
 
! Отговори
Косю преди 7 години
баси ненормалниците, човекът им подреди държавата, а те скачат срещу него, искат в калта да живеят. *** народ - слаба държава
142
8
 
2
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
Моля плюещите да заявяват кой биха предпочели да управлява!
141
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като му наредят от Брюксел , други песни ще запее нашият ,,управник''
140
3
 
14
 
! Отговори
До 170 "Гербер& преди 7 години
Колко заблудени хора има. Чак ме е срам да чета мислите на ГЕРБаджийте. А ако е някакъв *** (защото не вярвам, че има толкова заблудени хора) това е най-голямата антиреклама пожарникаря ви генерал.