Обрат в Столетницата – плоският данък остава, пуска налог "богати"

Това пак било диференцирана ставка, защото 7000 щели да плащат повече
167
Обрат в Столетницата – плоският данък остава, пуска налог "богати"
Снимка: БСП

Изненадващо БСП се отказва от идеята си да отмени плоския данък, въпреки че дори и при приемането на бюджета за 2017 г. настояваше да се въведе подоходното облагане.

Още по темата

Сега се оказа, че за червените това не било добър вариант. Социалистите обаче предлагат да се въведе данък "богати". Той ще е 20% за хората с месечни доходи от 10 хиляди нагоре от заплати, наеми и ренти, или над 120 хиляди годишно.

За 95% от населението плоският данък остава, обясни Драгомир Стойнев след заседанието на Изпълнителното бюро на БСП, на което бе обсъдена предизборната платформа на червените.

Данък "богати" ще плащат около 7000 души в държавата, изчисляват червените.

"Трябва да имаш приоритети, ние предлагаме де факто пак диференцирана ставка", отговори Стойнев на въпрос защо БСП се отказва от първоначалната си идея за въвеждане на прогресивно подоходно облагане.

БСП предлага още връщането на семейно подоходно облагане. В семейства, в които и двамата родители работят, на месец на дете ще им се приспадат по 50 лв. от данъците.

Сред мерките, които социалистите предвиждат за поощряване на бизнеса са освобождаване от данък печалба за 2 години на младите предприемачи до 35 г., които имат във фирмата си 5 работни места и са реализирали оборот до 150 хиляди лева.

Въвежда се фонд "Иновации" с капитал от 150 млн. лв. за млади предприемачи. Ще има отделен сегмент на фондовата борса и за малките и средните предприятия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
0
 
! Отговори
Деян преди 7 години
До ITИ ти се изказа малко неподготвен. Като се изнесеш на запад знаеш ли колко ще ти е данъчната ставка там? Виж как се щавят хората с високи доходи в чужбина и тогава се изнасяй. По-скоро да се изнесат тези с ниските доходи. за тях амбицията е да вземат по 1000 Евро на месец. Ще им ги дават в Германия като помощи, после ще работят на строежите за по 1.5 2к Евро, ще им събират повече данъци и осигуровки. По добре IT сектора да работи отту, да взема високи заплати, да плаща 10% на нашата хазна.
120
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 153 ти какво завиждаш ли 4е -Олег баш Тро,лски отделя само по 10 милиона на година 4рез фондация Славяни да ви подържа мърди тро,лски
119
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най накрая една умна работа и от БСП - Плоския данък е Най Справедливия данък стимулиращ и индустрията и отварящ работни места Само дето е ДЯСНА политика
118
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Идиотизъм БГ то да не ти е ко4ината на Мадуро та да ни занимаваш с турбо комунисти4еските ти глупости
117
1
 
0
 
! Отговори
Идиотизъм преди 7 години
Над 3 хиляди лева трябва да има прогресивен данък!Ежедневни проверки на частни болници, частни фармацевтични компании, бензиностанции,частни ел. компании, рафинерии, предприемачи от всякакъв род, квартални магазинчета.Забрана на частници, които са регистрирани в ошфорки на територията на БГ. Пълен контрол на частния бизнес.Народът ще се вдигне!!!
116
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само силно изразен до 90% решава почти всички проблеми на България в комбинация с Мин заплата необлагаем минимум Плоския данък убиа страната и хората буквално. С този данък парите напускат България законно и ни ползват за евтин труд, замърсяват ми изтриват се мръсотиитe а печалбите изтичат навън
115
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стойнев, това наистина ли го обсъждахте или на теб ти е светнала тази идея? Още една такава и си вкарал изборите в задъненото! Мисли, преди да дрънкаш глупости и да дразниш хората!
114
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До az до 129:Скачаха, но не безплатно. И сега е така - има пазар!--------------------185 милиона долара! Това е сумата, която фондация "Америка за България" е дала от 2009 година досега, за да обгрижва българската демокрация. Това обяви официално новият шеф на Америка за България Нанси Шилър, която отчете дейността досега и начерта плановете за бъдещето.
113
3
 
4
 
! Отговори
Напалм Детов преди 7 години
Третия път в соц. партията, ще и изяде главата отново.Има нужда от прогресивно облагане не само за физическите лица, но и фирмите. На който не му изнася да си събира парцалките и да се маха!Кога "левицата" ще защити името си?
112
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
До az до 129:Прав си, то е ясно че сценаристите на тия подскачания са едни и същи! Освен това и в Киев и в София има абсолютно идентични монументи ако сте забелязали. Със съответната символика при това.
111
4
 
5
 
! Отговори
tonygl преди 7 години
Хахах голям келепир, колко ще вземат от тия 7000 души ? Щом до данъците на 7000 души опряхме, начи е мноо зле работата.
110
1
 
5
 
! Отговори
az до 129: преди 7 години
Тази година излезе филмът "Украина в огне" / "Ukraine on Fire" на Оливър Стоун - колко по-"западен" човек трябва да го каже, за да повярвате? Вижте тоталната дезинформация за Сирия, за Мосул, за бежанците, за Гърция... отворете си очите!
109
1
 
7
 
! Отговори
az до 129: преди 7 години
Само преди няколко дни Софиянски беше с Кр. Премянов в едно студио и каза в национален ефир, че Виденов бил "безспорно честен човек", но екипът му го провалил... Дори "Коменданта на българския майдан" Явор Дачков си призна, че са го водили за носа (ерго - всички нас), потърси му статията за Виденов от преди няколко години! Отворете си очите и оценявайте идеите по стойността им, а не по това кой ги предлага!!!
108
1
 
8
 
! Отговори
az до 129: преди 7 години
Точно тук бъркаш - това, което Виденов СЕ ОПИТА да направи беше най-справедливото за обикновения човек и в ущърб на богатите, но тогава му беше спретнат българският Майдан! Правило ли ти е впечатление как тук 97-*** викахме "Кой не скача е червен", а в Украйна преди едва няколко години се викаше "Кто не скачет, тот - Москаль"? Дори лозунгите са идентични. Шанс 1 на безкрайност да е "спонтанно" и случайно съвпадение или мързеливи сценаристи? Замислете се за това!
107
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стойнев как ще облагаш другарите си, от комунист пари взимал ли си? Приеми го и ще видиш как ще обеднеят внезапно, но първо ела на власт!
106
1
 
3
 
! Отговори
За коментар 30 преди 7 години
Колко интересно се движи одобрението на хората: коментар 30 събира същия брой плюсове за 'Високия данък би следвало да е за бизнесмени, получаващи годишен доход от порядъка на 100 000лв, а не работника с 1000 лв заплата', колко събират всяко второ мнение срещу БСП. А всъщност това е същността на предложението на БСП.
105
1
 
1
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До ВутеБраво Вуте! Притеснява те хитрият *** и предполагам за теб всички българи са Ганьвци! В българия обаче с тези либерални закони събрахме всичките мошенници от цял свят! Пимерно: Дали дюнерите си плащат редовно данъци, м? А останалите чуждестранни фирми, м?
104
3
 
2
 
! Отговори
ЖОРО преди 7 години
ОБРАТ И ПРИ МЕН , НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА бсп.
103
1
 
2
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До бориспост 138 е за теб. иначе Бил Гейтс първи заговори за д-к богатство в САЩ преди врем!
102
0
 
0
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Бъди здрав, но докога ще си така, м? :)) Мислиш (или въобще немислиш) че все ще си така на 30 и като на 30т, м?