Обрат в Столетницата – плоският данък остава, пуска налог "богати"

Това пак било диференцирана ставка, защото 7000 щели да плащат повече
167
Обрат в Столетницата – плоският данък остава, пуска налог "богати"
Снимка: БСП

Изненадващо БСП се отказва от идеята си да отмени плоския данък, въпреки че дори и при приемането на бюджета за 2017 г. настояваше да се въведе подоходното облагане.

Още по темата

Сега се оказа, че за червените това не било добър вариант. Социалистите обаче предлагат да се въведе данък "богати". Той ще е 20% за хората с месечни доходи от 10 хиляди нагоре от заплати, наеми и ренти, или над 120 хиляди годишно.

За 95% от населението плоският данък остава, обясни Драгомир Стойнев след заседанието на Изпълнителното бюро на БСП, на което бе обсъдена предизборната платформа на червените.

Данък "богати" ще плащат около 7000 души в държавата, изчисляват червените.

"Трябва да имаш приоритети, ние предлагаме де факто пак диференцирана ставка", отговори Стойнев на въпрос защо БСП се отказва от първоначалната си идея за въвеждане на прогресивно подоходно облагане.

БСП предлага още връщането на семейно подоходно облагане. В семейства, в които и двамата родители работят, на месец на дете ще им се приспадат по 50 лв. от данъците.

Сред мерките, които социалистите предвиждат за поощряване на бизнеса са освобождаване от данък печалба за 2 години на младите предприемачи до 35 г., които имат във фирмата си 5 работни места и са реализирали оборот до 150 хиляди лева.

Въвежда се фонд "Иновации" с капитал от 150 млн. лв. за млади предприемачи. Ще има отделен сегмент на фондовата борса и за малките и средните предприятия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
5
 
6
 
! Отговори
борис преди 7 години
Аз съм електроинженер,проектант.Имам добра клиентела и печеля по 4-5 хиляди месечно,но 30 г. съм учил занаята и бачкам сериозно поне 25 дни месечно.В момента плащам над 400 лв. осигуровки и още толкова ДОД и нямам намерение да храня михлюзи- ревльовци,които ги е мързяло свястно образование или професия да научат и да печелят нормално.Като ми вдигнат данъка,влизам в сивия сектор и комунистите ще го ду хат.А този мързелив пелтек да отиде някъде да поработи истински и после да дрънка простотии.
100
0
 
2
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Охо! Освен бюджет, отчетност, прозрачност и да дават отговори за всяко разходвана стотинка от правителството (управляващите) в държавата и по общини! - както е в Швейцарияпп. ПРОЗРАЧНОСТ на първо време след това вдигайте налози или правете нови ака е уместно!
99
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алооо пеплявия а нали щяхте да въвеждате онова облагане дето който взима повече мангизи повече ще плаща общ доход? Или ще кажеш това беше предизборен трик за баламурници?! Поне да си бяхте държали лъжата до изборите та белким ви бяха избрали! Ама "УМНОТО" си е много умно". От тарикатлъци се ***.те! Децата на комунистите дали има още такива дето ще гласуват за тях? Например за оная тиква от банкя дето червената му книжка е под възглавницата или за оная *** седесарката? Сигурно ще има балъци
98
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никъде по света ,никой не си прави предизборните масали на база вдигане на данъците.Само в Кракозия.сакън някой да не помисля да прави нещо като бизнес.Само лапането на държавна пара и краденето са освободени от данъци.
97
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей, гризало ли е кучето кокал, навика му остава за цял живот.*** решиха, че като ГЕРБКП загуби на президентските избори, това ще е "до края на света". Толкова са проЗди, че не разбраха, че хората не избраха тях, а направиха сечено на ГЕРБКП, защото им додея с нахалството си.Ама сега, с отмяната на обещанието за плоския данък, гарантирано ще осигурят победата на ГЕРБАДЖИИТЕ на изборите. Стопроцентово. Ба си проЗдите лъжци. *** как ще накарат Свинар да плаща за подарените му милиони!
96
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не въведохте необлагаем минимум поне до 700-800 лева ! А на изборите ще почакате да се гласува за вас ! Народа вече не е тоя-същото важи и за останалите !!!!!!
95
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така се правят политики, станл Пелтека и решил нещо, утре друго ... а после нямало инвестиции и работа, еми няма и да има ... некадърници червени
94
2
 
13
 
! Отговори
до 118 преди 7 години
Плосък данък до 700 лв. и нагоре 15, 12, 30, 40 и 50 % според дохода. Моловете и фирмите 55-60 %. Банките 70 %.Точно това направиха жан виденов и компания.Всички, които помним това знаменито управление и до днес потръпваме да не ни се случи същото.Аз лично се оттървах, скорострелно заминах на работа в Казахстан,прибрах там и семейството си и изкарах нормални 4 години. Но на тези,които бяха в България им се разказа играта.И всичко това заради мързеливи и злобни *** гласуващи с *** си.
93
1
 
11
 
! Отговори
ай сифон преди 7 години
трябва да си много *** да вярваш на този шапшал червен какво говори
92
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До socialenВ Европа само ние - управляваните 27 години от пребоядисани прости и алчни комунисти, и Румъния или Словакия имат плосък данък, но с необлагаем нисък праг на доходите. А пребоядисаните са в енергетиката, банковата система, ръководят информационните технологи, правораздаването - все отрасли и дейности, в които заплатите и доходите по величина са непостижими за възприемане от простия ни граждански ум.Това е демократичната справедливост у нас. Но... всяко нещо има край!
91
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ITГоляма част от IT технологиите, а следователно и специалистите, се развиват самоцелно, користно и ненужно. Непрекъснато се сменят с нови най-различни продукти, от които няма нужда, само за да печелят индустриалците в отрасъла. И няма взаимозаменимост и приемственост, за да те карат да купуваш лигавата им техника. Вместо да насочат усилията си в здравеопазването, в други непосредствено полезни за човечеството отрасли. Така че, кой знае какво няма да загубим, освен фръцкането им.
90
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ???Защото крадеш от всичко - от материали, от влагане на труд, от фантастично надути цени, от лъгане на клиенти ... да не говорим, как ти се дават "поръчки"...
89
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунистическите лъжци получиха малко "аванс" и едно по едно вече се отказват от обещанията за "справедливост" и да увъртат зца да оправдаят лъжите си. Това ще им коства всичко. Защото плоският данък е израз на най-голяма несправедливост, той облекчава богаташите, а те в България са незаслужено, крадливо, мошенически богати. И всъщност от бедните се взема данък, за да се намали данъкът на богаташите. Защото 10 % от 400 лв. оставят на бедняка 360 лв. а 10 % от 8 000 лв. оставя на богаташа 7200 лв
88
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това племе няма късмет нито с територията която е на кръстопът нито с управленците им. Колко ще спечели хазната от тези дето взимат над 10 000 лв.? Нищо и половина! Облагането с по висок данък трябва да започва от 1 000 лв. Такива заплати има доста и знам даже и хората които ги получават. По този начин хазната ще се препълва и ще има пари за здраве за социални за пенсии даже за култура и образование. Но няма да го направят защото ще си го вкарат сами в бежавият салон и ще ги боли мноооооооооого!
87
9
 
2
 
! Отговори
??? преди 7 години
До "инженера"Значи си (голям,баш) инженер!За твоите 30 години работа ти дават доста малко.Какъв "инженер" си ?Измислен ?Аз като строител получавам ?3250 чисто.
86
16
 
16
 
! Отговори
IT преди 7 години
Усетиха се. Вдигнат ли даънците целият ИТ и технологичен сектор се изнася посока Запад. Тогава и на тези 10% не могат да се надяват. А нискоквалифираните така и така плащат трохи на държава и са зависими пак от 10-те процента на тези с високите доходи. Един нискоквалифициран при заплата от 500 лв, примерно, плаща 50 лв данък. Един ИТ специалист със запалата от 7000лв, плаща 700лв данък. И така трябва да си остане, защото е справедливо и защото ИТ специалиста плаща и за нискоквалифицирания
85
8
 
17
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Плиският данък е типичен за банановите републики / фасадните, олигархични "демокрации. Модерните, развити държави, които копираме САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия, Германия, Великобритания, Франция, Холандия, Белгия, Австрия, Швейцария, Швеция, Дания, Норвегия, Финландия, Люксембург, Италия, Испания и прочие имат прогресивен данък.
84
3
 
17
 
! Отговори
ъ преди 7 години
Каквито си бехте -такива си останахте ! Много ви здраве от БАЙ *** !!
83
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавата пропада и трябва да тегли нови заеми и затова трябва да вдигне данъците но първо върху тези с над 1000 лева на месец в София, защото другите нямат пари и да им вдигнат данъка, ще са още по-бедни. Който иска държава трябва да плаща.
82
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
64011Анонименпреди 1 часЖалко. Щото няма да им донесе властта. Народа се събуди и иска обрат но те и така не им го дават щото самите те са богаташи и с високи доходи и не искат да плащат. А народа им- кучета го яли. 20% посече за богатите??? Този да ти се нарича Робин Худ но акаунтерите им го квитират с лихвите за закупени скъпи коли и сградиПрочети още на: dnes.bg/politika/2017/01/17/obrat-v-stoletnicata-ploskiiat-danyk-ostava-puska-nalog-bogati.329037,3