Обрат в Столетницата – плоският данък остава, пуска налог "богати"

Това пак било диференцирана ставка, защото 7000 щели да плащат повече
167
Обрат в Столетницата – плоският данък остава, пуска налог "богати"
Снимка: БСП

Изненадващо БСП се отказва от идеята си да отмени плоския данък, въпреки че дори и при приемането на бюджета за 2017 г. настояваше да се въведе подоходното облагане.

Още по темата

Сега се оказа, че за червените това не било добър вариант. Социалистите обаче предлагат да се въведе данък "богати". Той ще е 20% за хората с месечни доходи от 10 хиляди нагоре от заплати, наеми и ренти, или над 120 хиляди годишно.

За 95% от населението плоският данък остава, обясни Драгомир Стойнев след заседанието на Изпълнителното бюро на БСП, на което бе обсъдена предизборната платформа на червените.

Данък "богати" ще плащат около 7000 души в държавата, изчисляват червените.

"Трябва да имаш приоритети, ние предлагаме де факто пак диференцирана ставка", отговори Стойнев на въпрос защо БСП се отказва от първоначалната си идея за въвеждане на прогресивно подоходно облагане.

БСП предлага още връщането на семейно подоходно облагане. В семейства, в които и двамата родители работят, на месец на дете ще им се приспадат по 50 лв. от данъците.

Сред мерките, които социалистите предвиждат за поощряване на бизнеса са освобождаване от данък печалба за 2 години на младите предприемачи до 35 г., които имат във фирмата си 5 работни места и са реализирали оборот до 150 хиляди лева.

Въвежда се фонд "Иновации" с капитал от 150 млн. лв. за млади предприемачи. Ще има отделен сегмент на фондовата борса и за малките и средните предприятия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
23
 
! Отговори
БГ инженер преди 7 години
До немския инженер - германия взима големи данъци но ги връща обратно ако имаш семейство (за всяко дете). Тук данъци не се връщат. Да не говорим, че в БГ данъците се крадат, така че сравнението с Германия не е правилно. Ние не сме германия и данъците няма да са ни като техните.
80
1
 
16
 
! Отговори
КПСС преди 7 години
До "инженера" в ГерманияЯ само кажи какво получаваш от държавата срещу тия 35% там и какво се получава тука срещу сегашните 10% пък тогава разсъждавай по темата... Я сравни държавните услуги там с тия тука, я сравни работата на полицията и съда там с тия тука, я сравни публичния транспорт там с тоя тука.... да продължавам ли или ти стига?
79
1
 
14
 
! Отговори
Табак-ов преди 7 години
Тия па...пак се размечтаха ! Обаче едно са желанията,а съвсем друго възможностите.Хубава зимна вечер на всички !
78
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Работя като инженер от 30 години в Германия и понеже съм "балумба " плащам близо 35% данък върху брутна заплата от 6000 Евро, отделно социалните застраховки. Тук никой не протестира срещу прогресивния данък, горницата е 42% за сега. Повечето хора са проумели, че Държавата се крепи на данъците, докато в България повечето искат да минат гратис. Размислете малко.
77
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най напред столетницата да вземе от нейните богати капиталисти ако може. Но да определи кои са богатите и кои бедните. Тоз дето по цел ден митка по улиците и не му се бачка ся и тех ли да храним като нелегалните емигранти.
76
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей,пелтек,не ме карай пак да гласувам за ГЕРБ макар и с отвращение!
75
0
 
6
 
! Отговори
Симпатяга преди 7 години
Бре, ч-у-гун било забранена дума, заменят я мало-у-м-ниците със звездички, ти да видиш.
74
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пелтека Стойнев пак омагьосва бабичките с глупости. Човека заеква само когато лъже.
73
7
 
12
 
! Отговори
Симпатяга преди 7 години
Само не разбрах защо *** искат да ме наказват, че изкарвам повече? Даже данъците трябва да са наобратно-по-ниски за по-високите доходи. Аз не ползвам повече публични услуги, че да си плащам повече. Всичко сам си плащам даже-училище, доктор, не знам какво е болничен или детски/майчински, не съм взел и лев от държавата, а само плащам. Сега затова искат да ме накажат. Надяам се каскетите да не докопат управление.
72
4
 
18
 
! Отговори
trafoPOST преди 7 години
Не можеш да направиш бедните богати, като направиш богатите бедни. Не можеш да увеличиш нещо, ако просто го делиш.
71
4
 
13
 
! Отговори
НАРОДЕ??? преди 7 години
комунистите са като АЛО измамниците и познайте кой се хваща на сладките им лъжи
70
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другарите от БСП са толкова глупави, че ми се завива свят. Тези хора с с доходи над 10 хил лв на месец не са глупави да немогат да си направят кръчмарската сметка, че вместо на трудов договор ще почнат да работят като фирми за услуги и ще минат пак на 10% данък. Господ да ги погуби тези лъжци от БСП - живеят с мисълта, че избирателите им са полу-умни и ги лъжат без да им мигне окото.
69
1
 
6
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 7 години
До АнонименЕй пич, като чета колко си наивен не ми се вярва, някой да ти плаща повече 1000 лв. на месец. Един ученик завършил първа английска в София има езикова компетентност равна тази на 6 годишно дете, което е учило английски от родителите си. И това е постигнато за 12 години труд. Турците в Германия дори за 3 поколения не успели да овладеят немския до нивото на германците и веднага се познават. Това, за което говориш са епизодични прояви, а не "говорене на език".
68
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сетиха се ***, че вдигането на плоския данък ще е катастрофа. Вдигането на данъците на 7000 човека е толкова смешно, че приляга само на БСП. Тези хора ще си отворят една фирма и няма да получават доходите си по трудов договор и реално нищо няма да се промени само ще се облъчат едни *** избиратели по телевизията.
67
1
 
16
 
! Отговори
късата памет преди 7 години
Тия пак измислиха "дървено желязо". Това са такива глупости че чак се чудя има ли в ръководството на БСП поне 1 човек който живее в тая държава. значи бедните корпорации остават на 10% корпоративен данък, а "богатите" граждани минават на 20% подоходен. И ква балумба трябва да си че да платиш на 10к осигуровки(които са подарък за държавата щото има максимална пенсия) чак и 20 % данък. Бедността се бори с икономика и образование, другото е дай да разпределим едни пари.
66
1
 
6
 
! Отговори
дpoгари преди 7 години
ДАЙТЕ ДА ДАДЕМ !
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименА в Полинезийските страни как е?
64
0
 
12
 
! Отговори
Цоц Цоц Цоц преди 7 години
Дрогаро Стостойнев кога и къде изобщо е работил преди да хукне да взима проценти от заплатите на всички нас?Цялата шaйкa вaмпиpи са такива - нeкaдърник - милионер, некадъpник - милионер.
63
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Доктор Сър ПичукНе ти развивам теории, защото минах през това! Нито са ми изостанали децата, нито нещо им попречи да си завършат университета на чужд език. Език на място се учи безкрайно по-бързо и лесно отколкото отдалеч на сухо.
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами като богатите не ги ловят с плоския данък защото си има начини да укриват доходи, дай да ударим бедните със стъпаловиден, защото иначе държавата няма постъпления и ще фалира. Бедните на заплати няма как да избягатъ от данъка.