Гръцките фермери този път нямало да ни блокират

Ако протестирали, това щяло да е във вътрешността на страната
6
Гръцките фермери този път нямало да ни блокират
Снимка: Reuters, архив

Засега не се очаква да има блокада на границата ни от недоволни гръцки фермери. В това е уверил посланикът на южната ни съседка Григориос Василоконстантакис депутати от групата за приятелство между България и Гърция.

Още по темата

"Посланик Василоконстантакис ни увери, че гръцкото правителство води сериозен диалог с фермерите за разрешаване на техните проблеми и към този момент не се очаква блокиране на границата. Той подчерта, че ако гръцките земеделци предприемат някакви протестни действия, те ще засегнат вътрешността на страната", е коментирала Даниела Савеклиева от ГЕРБ, цитирана от пресцентъра на партията.

Народните представители са заявили по време на срещата, че България ще продължи да подкрепя и насърчава политиката на разширяване и европейската перспектива на Западните Балкани при пълното изпълнение на съответните критерии.

"България и Гърция имат жизненоважен общ интерес от запазването на интегритета на Европейския съюз. Нещо повече, бидейки външна граница на ЕС, т.е. намирайки се географски в неговата периферия, ние сме най-заплашени от евентуална дезинтеграция на ЕС. Не бива да допускаме създаването на Европа на "няколко скорости" и маргинализирането на определени държави-членки", е заявила Савеклиева.

Българските депутати са благодарили за помощта на Гърция за приемане на България в Шенгенското пространство и са заявили, че очакват Гърция да окаже подкрепа в процеса на подготовка и провеждане на българското председателство на Съвета на ЕС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
34
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Ами да им благодарим с една звучна,мм?Нагли...
5
1
 
33
 
! Отговори
Makaronaki преди 7 години
Kakvato si iskat parea da praviat e-fermerite - nali sa u doma si?! Bulgarite sha si karat ski i snowboard...mvr ministarkata rezervira 49 hotela i lifta na Borovec i Samokov za mvr personala - zadaljitelna fizicheska trenirovka na mvr aka de miata po ski pistite - vsichki bg policai po 2 sedmici na ski training i pluvane.
4
3
 
39
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
С други думи нЕма да са на границата ,а след нея където има кръчма за да са си на топло и нахранени пък защо не и почерпени.
3
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Nadali na Haydutin hulyo da ima..
2
5
 
50
 
! Отговори
Хан Крум преди 7 години
На византиец вяра нямам
1
4
 
42
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Да блокират арменската епархийска катедрала в Атина и да представят исканията си пред архиерея на епархията архимандрит Хорен Ованисян.