Обратно броене: "Дондуков" 2 при ген. Радев – промените

Съставянето на служебен кабинет ще е своеобразен тест за Радев
18 яну 2017 10:30,
55
Обратно броене: "Дондуков" 2 при ген. Радев – промените
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Съставянето на служебен кабинет от бъдещия президент Румен Радев ще се окаже своебразен тест за него. Около това мнение се обединиха политолозите Иво Инджов и Страхил Делийски.

"Ще трябва да се съобрази с факта, че още в първите дни от неговото президенство ще му се наложи да прави някакви вътрешнополитически движения, маневри и да взима решения. В този смисъл много е важно как ще стартира г-н Радев. Той в рамките на две седмици може да дръпне нагоре в общественото мнение, в одобрението, но може да слезе и много надолу", коментира Делийски пред Bulgaria ON AIR.

Той сподели тезата, че няма как ген. Радев да мине без някакъв тип политическа зависимост, но отбеляза, че няма лошо българските президенти да имат определен тип взаимоотношения с политическите сили.

"Но ако той се фокусира самоцелно да се разграничава или да се приближава към БСП, ако това му е ключова мотивация на неговото поведение, той не би спечелил, защото струва ми се, че българското общество в този момент има нужда от президент, който по друг начин да дефинира дневния ред", добави Делийски.

По думите му фигурите в служебния кабинет на новия президент ще бъдат под много сериозно нагрети публични прожектори. Това според Делийски било добре, защото ще минимизира каквато и да е възможност служебните министри "да си повярват, за да направят нещо, което не е в техните правомощия".

А според Иво Инджов мандатът на Румен Радев ще бъде натоварен с много очаквания - от една страна и заради ситуацията около проруската му позиция и назряващия конфликт между Русия и САЩ.

"През следващите два до три месеца президентът, неговата администрация, ще бъде основният властови център в страната и от това какви политики ще зададе в началото Румен Радев като президент, ще зависи много как той ще се развие като държавник, защото той тепърва ще трябва да развие тази роля и да се изгражда. В момента се настанява цяла американска бригада в страни от Източна Европа - танкове, хеликоптери с цел сдържане на Русия. На ротационен прицнип те ще дойдат и в България. Това ще бъде насочено конкретно срещу Русия", отбеляза Инджов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КИБЕР - ТИ СПЕЦИАЛНО НЕ СИ НАРОД, А СИ (ТАМ ДРУГОТО)
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЪЛГАРИЯ Е ОКУПИРАНА СТРАНА
37
12
 
2
 
! Отговори
кибер преди 7 години
От два месеца говоря с много хора и никой от тях не е гласувал за този див Сулиман - Радев !!!! Кой ще възложи на сериозна европейска разузнавателна служба да разкрие как Русия в последните две години дестабилизира нашата страна, а на изборите включи манипулациите и кибер намесата в РЕЗУЛТАТА !!! НИЕ НАРОД ЛИ СМЕ ,ИЛИ *** !!!! ЩЕ ТЪРПИМ ЛИ ПИЯНИТЕ *** РУСКИ ВАТЕНКИ ДА СЪСИПЯТ ВСИЧКО НАПРАВЕНО ДОСЕГА !!!!
36
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НА РУСКАТА АГЕНТУРА В ЕВРОПА И ОСТАВА ОЩЕ ДВА ДЕНА.
35
11
 
3
 
! Отговори
кой преди 7 години
В България всичко е възможно , дори да избереш този пръч и пъпеш Радев за президент !!! Това е най -големият гаф за България от 60 - 70 години насам .Излагацията и срамът за нашата държава започват на 22. 01. Спасението е да го свалим до една година, ако искаме да имаме свободна държава !!!!!!!!!!
34
2
 
8
 
! Отговори
до мислещия на запад преди 7 години
До Анонименма западняците можели да мислят, баси абсурда!
33
1
 
5
 
! Отговори
баси сравнението! преди 7 години
До АнонименНерде пожарна, нерде военна авиация, бе?!
32
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Запад си мислят, че Радев е избран за президент на Луганската НР !
31
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Та до 36... как един възпитаник на САЩ, ще изгони САЩ от България ?:)
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Военна академия ВА Г. С. Раковски, където завършва като първенец на випуска. Доктор на военните науки, като защитава дисертация през 2000 г.[2] През 2003 г. завършва с отличен успех Военновъздушения колеж "Максуел", като магистър по стратегически проучвания.[1]Уикипедия.
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-късно завършва Висшето народно военновъздушно училище Георги Бенковски, Долна Митрополия през 1987 г., като първенец на випуска. По време на обучението си за офицер е приет в БКП, което тогава е задължително условие. Остава в партията до деполитизацията на Въоръжените сили през 1991 г. През 1992 г. завършва ескадрилен офицерски курс във Военновъздушния колеж (Air War College) в базата Максуел, Монтгомъри, Алабама, САЩ. От 1994 до 1996 г. е слушател в командно-щабен профил във Военна акаде
28
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 36Радев е възпитаник на НАТО :) как точно ще ги изгони ако можеш да ми кажеш? :))
27
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Президент пилот и премиер пожарникар... после що сме кефена на европа...
26
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 36Че то няма само американски военни тука бе пич :) я вземи се информарай малко повече :) отделно това е напълно нормално за страна член на НАТО :)
25
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки който е ходил в казарма знае, че умен военен НЯМА.
24
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Дано Радев ни спаси от американска окупация! не знам как се казва по друг начин на това чужда армия да ти влезе в държавата!
23
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отива си истинския президент на България! Идва руската ***, руфилистиика и рублджийска измеет, соц. *** Радеф! Бог да пази България!
22
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уф, няма ли да се маха най-после този дето става само да му бият чембери и да дойде Радев като един нормален президент на България?
21
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чакам с нетърпение издънките на новото момче!
20
3
 
20
 
! Отговори
sport преди 7 години
За пореден път коментарите изкъртиха дъното. Първо, защо се коментира Плевнелиев, който вече предава поста? Второ, защо масата от високообразовани коментиращи смята, че да си пилот е лесно? Сигурен съм, че повечето не са помирисвали самальот, но е важно да се плюе! Необразован бил, но изглежда много по-достойно от онова недоразумение, което ако беше станало президент щях да се гръмна.