От депутатите за президента Плевнелиев: Критики и похвали

ГЕРБ го похвалиха, БСП, ДПС и ВМРО - обвиниха държавния глава
18 яну 2017 14:20,
82
От депутатите за президента Плевнелиев: Критики и похвали
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Какъв беше завършващият мандат на президента Росен Плевнелиев? Отговорът на този въпрос раздели депутатите в парламента.

Част от тях нарекоха управлението на отиващия си президент безпринципно и непоследователно.

Според други на моменти то е било застрашаващо националната ни сигурност. ГЕРБ го похвалиха - за проевропейския път, за равноотдалеченото му от партиите поведение.

"Това беше президентът, който беше натоварен с много отговорности", каза шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Още по темата

Той припомни, че Плевнвлиев е трябвало да съставя две служебни правителства и се е справил с провеждането на изборите. Така през 2014 година след гласуване в страната се върнала стабилността.

Според Цветанов най-силното качество на Плевнелиев било това, че бил равноотдалечен от всички партии и имал собствена позиция.

"Плевнелиев затвърди и запази европейския път на страната", каза още Цветанов.

Говорителят на депутатите от БСП Жельо Бойчев обясни, че социалистите не са съгласни с оценката за успешен мандат на Плевнелиев.

"Нито беше принципен, нито последователен в своите действия", настоя Бойчев. Той припомни ветото върху Закона за бюджета през 2013 г. заради заем от 1 млрд. и допълни, че това не е била принципна позиция в следващите години.

Бойчев обвини Плевнелиев, че не е могъл да излезе от сянката на Бойко Борисов и на ГЕРБ. Според БСП той е бил най-несоциалният президент, а външната му политика не е била нито балансирана, нито суверенна.

Янко Янков от ДПС дори нарече поведението на Плевнелиев във външната политика "агресивно и застрашаващо на моменти националната ни сигурност".

"Президентът е обединител на нацията, но нацията не е обединена", каза депутатът. Доказателство за това били предсрочните избори.

"Президентската институция не може да се похвали с единност, президентът не можа да се отърси от партийния си произход", каза още Янко Янков.

Според лидера на ВМРО Красимир Каракачанов Плевнелиев е най-слабият президент, който България е имала. Той обвини държавния глава в едностранни позиции, които били сред най-големите му грешки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
4
 
1
 
! Отговори
костадин преди 7 години
важното в тоя студен ден е че комунистическата *** плевнелиев вече нема да срами България като купения президент от сорос и америка за българия един по малко .
61
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Опънал се бил на Путин. Тоя човечец *** ми прилича на онея джобни кученца дето като срещнат голямо куче хем треперят от страх хем го лаят като бесни .Лае срещу Путин щото е далече ама пред жена си веднага свива опашка и айде под дивана.
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 5.Сравнението ти е перфектно,но е пропуснато последно изречение Гоце -любовникът на пропадналите комунистки на БСП.
59
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Възможно е да е бил слаб президент.А кой е най-вредния.Всички останали.
58
1
 
1
 
! Отговори
Do 54 преди 7 години
S uvajenie i lubov se otnasyat na hora koito sishto go pokazvat a na vas i vashiyat genocid sreshtu Turskiya narod nyama da znaesh zashtoto si edno nishto kato ostanalite bg
57
6
 
4
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Мястото на това нищо е в манастир да се моли докато не свърши мизерното му съществуване.
56
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, отлично, даже моного добре.Сядайте Плевнелиев среден 3 на релси.
55
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За 95% от българите този НЕ БЕШЕ Българският президент.
54
2
 
3
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
до 63 В часовете по коя история бе цър . вул дето пише ,че тук е имало турско присъствие ли ???
53
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все още в българският език не е измислена толкова грозна, толкова обидна и ниска дума с която да се опише росен плевнелиев- Безрдника.
52
5
 
8
 
! Отговори
Категоричен преди 7 години
Бих се из*одил върху му, но ми се свиди л---о!
51
4
 
6
 
! Отговори
До 63 преди 7 години
Хайде сега, добре училия умник, пак почваш да будалкаш тука.Нормалните хора, като цитират нещо дават източник - автор, том, издател, страница.Не ми излизай с тези номера, колко си умен, как си много начетен и затова си се налапал с хватки от Сороските обучения за ***.Сигурно за теб е имало специално обучение, как да тролиш тука нали?Ето ти и цитат този път от Интернет:"Разследванне показва, че за протестите против Тръмп на плащат по 2500 $ а за еднократно по 50$" - точно като в БГ.
50
5
 
8
 
! Отговори
До 61 преди 7 години
Набий си го в кухата тиква:Англичаните ВИНАГИ са били против нас. Против нас са и сега!
49
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе отворко, стига лъгал с Захари Стоянов.Преди време лъга с Ботев. Ако ще пишеш тука такива неща, дай точно от къде си взел "цитата" - източник, страница.Това сигурно се организира от работодателя ти Сорос, ама като ще насъскваш българи против българи, дай си източниците.Аз пък ще ти пиша друг "цитат", в свой стил:"Плъпнаха американски храненици плюят мажат за по 30 сребърника" - Цар Симеон Велики.
48
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-н Президент , истинските българи се гордеят с вас .Тук има некви *** дет те плюят , но това го правят за рубли , не им се връзвай .
47
3
 
7
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Най-слабия президент успя в едно обедини нацията срещу себе си и е добре ,че с "грандиозните си успехи" не успя да затрие институцията която представляваше.
46
3
 
7
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
До Анонимен (55)Другите велики сили да не би да са били ЗА? По време на руско-турската война и Освобождението - да не са били ЗА? При обявяване на независимостта, кой беше ЗА и кой ПРОТИВ? Когато в двете войни заставаме срещу тях - кой ни е виновен, че сме си ги нарочили за враг?Май пощиш само удобните парченца от пъзела като Иво Инджев.
45
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СвободенОТНОВО СМЕ ЗА СМЯХ С ТАКИВА ЖАЛКИ ЧОВЕЧЕТА КАТО ТЕБЕ ,ПАПАГАЛИ НА ПУТИН !
44
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БАЧКАТОРТАКА МИСЛИ САМО ЕДИН ПАПАГАЛ БЕЗ МОЗЪК НА КОЙТО Е НАБИВАНО В ПРАЗНОТО КАНЧЕ КОЛКО ТРЯБВА ДА СЕ КЛАНЯМЕ НА РУСИЯ И ДА И БЛАГОДАРИМ ДА СИ ПОНАПЪНЕТЕ МАЛКИТЕ МОЗЪЧЕТА И ДА ПРОЧЕТЕТЕ КОЛКО ВРЕДНА ЗА БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ Е БИЛА РУСИЯ ! ЗАЩО НАЙ-СВЕТЛИТЕ МОЗЪЦИ НА БЪЛГАРИЯ :ЛЕВСКИ,БОТЕВ, РАКОВСКИ,КАРАВЕЛОВ,СТАМБОЛОВ СА СЕ ПАЗИЛИ ОТ РУСИЯ КАТО ОТ ОГЪН ?
43
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доносника Гарелов и той се изказва неподготвенСякаш всички доносници от ДС са се наговорили да оплюват един достоен човек