РБ настоява: НС с декларация за евроориентацията ни

Радев намеква за ревизия на принадлежността ни, тревожат се те
36
РБ настоява: НС с декларация за евроориентацията ни

Реформаторите се разтревожиха от някои изказвания на новоизбрания президент Румен Радев, който след два дни официално ще влезе на "Дондуков" 2.

Заради оставката на кабинета на Бойко Борисов обаче той ще трябва да разпусне парламента, да състави служебно правителство и да насрочи датата за предстоящите избори, което според депутатите от РБ означава, че цялата власт ще бъде в ръцете му в следващите няколко месеца.

Още по темата

Пред чужди медии обаче с изказванията си той намекнал за ревизия на евроатлантическата принадлежност на България и прокарвал внушения за алтернативни позиции.

Заради това от РБ настояват парламентът в последните си дни живот да приеме декларация, с която категорично да заяви евроатлантическата ориентация на България.

"Само преди няколко дни отбелязахме 10-годишнината от присъединяването на страната ни към ЕС – един от най-важните и най-консенсусни исторически избори на българските граждани", припомни съпредседателят на групата на реформаторите в парламента Найден Зеленогорски.

Според него във все по-сложната и напрегната международна обстановка и на фона на встъпването в длъжност на Радев, Народното събрано е длъжно ясно да декларира евроатлантическата ориентация на България и да се обяви срещу всякакви опит този избор да бъде подлаган на съмнение.

"Призоваваме новия държавен глава да се отнася с уважение към избора на българските граждани, да спазва Конституцията и да не поставя стабилността на обществото и националната сигурност в риск заради чужди интереси", отсече Зеленогороски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой ще преведе ли на български какво означава евроатлантическа принадлежност?!
7
1
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Между другото за опресняване паметта на т.н. "РБ"/кавото и да значи/, Българския народ никога не е питан иска или неиска да е в ЕС, както и иска или неиска да е в НАТО. Такива питания в Демократични но наистина държави се прави с Референдуми!
6
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека веднага след изборите новото НС да задвижи процедура по импийчмънт на Радев. Доказателства за държавната му измяна в полза на Кремъл има достатъчно!
5
8
 
18
 
! Отговори
123 преди 7 години
Само преди няколко дни отбелязахме 10-годишнината от присъединяването на страната ни към ЕС един от най-важните и най-консенсусни исторически избори на българските граждани", -най важен е за вас от парламента но не и за народа, важен защо, защото вече полавин БЪЛГАРИЯ емигрира ли, нещастници. Апропо псочете едно хубаво нещо нещо от както сме в ес
4
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така нареченият реформаторски блок, в който няма нищо реформаторско, да се маха и да престанат с първобитната си седесеращина. В първите години след 1989-та доста хора им се връзваха, а сега колко им се връзват се вижда по изборните резултати.Колкото до генерал Радев, очаквам с нетърпение да внесе малко ред в държавата след около 7-8 години герберастко безаконие.
3
4
 
23
 
! Отговори
антиседераст преди 7 години
Айдееее. " америка за бг." ги събира преди дни и тия наркозависими гей- отпадъци започнаха своята антибългарска атака. Прокуратурата веднага да им повдигне обвинение в терористична дейност срещу сувернитета на България и доживотна присъда за всички с конфискация на имуществото им до девето поколение в полза на държавата.
2
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ги интересува тези? И без това повече Парламент няма да видят! Но да слагат ушшанки, да не им мръзне мозъка.
1
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярвам, ще се намерят достатъчно върби и подходящи улични лампи...