Строим, санираме... Борисов: Едно е да искаш, друго е да правиш!

Премиерът в оставка си пожела "кратка пауза", за да работят еврофондовете
227
Строим, санираме... Борисов: Едно е да искаш, друго е да правиш!
Снимка: МС

Премиерът в оставка Бойко Борисов заяви, че правителството му си е поставило много приоритети и за да ги изпълни, е спряло изтичането на пари от държавата, главно от контрабанда.

"Предполагам, че всички са искали да направят нещо добро – но едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш", каза Борисов, който присъства в Плевен на подписването на договор за изграждане на интегрирания воден цикъл на Долна Митрополия и Плевен. Проектът се финансира по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.".
 
Премиерът отбеляза значението на опазването на природата за здравето на хората, развитието на туризма и местната икономика. Той посочи, че вече 51 пречиствателни станции са изградени по ОПОС и работят, в събота е подписването на договора за съоръжението, което ще обслужва Приморско и Айтос.

"Само като си представим какво е текло в българското море, в реките, в подпочвените води, какво е дишал българинът – въобще няма да се запитате защо сме били най-болната нация! Ще видите след година, като стане пречиствателната станция, защо е толкова важно това, което се прави", обърна се премиерът към плевенчани.
 
Министър-председателят отбеляза също, че възможността за строителството на екологичната инфраструктура в голяма степен се дължи на еврофондовете.

"Има едни тъмни и празни периоди, в които е имало друго управление, със спрени еврофондове. Сутринта ми казаха, че някакво момче от БСП е говорило за еврофондовете. От БСП няма как да знаят как се работи с еврофондове, защото винаги са им били спирани по всички програми", коментира Борисов. Той изрази очакване, че сега кметовете ще наваксат пропуснатото време, а паузата, наложена от предсрочните избори, "ще бъде кратка и няма да се озовем пак със спрени еврофондове".
 
В Плевен премиерът Борисов потвърди, че автомагистрала "Хемус" остава приоритет за управлението на ГЕРБ. "Не направим ли "Хемус", този край е загубен. Там, където минаха "Струма", "Марица", "Тракия" – не достигат работници за работните места".
 
Министър-председателят съобщи, че с решение на парламента са гарантирани 2 млрд. лв. за програмата за саниране. Той даде пример с жилищните блокове в Плевен, които не са пипани от десетилетия и вече са в безобразно състояние.

"14 блока почваме сега, само да се затопли времето. Общо са 54 за Плевен, на различна фаза. Просто исках да бъда сигурен, че с решение на парламента ще бъдат гарантирани средствата, за да не си позволи някой да си играе с това. Защото в тези блокове живеят и от БСП, и от ДСП, и от ГЕРБ, и от Атака, и патриоти, и реформатори – всякакви. И това е най-голямата помощ за хората. В градовете, в които от две години са готови блоковете, наполовина са им сметките. Не стига, че е по-красив, но се вдига и стойността на апартамента, ако рече човек да го продава, енергийно ефективен и с по-дълготраен живот. Това е нещо изключително социално… и тук съм съгласен с опозицията, че това е абсурдна социална политика", каза Борисов.
 
По думите му много е лесно да се говори, но е трудно да го направиш. Българите сме нетърпеливи, много време е загубено и искаме веднага да стане. Това ще се прави година и половина-две. Но ще се направи. Ако е било лесно, да са го направили 90-та година, да са направили водопроводите, да са направили канализацията, обобщи министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Бай Хей Защото др. Борисов когато е в опозиция единственото нещо, което може да прави е да пречи, да не присъства месеци на работното си място в парламента, да плещи глупости по телевизията, да пътува до Брюксел и топи България, да плаща за протести и окупации, да купува медиите. И въпреки всичко по времето на Орешарски за първи път България излезе от рецесията и постигна икономически растеж. А и фондовете при Орешарски бяха спрени за допуснати нарушения основно на герберсги кметове. *** к
84
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кражбите с това саниране са ГРАНДИОЗНИ.Парите по европрограмите всъщност са си 100% от бюджета а обществените поръчки отиват при КОЙ, КОТАРАЦИТЕ и т.н (някой беше изредил по-долу ВЕЧНИТЕ ПЕЧЕЛИВШИ фирми).Изобщо държавата при Тиквочев се ОГРАБВА така както турчин не я е грабил.А плебса прооост и блеееее ли блееее.
83
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МинаващПарите от тези кражби,ще отидат в опозицията,когато се потруди.Опозицията да забрави за оная приказка-АЗ МУ РАБОТЯ,КОЛКОТО ДА НЕ ЗАСПЯ,ЗАЩОТО ТОЙ МИ ПЛАЩА,КОЛКОТО ДА НЕ УМРА ОТ ГЛАД!Макар,че опозицията доста краде.Всеки стана депутат-МИЛИОНЕР.
82
3
 
14
 
! Отговори
Даскала преди 7 години
Като го хване логореята , Борисов повтаря като папагал :саниране , магистралки , саниране , магистрали........Господин пожарникар , кой ти е поверил управление на държава и народ?Кажи на Вашите хора от ГЕРБ , че си изчерпан въздухар и да намерят някой който разбира от държавно управление!Но...дано не се налага ..смотани апаши!
81
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Съгласни ли сте.Не сме съгласни,защото не познаваш изискванията за саниране на един блок.Ако няма и един съгласен от блока,негов подпис и договор или акт за собственост,молбите за саниране на останалите живущи в блока не се приемат,та не да е половината празен или някой да е в чужбина.Чета всякакви клюки,на които вярват неграмотни.Живущите в блока имат право да наблюдават и контролират всичко,и при най малката грешка,ако се оплачат,се поправя на момента.
80
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Минаващ.Пак лъжеш,кмета не е от ГЕРБ.
79
2
 
17
 
! Отговори
Съгласни ли сте преди 7 години
пари от бюджета да се отклоняват от разходи на здравеопазване, образование, охрана на обществения ред и армия и да се санират жилищата на хора които ги мързи поне да си боядисат терасите? В нашия град се санира блок в който половината собственици са зад граница или са празни. Сега някои чакат санирането да повиши цената и да ги продават. Боко се надява да си купи подръжка на изборите с парите на данъкоплатците и дългове на държавата.
78
3
 
21
 
! Отговори
Минаващ преди 7 години
Във вашия малък град санират защото кмета ви е от ГЕРБ. А останалите само плащат за това. Няма справедливост при ГЕРБ, затова хората няма да гласуват за тях.
77
3
 
26
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Строим,санираме,крадем,а после ремонтираме и пак крадем...
76
3
 
19
 
! Отговори
Минаващ преди 7 години
Чувал съм от работещ на магистрала, че наистина много се краде. Къде ли отиват парите от тези кражби. Едва ли отиват в опозицията.
75
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
направо сме японците на балканите
74
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия може да ни докарат само по голяма бедност и кражби.Гербавите дават всички обществени поръчки на фирми на Пеевски, мафиоти и олигарси.Мутрата лично обеща че няма да допусне в България да бъдат съдени корумпирани политици и олигарси, е как при това да се измъкнем от бедността, няма как.Между БСП и ГЕРБ има споразумение за омерта и ненаказуемост за кражбите които извършват от народа . МИСЛИТЕ.
73
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Минаващ.Пълна лъжа.Нашият град е с 15 хиляди души население и санират.Ще *** от яд.
72
1
 
16
 
! Отговори
ПОТЪРПЕВШ преди 7 години
Най големите крадци и некомпетентни некадърници. Скрийте се в миши дупки. По добре в затвора.
71
4
 
4
 
! Отговори
Istinata преди 7 години
Samo mrunkate.obache bate boiko e prav za vsichko i vupreki che sme umreli v kojata si mrunkalnici se opitva da sme po konkurentno sposobni i po stabilni.ako toi pravi neshto losho togava ne znam kakvo praveha be se peto.te sa za razrmtrel mama im
70
1
 
14
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Санирате,санирате и крадете на поразия. Хвърлят се много пари за некадърно саниране със трайност 5 години!!! Магистралите им са безобразни,защо го няма Българския държавен стандарт/БДС/,както бе при Тошово време:след като се направи леглото на пътя се слага едър трошен камък,после дребен трошен камък,но с големина не по малка от 4 см. Валира се и после се слага запечстка и асфалт,а сега какво е? Пръс и речен чакъл и когато попадне под асфалта вода знаете какво става...
69
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 79.За тия лъжливи петилетки пишат хората.Как така България фалира три пъти по времето на комунизма,а е имало такава икономика.Един град в САЩ,е колкото една България.а при третия фалит Живков отива във ФРГ да проси помощ и те му помагат.Стига писахте измислици.70 години комунизъм-70 години сме назад от развитите държави.ДС агентите не спяха а крадяха,както го правят и днес.Затова ревът да не се отварят архивите.Подпалиха Партийния дом да скрият престъпленията си и пак не успяха.
68
1
 
11
 
! Отговори
Минаващ преди 7 години
Ако парите за саниране са от бюджета, защо санират само в големите градове. В малките градове нищо, а иначе използват и техните пари. Това е разбирането за спарведливост на ГЕРБ. Затова няма да ги изберат хората.
67
1
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
тоя човек е окупирал медиите -а те ви лъжат и манипулират.За него не е проблем да омаскари някого,той и това прави-когато някой му пречи или застрашава лидерството му просто плаща и човека колкото и кадърен да е ,е просто отсвирен от пресата и телевизиите.Омаскари Орешарски-хиляди пъти по начетен и образован човек от него,че и професионалист в работата си.Един пожарникар омаскари най добрия бюджетар в държавата,и после взе 16 млр ей така за кеф.Ама мълчете,той е вашия човек.
66
8
 
3
 
! Отговори
ййй преди 7 години
При рашките 1% от населението притежава 78% от активите. На първо място са в света по олигархична структура. В западна Европа предимство има социалната демокрация която обаче се гради бавно и трудно, но е най-устойчивата структура на управление. Ние накъде искаме да вървим?