Строим, санираме... Борисов: Едно е да искаш, друго е да правиш!

Премиерът в оставка си пожела "кратка пауза", за да работят еврофондовете
227
Строим, санираме... Борисов: Едно е да искаш, друго е да правиш!
Снимка: МС

Премиерът в оставка Бойко Борисов заяви, че правителството му си е поставило много приоритети и за да ги изпълни, е спряло изтичането на пари от държавата, главно от контрабанда.

"Предполагам, че всички са искали да направят нещо добро – но едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш", каза Борисов, който присъства в Плевен на подписването на договор за изграждане на интегрирания воден цикъл на Долна Митрополия и Плевен. Проектът се финансира по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.".
 
Премиерът отбеляза значението на опазването на природата за здравето на хората, развитието на туризма и местната икономика. Той посочи, че вече 51 пречиствателни станции са изградени по ОПОС и работят, в събота е подписването на договора за съоръжението, което ще обслужва Приморско и Айтос.

"Само като си представим какво е текло в българското море, в реките, в подпочвените води, какво е дишал българинът – въобще няма да се запитате защо сме били най-болната нация! Ще видите след година, като стане пречиствателната станция, защо е толкова важно това, което се прави", обърна се премиерът към плевенчани.
 
Министър-председателят отбеляза също, че възможността за строителството на екологичната инфраструктура в голяма степен се дължи на еврофондовете.

"Има едни тъмни и празни периоди, в които е имало друго управление, със спрени еврофондове. Сутринта ми казаха, че някакво момче от БСП е говорило за еврофондовете. От БСП няма как да знаят как се работи с еврофондове, защото винаги са им били спирани по всички програми", коментира Борисов. Той изрази очакване, че сега кметовете ще наваксат пропуснатото време, а паузата, наложена от предсрочните избори, "ще бъде кратка и няма да се озовем пак със спрени еврофондове".
 
В Плевен премиерът Борисов потвърди, че автомагистрала "Хемус" остава приоритет за управлението на ГЕРБ. "Не направим ли "Хемус", този край е загубен. Там, където минаха "Струма", "Марица", "Тракия" – не достигат работници за работните места".
 
Министър-председателят съобщи, че с решение на парламента са гарантирани 2 млрд. лв. за програмата за саниране. Той даде пример с жилищните блокове в Плевен, които не са пипани от десетилетия и вече са в безобразно състояние.

"14 блока почваме сега, само да се затопли времето. Общо са 54 за Плевен, на различна фаза. Просто исках да бъда сигурен, че с решение на парламента ще бъдат гарантирани средствата, за да не си позволи някой да си играе с това. Защото в тези блокове живеят и от БСП, и от ДСП, и от ГЕРБ, и от Атака, и патриоти, и реформатори – всякакви. И това е най-голямата помощ за хората. В градовете, в които от две години са готови блоковете, наполовина са им сметките. Не стига, че е по-красив, но се вдига и стойността на апартамента, ако рече човек да го продава, енергийно ефективен и с по-дълготраен живот. Това е нещо изключително социално… и тук съм съгласен с опозицията, че това е абсурдна социална политика", каза Борисов.
 
По думите му много е лесно да се говори, но е трудно да го направиш. Българите сме нетърпеливи, много време е загубено и искаме веднага да стане. Това ще се прави година и половина-две. Но ще се направи. Ако е било лесно, да са го направили 90-та година, да са направили водопроводите, да са направили канализацията, обобщи министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
23
 
! Отговори
Шишо преди 7 години
Този какви нагли лъжи казва . Министър Горанов на финансите сам призна, че не са усвоени евро фондовете и са закъснели с година и половина за новите програми . Сега още е по програмата от.2013г. Няма договорено финансиране до 2020г . Защо не кажат нещо за реформите ,за доклада на ЕК за корупцията по високите етажиМанипулират ни яко и някои се връзват на приказките на ББ
44
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО ййй Е аз не съм комунист, никога не съм бил и няма да бъда , но завода в който работих тогава ми осигуряваше достоен живот на мен и семейството ми . Не ти ща модерните технологии и демокрации , щом сега само оцелявам , а не ЖИВЕЯ..
43
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кво се пъни този сега ще си изберем Куурнелия и бея от сарая да ни управляват, че хептен позаслабнаха горките като фалират държавата после пак ще вайкаме....
42
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако 50% от нещата които говорите за Борисов са верни той трябваше да се конкурира с Бил Гейтс по богатство! Да не говорим, че отдавна Европа да ни е отсвирила и да не ни дава 1 стотинка (както беше при любимите ви червени) ...Не, че Герб са идеални и безгрешни, но са в пъти по добри от останалите... :)
41
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 54.Да спомняме си. това мрачно време.Държава със скапана икономика,и лъжливи петилетки.Фалирала три пъти и подарено на Русия 24 тона злато,стратегическия резерв на България.Загуба на селското стопанство всяка година с милиони,а надницата на работниците в ТКЗС два лева на ден.Култура-театър и кино със цензура,да не се покаже и усмее некадърното управление на Тато и да не падне от власт.Убити по границите хора бягащи от тази терористична организация,за която БКП си признава,че е такава
40
13
 
15
 
! Отговори
ййй преди 7 години
До 54Каква икономика ве? 60% от заводите работиха на загуба. Нямахме пътища а нивото на технологично развитие беше крайно изостанало от западния свят. В магазините нямаше никаква стока, а корекомите (западна стока) само комунистите на високо ниво можеха да си позволят. Не можеше да се пътува извън България без разрешение. Който си позволеше да се изкаже против власта беше вкарван в затвора. Хората нямаха собственост, нямаха права и нямаха никаква надежда за развитие.
39
2
 
21
 
! Отговори
sis преди 7 години
"Kоя фирма ще вземе военен, пожарникар да я управлява?" -ББА ние търпим пожарникар държава да управлява...Боже Смирненски е бил пророк, пишейки "Приказка за стълбата"...
38
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бе да...Едно е да строиш и санираш, друго е да КРАДЕШ ПАРИ КАТО НЕВИДЯЛ, преструвайки се че строиш и санираш.
37
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 48 Ами време е да затягаме коланите , и да започнем да разчитаме само на себе си.ДА СИ ВЪРНЕМ МИНАЛОТО - държава с отлична икономика, селско стопанство , култура, образование , спорт ......СПОМНЯТЕ ЛИ СИ това време .... АЗ ДА ! НЕКА ДА ГО ВЪРНЕМ и БЕЗ ЧУЖДА ПОМОЩ !
36
0
 
9
 
! Отговори
Неудачни реклами преди 7 години
1. Днешните прасета не били като едно време, а били по-добри.... Аз пък все си мисля че и преди и сега прасето си е прасе.2. Едната била на 74 , цял живот на къра копае и не може да се изправи, другата била пък на 76 - цял живот само пее и права като фиданка уж било от червения матсан
35
3
 
19
 
! Отговори
nick преди 7 години
Тук всички Не-Българи които подкрепят *** са най-необразованата и глупава част от обществото. Тези които избират диктаторството пред социалната демокрация, тези които избират крепостно развитие вместо високи технологии и тези които избират личноста пред обществото.
34
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Общо взето ще е патова ситуацията след изборите, Корнелия много си повярва след ппбедата на президентските избори и почна да се гъбарка с народа и народа сега ще я приземи, както приземи и ББ
33
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Времето на ГЕРБ баво но сигурно изтича, тръгнали са по пътя на НДСВ.
32
34
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 32.Напротив заплатите през последните три години нарастват а при триглавата змия,заплатите падаха надолу!Затова не ни учи,за кого да гласуваме!И другото което е на президентските избори за Цачева гласуваха близо 1 300 000 души,така че ГЕРБ,пак ще я бъде и то първа политическа сила.
31
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това правителство работеше само по усвояването на парички в лични банкови сметки? Той строй, гради и т.н., питам с какви пари? С пари от ЕС, със собствени средства не можем да боядисаме Александър Невски да не говоря за повече. Българи след толкова години "умни управления" е на командно дишане в лицето на парите от фондове от ЕС. Ако ни изключат "апаратурата" от Брюксел спокойно може да се запише часа на смъртта на страната ни!
30
5
 
41
 
! Отговори
НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 7 години
Няма по-големи крадци от ГЕРБ. Те окрадоха народа и загробиха държавата с милиарди заеми.Изсякоха българските гори. Откраднаха парите от Здравната каса още първия мандат на Тиквата. Крадат като за световно от строителството на некачествени магистрални отсечки, които още на следващата година са за ремонт.Парите по европейските програми бяха усвоявани само от хора на ГЕРБ. В огромната си част те само имитират, че развиват някакъв бизнес.По-лош вариант за България от ГЕРБ няма !
29
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 30 Позицията на ГЕРБ за референдума, изобщо няма да ми повлияе да им бия ШУТА на следващите избори.
28
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Раздай на хората добри заплати и те сами ще си ремонтират жилищата и ще плащат винетки за магистрали. Няма нужда от купени избори с еврофондове.
27
2
 
38
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Тиквата ще се върне на власт с ГРЕП,кога...цъфнат налъмите,или на...върба в сряда.Аз ако съм на негово място ще избера...кога цъфнат налъмите;защото по е...възможно.
26
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СРАМ!