Борисов за Радев: Тържествено е, да подходим с оптимизъм...

Да се порадваме на президента, призова премиерът в оставка
19 яну 2017 12:30,
87
Борисов за Радев: Тържествено е, да подходим с оптимизъм...
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът в оставка Бойко Борисов обяви днешния ден за тържествен и призова да се подходи с оптимизъм. Лидерът на ГЕРБ пожела успех на новия държавен глава и неговия вицепрезидент.

"Днес е тържествен ден, имаме нов президент и вицепрезидент, нека малко да се порадваме на тоя ден и да подходим с оптимизъм", каза Борисов минути след като приключи церемонията по клетвата на новия държавен глава.

Още по темата

Той отново обясни, че е едно да четеш декларация, друго да изпълняваш написаното в нея.

"Рядък шанс има пред президента, че му се дава възможност да има служебно правителство. Така че това, което прочете, след няколко месеца може да е факт. След няколко месеца ще можем да отчетем свършеното", каза Борисов.

Той коментира думите на Радев, че парламентът има още една седмица живот, така: "Едната седмица важи и за нас, и за тях".

Борисов призова да се спрат въпросите за отношенията със САЩ, Русия и Брюксел.

"Евроатлантическите ни отношения, дружбата с Русия, бизнесконтактите, особено в сферите на земеделието и туризма всеки ще ги прави, защото са важни за държавата", каза още премиерът в оставка.

Той изрази притеснение от поведението на депутати в залата, които са репликирали Радев по време на словото му.

"В днешния ден трябва да сме оптимисти. Аз винаги така съм подхождал, че съединението прави силата", каза още Бойко Борисов.

Премиерът в оставка обясни, че ГЕРБ са постъпили изключително коректно към Румен Радев като не са назначили началник на Ген. щаба и еврокомисар, въпреки че са могли да го направят.

"Но преценихме, че след като на него са му дали повече гласове, ще се съобразим с волята на хората. Надявам се и с нас да се постъпи така", каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ припомни как Росен Плевнелиев е бил посрещнат с плакати в парламента преди пет години, а днес управляващите в оставка са демонстрирали цивилизовано предаване на властта.

"Нашето верую, на ГЕРБ, е, че власт се взима и дава с морал", каза Борисов.

Той обясни още, че параметрите на държавата са максимално добри: "Ще видим как са след няколко месеца и след една година".

Премиерът в оставка обясни, че за ГЕРБ е безразлично кога ще са изборите, но все пак предпочитали повече втори април.

Лидерът на ГЕРБ отново похвали управлението на Росен Плевнелиев: "Той беше изключително успешен евроатлантически президент, с няколко реплики си навлече гнева на една част от обществото и загуби рейтинг. По линията Европа-НАТО той е недостижим за нито един български политик".

Той обясни, че иска ясно да се види разликата между ГЕРБ и БСП. "Те се държаха просташки с Плевнелиев", каза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трудна задача има президента Радев - още преди да е встъпил в длъжност, трябва да мисли как да свърши работата несвършената от предишния президент на ГЕРБ - да назначи служебно правителство и да насрочи дата за предсрочни избори.
19
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Да се порадваме на президента",каза Бойко.Радостта ни Бойко е двойна-че избрахме за президент един достоен мъж и че паднахте от власт.Урааааа!
18
4
 
21
 
! Отговори
*** преди 7 години
Ето ви на показ "пожеланията" на раненият хищник. И умиращ ще хапя....И други партии са падали от власт,но такова чудо като гербаджийското политическата ни история не е виждала.Подскачат като нестинари върху живи въглени,давят се в собствен злъчен секрет,гърчат се неистово.Ето,затова България не просперира.Мутренски интереси,ниска политическа култура,злоба и омраза и мания за величие-без покритие.Сринаха държавата,а се хвалят с нейното благополучие.ЦИНИЗЪМ.НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ и СИЕ!!!!!
17
5
 
18
 
! Отговори
Важно преди 7 години
В медиите пише че *** взимат по 30 евро от чуждо НПО за да протестират срещу Радев.
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моралът в политиката, доколкото е възможно там да го има, може да се изрази като говориш и обещаващ само неща, които имаш намерение наистина да ги направиш. И не сам това, да искаш да ги направиш. Ти единственото, което наистина искаше, е просто да си на власт.Това искаше, това постигна. За втори си даваш оставката, ама не искаш да спреш да властваш и да се показваш. И не спираш....
15
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЦЯЛО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ОТ КРАДЛИВИ СОЦИАЛИСТИ И ДРУГИ ПРАВЕЩИ СЕ НА УШКИМ ЕВРОПЕИЦИ. ЗАДА КРАДАТ ОТ ФОНДОВЕТЕ НА ЕВРОПА. СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ.
14
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Да се порадваме на президента"...Ами ние му се радваме,но не видяхме радост в теб на влизане в парламента,а нескрит гняв и отново злоба,отправена към опоненти,затова,че са изразили мнение.А за просташкото поведение се сърди на Илиана Беновска-най-верната ти фенка.
13
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В такива моменти можем да преценим егоизма, себелюбието и злобата на слизащите от върха. Този човек не разбира, че няма незаменими и безгрешни хора. Дано все някога надрасне хлапашкото боричкане в локвите на Банкя и да схване, че който няма ум, само той прибягва до мускули. В политиката това е недопустимо!
12
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той отново обясни, че е едно да четеш декларация, друго да изпълняваш написаното в нея.От всички неща, които Борисов казал , запомних само едно. Обеща, преди да вземат още първият мандат, да изгони ЕРП-та. Това ми направи силно впечатление и до сега не е фактТака, че пак говори колкото сам да се убеди в глупостите си.
11
3
 
33
 
! Отговори
Българина преди 7 години
На дружбата с Русия твоя бивш президент отговори с непредизвикана омраза.
10
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм един от многото разочаровани, гласували в миналото за Борисов и Плевнелиев. Имах надежда, че ще донесат нещо ново, но тези мои надежди бяха попарени много бързо.Борисов и Плевнелиев се оказаха безпринципни, без морал, без твърди позиции. Не изповядваха никакви идеологически възгледи, никаква икономическа идеология.Да сте видяли или чули някои гербаджия да цитира икономисти като Кругман, Стиглиц или Пикети? Няма как, чели са само Винету и Америка за България.
9
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А той много цивилизовано. Цъкаше си на телефона. Е този не спря да демагогства.
8
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как ли ще го преживееш,че вече няма да си център на внимание.
7
6
 
37
 
! Отговори
Малкия Скромен Иван преди 7 години
Има ГЕРБ-няма България!Няма ГЕРБ-има България!
6
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баце гледа тъжно и вече новините няма да започват него!
5
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо през цялото време си цъкаше СМС-и?Това не е ли неуважение?
4
36
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един позорен ден за България!
3
34
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съд за Радев заради връзките му с руската агентура в лицето на Решетников, резидентът на Кремъл в София!
2
5
 
47
 
! Отговори
хахах преди 7 години
Кратуно такава, защо хвърли оставка, след като вчера казваш че пак искаш да управляваш с реформатори и патриоти. Боже от къде ни го стовари тоя на главата. Само той ни липсваше. По лошото е че има още хора които да му вярват и те не са малко.
1
4
 
32
 
! Отговори
Румен Петков преди 7 години
Да припомня само,че Б.Борисов ми козируваше по 3 пъти на ден...