Радев се кълне, води в парламента жена си и екипа си

Професори, експерти, преподаватели и млади лица... Кои са те?
19 яну 2017 07:37,
138
Радев се кълне, води в парламента жена си и екипа си
Снимка: архив, Булфото

Новоизбраният президент Румен Радев и вицепрезидентът му Илияна Йотова ще положат клетва пред Народното събрание точно в 10 ч днес. След това новият държавен глава ще държи реч от трибуната на парламента.

В пленарната зала, както и по балконите, където ще бъдат настанени официални гости, ще бъде и първата дама Десислава Радева. Най-интересната част от церемонията днес, според депутатите, ще бъдат показването на част от екипа на Румен Радев, който в неделя заедно с него ще влезе на "Дондуков" 2.

"Професори, експерти, преподаватели и млади лица очакваме да видим около новия президент", прогнозира депутати пред "Стандарт". Част от тях коментираха и имена, но никой не бе сигурен кой точно от екипа на Радев ще отиде с него в Народното събрание на клетвата му днес.

Официалното встъпване в длъжност на Радев и Йотова пък е насрочено за 22 януари. На двете церемонии се очакват над 400 гости.

Предаването и приемане на мандата ще започне от площад "Св. Александър Невски" с военна церемония. Росен Плевнелиев ще приеме рапорта на началника на караула, ще се поклони на националното знаме, ще обходи строя и ще поздрави почетния караул за последно.

След това пред "Св. Александър Невски" ще пристигне и Румен Радев, който ще приеме строя за първи път и ще се присъедини към Плевнелиев. Пръв слово ще произнесе предаващият поста, а след него думата ще има Румен Радев. В следващия момент 21 артилерийски салюта ще отбележат смяната на Върховния главнокомандващ на Въоръжените сили, докато гвардейският представителен духов оркестър изпълнява химна на Република България.
В храм-паметника "Св. Александър Невски" патриарх Неофит ще благослови новоизбрания държавен глава и ще отслужи молебен, за да изпроси Божията благодатна подкрепа в предстоящото отговорно служение на Радев.

Пред парадния вход на "Дондуков" 2 Росен Плевнелиев и Маргарита Попова ще посрещнат президента Румен Радев, първата дама и вицепрезидента Илияна Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако има химн на планетата, би звучал по-цивилизовано, след всеки национален химн
54
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано господарите да са в Брюксел и Вашингтон.А не в Москва и Истанбул.
53
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Следват по важните клетви - в Брюксел и при задокеанските господари !
52
4
 
10
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
62, 63 Тук някои се възмущава, че повечето са жени покрай политиката и в частност Радев! За съжалние е така! А къде са мъжете? - няма да отговоря, аз! Но ще спомена, че мъжете се възпитават (или точно обратното (подтискат) )от жените, на първо място майките! Има и друго, което е по мъдро: ЗАД всеки успешен мъж стои жена! Не само пази гърбът му!
51
5
 
11
 
! Отговори
Приспан преди 7 години
Е, приспа ме вече! Скука, монотонност - никакъв патос, нищо вълнуващо!
50
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Уважаеми г-н... Ваше Светейшество!" Първи лаф за "Господари на ефира" от току що заклелия се президент.А Йотова, като върла комунистка, не целуна ръка на патриарха и той остана като вцепенен.
49
1
 
10
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До 59 от 50То е ясно! Отношението ни към нещата в жинота е различно! Най-доброто/уникалното в нас е, че ние съзнателно можем, като хора да променяме това отношение, а не да се оставяме първично на възлиташните ни (песимистични, негативни,..) емоции! :)))Лек и спорен ден! Успех на нас(българският народ) с Радев, както и на самия Радев!
48
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А/Дали генералът е злоупотребил със служебно положение като е назначил любовницата си за ПиАр на ВВС?Б/ Дали ген Радев се е възползвал нерегламентирано от служебното си положение като е спал с подчинената си ПиАрка?В/ Доколко бъдещият ни държавен глава е склонен да злоупотребява със служебното си положение и занапред?
47
0
 
3
 
! Отговори
от 50 преди 7 години
До Упоритият ЕдисонИзбрах да коментирам с теб,...всъщност ВИЖДАШ ЛИ как хората не се чуват. Аз не съм против теб, искам само ако мога, да ти посоча,а ти сам го каза, че всеки възприема и тълкува различно хората и техните послания. Само това, нищо лично.Сега разбираш ли?
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименХАИДЕ БЕ ТИПИЧНО ПО БЪЛГАРСКИ ВЕДНАГА ПОЧВАШ ДА ПЛЮЕШ....ДОСЕГА ТИЯ КАТО ЗНАЕХА ТА КАКВО НАПРАВИХА! Е АМА СТЕ ПЛЕМЕ ГАДНО , ВСЕ НЕ ВИ Е УГОДНО А СЕ МИШКОСВАТЕ ИЗЛЕЗТЕ НА УЛИЦАТА И И ИЗМЕТЕТЕ ИЗМЕТТА КАТО СИ ТОЛКОВА СМЕЛ!
45
4
 
9
 
! Отговори
Упоритият Едисон преди 7 години
До 56 АнонименБаба ти Цура бе подготвена в материята!? Или Жалкият трагикомик и престъпник впоследствие Трайчо! Смех Клоуни! Смех !
44
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква политика може да води този НЕ ПОДГОТВЕН И НЕ ПОЗНАВАЩ МАТЕРИЯТА ЧОВЕК ? Веднага ви казвам ,РУСКО ОЛИГАРХИЧНА.
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е защо триете така? Като изтриете един коментар и оставите само отговора, прилича на 42, а кой е въпроса?Да, ама изобщо не гениално.
42
0
 
1
 
! Отговори
Упоритият Едисон преди 7 години
До 50 АнонименВ предходният ти коментар разбрах, че че си своеволно тълкуваш това което е написано! Та с пост 50 разясневам малце по-подробно значението за мен на образът "Упоритият Едисон"
41
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прокобата на червените бандити отново е надвиснала над страната,вижте на снимката руските лакей как самодоволничат
40
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Позицията която Радев изрази относно Крим беше меко казано ПРОСТОВАТА на неподготвен хал хабер нямащ от политика човек.
39
6
 
12
 
! Отговори
аз преди 7 години
До Упоритият ЕдисонАз също не харесвах много Плевнелиев,за Радев на съм гласувал,ама ти как го разбра,че е нормален и представителен! Това ще може да се каже поне след година !
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Упоритият ЕдисонКъде видя имена на политици в коментара. Образът в главата ти за мен е твой продукт, не ме карай аз го обяснявам. Този образ няма нищо общо с мен и това, което аз написах.
37
10
 
9
 
! Отговори
еко преди 7 години
Най-после един представителен президент!
36
0
 
1
 
! Отговори
th преди 7 години
До До thПриемам забележката