Радев се кълне, води в парламента жена си и екипа си

Професори, експерти, преподаватели и млади лица... Кои са те?
19 яну 2017 07:37,
138
Радев се кълне, води в парламента жена си и екипа си
Снимка: архив, Булфото

Новоизбраният президент Румен Радев и вицепрезидентът му Илияна Йотова ще положат клетва пред Народното събрание точно в 10 ч днес. След това новият държавен глава ще държи реч от трибуната на парламента.

В пленарната зала, както и по балконите, където ще бъдат настанени официални гости, ще бъде и първата дама Десислава Радева. Най-интересната част от церемонията днес, според депутатите, ще бъдат показването на част от екипа на Румен Радев, който в неделя заедно с него ще влезе на "Дондуков" 2.

"Професори, експерти, преподаватели и млади лица очакваме да видим около новия президент", прогнозира депутати пред "Стандарт". Част от тях коментираха и имена, но никой не бе сигурен кой точно от екипа на Радев ще отиде с него в Народното събрание на клетвата му днес.

Официалното встъпване в длъжност на Радев и Йотова пък е насрочено за 22 януари. На двете церемонии се очакват над 400 гости.

Предаването и приемане на мандата ще започне от площад "Св. Александър Невски" с военна церемония. Росен Плевнелиев ще приеме рапорта на началника на караула, ще се поклони на националното знаме, ще обходи строя и ще поздрави почетния караул за последно.

След това пред "Св. Александър Невски" ще пристигне и Румен Радев, който ще приеме строя за първи път и ще се присъедини към Плевнелиев. Пръв слово ще произнесе предаващият поста, а след него думата ще има Румен Радев. В следващия момент 21 артилерийски салюта ще отбележат смяната на Върховния главнокомандващ на Въоръжените сили, докато гвардейският представителен духов оркестър изпълнява химна на Република България.
В храм-паметника "Св. Александър Невски" патриарх Неофит ще благослови новоизбрания държавен глава и ще отслужи молебен, за да изпроси Божията благодатна подкрепа в предстоящото отговорно служение на Радев.

Пред парадния вход на "Дондуков" 2 Росен Плевнелиев и Маргарита Попова ще посрещнат президента Румен Радев, първата дама и вицепрезидента Илияна Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
6
 
! Отговори
Упоритият Едисон преди 7 години
Наблегни на упоритостта, вярата в собствени сили, волята за успех, творчестството и като краен резултат : Да бъде СВЕТЛИНА! И е, Светлина! :))
34
2
 
6
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
41опитваш се да си оригинален,но БЛА са американски патент, имат си даже такова мини командване. Виж Русия още си харесва пилотите имат по човешки вид и творчество на полета ....
33
0
 
4
 
! Отговори
До th преди 7 години
Слагам ти () понеже бъркаш еманципацията с дистанцирането които са съвсем различни неща.
32
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалко за държавичката,руската прокоба няма край
31
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде, пък да си честитим един нормален и представителен президент, че такъв срам брахме с плевнята.....Успех на г-н Радев!
30
1
 
12
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
36ти от къде се сдоби с това просветление че от военен президент не става. Или може би само вице президент щото на герб Вицето беше Мануш вицеадмирала от Генерал Манушево/ Тошево/
29
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България отново се оказа безпилотен самолет направляван дистанционно от Москва
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Упоритият ЕдисонТова твойто като в рекламата на хапче за киселини" 30 години пиеш сода и твърдиш, че помага."Айде да видим дали ще ти СВЕТНЕ крушката, Едисон. Бог ти праща прозрение с ника, който си си избрал, ама за тъмницата в главата ти, решението си е твое.Нищо лично, просто превод.
27
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да разбера само защо се налага съпругата да е част от церемонията....
26
3
 
7
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
28само в Севрена Корея избират президента с 99,96 %. Тук са 2 милиона ,явно стигат. И брекзита в ЮК беше с 2% разлика но го приеха и ще се измък нат от ЕС.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много интересни термини са се навъдили. Нема да ги цитирам, защото няма шанс да го,направя без да стана част от цялото безумие.1 Само ще кажа, че приличат на оня виц, в което трябва да доказваш, че нямаш сестра.2 Майкъл Джексън има такава песан Били Джийн, в която се пее " това не е мой син")))
24
7
 
15
 
! Отговори
Упоритият Едисон преди 7 години
Милостиви Боже, Ти който на Небето и Земята моля Те този път българският народ имаме късмет с РРадев! Да сме попаднали на точният човек и да е най-добрият избор за страната!пп. молитва е защото има много неизвестни, а опита да се избира някой до сега (27м год) се оказва, че са ни подвждали (же'лев, Стоянов, Първанов, Плевнелиев) за един или друг смехотворен тип ! Боже, дано този път България да е избрала точният човек, необходим на народа и страната!
23
5
 
22
 
! Отговори
th преди 7 години
Защо му се нахвърлят на човека, не знам. Ако четете сайтовете на Прокопиев, там коментиращите настояват за импийчмънт преди да е стъпил в длъжност! Значи на пастирката можем да слушаме глупостите 5 години, а Радев го следят под лупа. Чии интереси засегна, преди да се е заклел? Плевнелиев не се еманципира от Борисов и американските фондации 5г., а Радев трябвало да няма нищо общо с БСП от ден първи. Ако сте на негово място, от къде ще вземете министри без да вземете кадри от БСП, ГЕРБ и десни?!
22
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А за БСП са гласували още значително по-малко!
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До кога войната та било тя студена, хибридна или нам каква си ще е сюжетна линия за ведене на политики?Седнали да се карат кой е по- по- най- за или против ДРУГА държава. Когато избираш проруска или проамериканска американска политика ТИ задължително избираш антибългарска такава.Самият факт, че някой отвън би искал от нас такова нещо, ако трябва да избирам по този начин, правилнното поведение ми е ДА НЕ ИЗБИРАМ НИЩО.Несъучастието в тази война ще я обезсмисли. Аман от студени войни.
20
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ФАКТА ЧЕ 85% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО Е ГЛАДУВАЛАО ЗА РУМЕН РАДЕВ, КАКВО ДА СЕ ГОВОРИ И ПУШЕ ПОВЧЕ--------За Радев са гласували 2 млн българи, което е около 24 % от населението.
19
23
 
11
 
! Отговори
Радев, Остравка! преди 7 години
Оставка на кремълската *** Радев!
18
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БОРИСОВ Е САМО НА ПРИКАЗКИ, ще направим това ще направим онова, ОБЕЩАНИЯ,ОБЕЩЕНИЯ, КОИТО НЕ ИЗПЪЛНЯВА И ПОСЛЕ С УПРАВДАНИЯТА НАПРЕД.---------Първо се пише Обещания, второ кое Станишев изпълни като обещания?
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От едната му страна Нинова, от другата Йотова.
16
3
 
15
 
! Отговори
MAD преди 7 години
БОРИСОВ Е САМО НА ПРИКАЗКИ, ще направим това ще направим онова, ОБЕЩАНИЯ,ОБЕЩЕНИЯ, КОИТО НЕ ИЗПЪЛНЯВА И ПОСЛЕ С УПРАВДАНИЯТА НАПРЕД.АМА БОРИСОВ (БАЙО) УПРАВДАНИЯТА СА КАТО ДУПЕТАТА ВСЕКИ СИ ГИ ИМА ДАЙ ДЕЛА НЕЩО СВЪРШЕНО ЗА ТОЗ НАРОД