Симеонов за речта на Радев: Празна, приспа аудиторията

Не казал и една добра дума за Народното събрание за тези 2 години
284
Симеонов за речта на Радев: Празна, приспа аудиторията
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов се засегна от поведението на президента Румен Радев и демонстративно напусна пленарна зала, докато държавният глава произнасяше речта си, след като положи клетва.

"Речта му беше празна, приспа аудиторията, не чухме нищо ново. Хората искаха да чуят приоритетите на този президент и на неговата институция, а чухме общи констатации в по-голямата си част негативни, нито една добра дума за Народното събрание за тези 2 години", оплака се той.

"С други думи животът започва с Румен Радев, започва от днешния ден, гледайте сега какво ще стане", коментира Валери Симеонов.

Повод за гнева му стана и обстоятелството, че президентът се обърна към депутатите, като ги остави на последно място, а пък според Симеонов е редно да са първи.

"Все пак се намира в Народното събрание трябваше да покаже малко повече уважение. Висшият орган е парламентът и Румен Радев да бъде така добър да уважава Народното събрание, независимо, че то ще работи още кратко време", скочи националистът.

Според него речта на Радев е била изпълнена с глупотевини и празнословия.

Заради това е било нормално да има реакция от страна на депутатите, които се разшумяха, заради което пък Радев направи репликата: "Остава ви още една седмица".

"Когато накрая самонадеяно заявява, че е човек на делата, а не на думите, с което опроверга собственото си поведение, нищо не сме казали в зала, просто се засмяхме, беше смешно и жалко", обясни Валери Симеонов. "Щяхме да останем до края на речта, ако не бяхме провокирани", допълни той.

Все пак Симеонов обяви, че неговите депутати ще преглътнат този за тях фалстарт и ще дадат 100 дни на Радев.

"Ще направим анализ на това, което е направил след 100-те дни, който ще бъде обективен, а не пълен с глупотевини", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари