За президента от Нинова: Много българин, винаги България…

Тя отново се зарече, че БСП няма да му се бърка в работата
19 яну 2017 13:00,
91
За президента от Нинова: Много българин, винаги България…
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Много българин. Така лидерката на БСП Корнелия Нинова описа новия президент Румен Радев минути след като той се закле като петия държавен глава на страната.

"Винаги в центъра на мислите и действията си е поставял националния интерес. Дайте му време и съдете за него по делата. Ще видите, че България има достоен държавен глава", каза шефката на социалистите.

Още по темата

"Радев е много българин, това ще е водещото при него. Винаги България, националното, родолюбието е било водещото в решенията и действията му. Това ще се отрази на всичко, което ще прави оттук нататък", изрази още убеденост червената лидерка.

Тя разсея съмненията, че заради липса на политически опит новият президент няма да се справи с отговорността да е държавен глава и да формира служебно правителство.

"Познавам Радев и вярвам, че ще се справи възможно най-добре. Убедена съм, че ще има професионален служебен кабинет от хора родолюбци, почтени, честни. Вярвам че ще направи това, защото познавам президента", каза Нинова.

Тя отново повтори, че БСП не взима никакво отношение към състава на служебното правителство.

"Това е въпрос на принцип и демокрация. Не може една партия, която е подкрепила и издигнала господин Радев, да казва на държавния глава, на цял народ, какво да прави и как да го прави. Тоест възстановяваме нормалността в държавата", каза още Нинова.

Лидерката на БСП разкритикува отново мандата на Росен Плевнелиев: "Не бива в това да се вижда персонална оценка, но мандатът на г-н Плевнелиев беше провал за президентската институция. Нека го приемат като политическа оценка, а не като унижение на личността".

Тя сподели виждането на Радев, че в днешната политическа реалност има много тревоги. Според нея това били несправедливостта, корупцията, мафията, бедността.

Корнелия Нинова също се възмути от поведението на част от депутатите, които прекъсваха речта на новия президент.

"За съжаление в днешния тържествен ден част от народните не показаха уважение към президентската институция, това е едно предупреждение към следващите", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
9
 
13
 
! Отговори
да да преди 7 години
Не вярвайте на комунисти ! За тях винаги кликата им е на първо място ! В това число влизат всички партии в БГ, защото всичките са долни комунисти, понеже я карат като през комунизма, яко крадене, но тогава поне шепа хора бяха, а сега много крадци, как да се оправи тази държава, как...
35
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сричаше щото *** му е дала речта в последния момент, нали трябва да мине одобрение при Решетников
34
10
 
13
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 години
До тяАз ли лошо чувах, или "ТЯ" не прави разлика между образовн човек и "льотчика", който говри бавно, защото чете трудно, но не му се отдава. Не знам за английския му, но българския малко трудно го ползва.
33
11
 
14
 
! Отговори
кака ти преди 7 години
До Надя НиколоваВсичко му разбрах, нито ми фъфлеше нито ми беше неразбираем. За разлика от това момче, дето си отива и щяло да ходи по читалищата сред народа.
32
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много е бълхарин, само дето санкциите срещу шайката на Путин го вълнува повече от референдума в България
31
2
 
16
 
! Отговори
перпетум мобиле преди 7 години
Каквото Бойко сам си направи,друг не може да му го направи.Обърка конците и подаде оставка.И пак и пак...и така до края.
30
14
 
17
 
! Отговори
?!? преди 7 години
От цялата му предизборна кампания и досега се вижда само, че повтаря тезите на руските и русофилските медии като папагал, както и следва пополистките политики на БСП. А там го няма българският национален ИНТЕРЕС. Колко е българин от устата на Нинова звучи като национален предател, като нея.
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Надо, оправи си слуха !
28
3
 
8
 
! Отговори
натка патка преди 7 години
До Надя НиколоваКойто иска,разбира натке.Който не иска,търси под вола-теле.
27
3
 
11
 
! Отговори
тя преди 7 години
Отново си видяхме т. н. нар. представители! Незаинтересовани , нехаещи какво се говори на трибуната , нетърпеливи да излезнат и да си пият евтините кафета , *** и с голямо самочуствие...Отвартителни са ...
26
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Успокойте се,другари герберасти.Шефът ви ви прави на маймуни.Избор-оставка,избор-оставка и номерът с фалшификациите минава засега.Но има поговорка-веднъж със стомна за вода,втори път със стомна за вода....трети път за боярщник.
25
14
 
16
 
! Отговори
тя преди 7 години
Прияте , умен с чуство за хумор , характерен за широко скроените хора! Успех Г- н Радев!
24
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ви имам "литературния" изказ на пожарникаря! Нагъл е,защото се преобогати неправомерно и мисли,че е безнаказан и всичко му е позволено.Адано,ама надали!
23
4
 
13
 
! Отговори
Премиерът преди 7 години
Борисов поздрави Радев и Йотова и им пожела успех.Обаче в кулоарите припомни как беше посрещнат Плевнелием 2012 г,с плакати,освирвкане и т.н.Днес всичко беше културно.
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не искам да съм на негово място.Ако се издъни, защото човекът Радев може да се е ценен, но ролята на президент е друго, ще гледаме серия от "Разследване на самолетни катастрофи"Залозите са нереалистично и болезнено високи. Повечето не зависят от него, но хората го виждат като спасител.
21
2
 
9
 
! Отговори
неправилен словоред. преди 7 години
..Така лидерката на БСП Корнелия Нинова описа новия президент Румен Радев минути след като той се закле като петия държавен глава на страната.Той се заклева като пети / по ред/президент .... защото петият е самият той.Г-жи и г-да държащи перото научете правилно родният си език, за да не се срамувате от него, защото от "иновативните" ви и "креативни" чуждици много малко остава от него неизопачено и унищожено.
20
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При всички случаи президента Радев не прилича на Плевнелиев, което е много добре. Внимава какво говори и досега не съм го чул да изплямпоти някоя безмисилица, както често прави Плевнелиев.
19
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Троловете на ГЕРБ се опитват да имитират, че гласуващите за ГЕРБ от гетата пишели тук във форума в подкрепа на президента Радев. Това ли са ви опорните точки? Смешни сте.
18
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не го помпете, че ще се спука, преди да паднат санкциите срещу Русия.Сигурно, щото е карал самолет, за това по-българин от мен, например.
17
7
 
8
 
! Отговори
Защо? преди 7 години
Цитат: Лидерката на БСП разкритикува отново мандата на Росен Плевнелиев: "Не бива в това да се вижда персонална оценка, но мандатът на г-н Плевнелиев беше провал за президентската институция. Нека го приемат като политическа оценка, а не като унижение на личността".*Защо само като политическа оценка? Зад провала на президентската институция стои нещо, което трябваше да е личност.