Речта на Радев – основателна причина за импийчмънт

Гроздан Караджов: Противопостави президентска и парламентарна власт
Обновена: 20 яну 2017 13:56 | 20 яну 2017 13:44,
404
Речта на Радев – основателна причина за импийчмънт
Снимка: bgonair.bg

С вчерашната реплика към Народното събрание Радев на практика е противопоставил двете власти - президентската и парламентарната. Ако вече беше встъпил в длъжност, това е основателна причина за искане на импийчмънт, заяви пред Bulgaria ON AIR Гроздан Караджов от Реформаторския блок.

По думите му от вчерашната реч на Радев е станало ясно, че новият президент не познава добре Конституцията и не се е готвил достатъчно преди да застане със слово пред народните представители.

"Напуснахме залата, когато по един непристоен начин президентът се обърна към народните представители, за да им каже, че имат една седмица. Това прозвуча не просто грубо, а и като закана от президентската власт към народните предтавители", коментира Караджов.

"Ако той вече беше президент, то на него заради това противопоставяне на властите, което духът на Конституцията изцяло забранява, може и според мен щяха да се намерят над 120 подписа, които да му поискат отстраняване и това щеше да остави много тежко петно в неговата биография. Това, което ние му подсказваме с напусакнето на залата, е, че подобно поведение няма да бъде толерирано, властите са разделени от Конституцията, така е избрал народът, а народът решава, не президентът", добави Караджов.

Той изрази недоволство най-вече от това, че в обръщението си Радев, макар че е посочил, че България е член на семейството на ЕС и на НАТО, не е изразил съгласие с решението на Международния съд в Хага, че Русия е агресор и превзема незаконно чужда земя - в случая Крим.

"Като не заявява, че ще се съобрази с позицията на Международния съд в Хага, той ни нарежда наравно с Бурунди, Уганда - държавите, които са излезли от споразумението на този международен съд, т.е. на нецивилизованите държави", посочи Караджов.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


404
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
0
 
35
 
! Отговори
Макс преди 7 години
Благинката да е в НС се изпарява. "Блажиш ли, блажиш ли дядо попе "- свърши , МЪКА за всеки оял се с депутатски кифтета.
286
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На вас трябва се измисли закон че като се говори по микрофона,ако говорите четете вестници или си чувъркате телефоните да ви уволнят дициплинарно защото нямате никакво уважение Нагли издроди
285
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Политическият труп Караджов почва да се разлага
284
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Даже ви е много една седмица. Изчезвайте веднага и повече не се появявайте. Съсипахте България търтеи дебели.
283
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние от колко време ви говорим, че не ставате не за депутати, ами и за *** за зеле и не чувахте! Сега ви го каза от наше име точния човек, а вие се обидихте! Само ако знаете, колко сме ви гневни ние, изречението на Президента щеше да ви се стори като комплимент!Та, да сме на ясно - мразим ви, не ви дишаме, нагли сте и крадливи, затова МАРШ от очите ни! Гроздан ли си, Симеонов ли си, всичките до един - ВЪН от живота ни! Апропо, този не беше ли бившият мъж на Нона Караджова? Лош вкус!
282
3
 
57
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Браво на ПРЕЗИДЕНТА Радев със тия така трябва
281
1
 
48
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 348: Радев не е пионка на никого, докато ти си поредния *** в форума. Опорна точка на пишман-реформаторите: Радев, Кремъл, Путин - прави се тюрлюгювеч от това, и ето ти интервю, пост, изказване или каквото ти дойде наум. Продажници.
280
24
 
34
 
! Отговори
Въпрос преди 7 години
Този Радев действително ли е управлявал самолет или е бил от ония комсомолските секретари които не знаеха какво става с бойната подготовка?Колкото дали е летял, то май няма български гражданин който да не е летял я на екскурзия, я на работа.Има ли човек във форума който да ни каже?
279
17
 
65
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Това според мен не е изпускане на нервите. Добре беше да покаже на някои хора, че вече нямат насреща си Плевнелиев, който дори жена си не може да изкомандва.
278
9
 
65
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Не може когато президентът говори в парламента депутати да му подвикват от залата. Каквото са търсили пишман-реформаторите, това и ще получат. Една седмица и аут, а в следващия парламент я ги има, я не.
277
6
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не му се смейте на карадж има температура.какво е това реформаторски блок -броят се на пръстите на ръцете,пък и им остава само седмица после цацаров
276
12
 
41
 
! Отговори
void преди 7 години
Радев макар и официално подкрепен от БСП беше избран с повече гласове отколкото има електоратът на БСП - в противен случай просто нямаше да му стигнат. Според официалната статистика, той бе избран с гласовете на ГЕРБ, ДПС, РБ и други формации, и то не защото е идеалният кандидат, а защото никой не излъчи по-добър. И тази негова реплика е далеч по-добър повод да станем за смях по света, отколкото издигането на втора кандидатура за ООН, което толкова разтръбиха от БСП като огромен и непростим гаф.
275
10
 
64
 
! Отговори
Колио преди 7 години
С това си изказване Радев показа че е представител на народа и мрази онези нагласени 240 мекотели като нас.А съдът в Хага е бакерска институция на евреите.
274
6
 
50
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Има хора само като им видиш физиономията, още преди да са си отворили устата, вече си разбрал колко са прости. Е, тоя е един от тях
273
9
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на генерал Радев, вече президентът. Закова лигльовците на място. По военно му. Такъв трябва на България. И нека да има етичен ценз за парламентарист. Не може Сулю, Пулю и Гроздан да са депутати. Искам Радев да е новият Пиночет.
272
7
 
52
 
! Отговори
мнение преди 7 години
Ох, тоя още 10 дена ще се пъне и после няма да помирише парламент.... Толкова умни, интелигентни и образовани хора има в България как пък само такива *** влизат в парламента?
271
4
 
50
 
! Отговори
карина преди 7 години
Речта напълно заслужаваше своите слушатели - депутати или обратното - слушателите-депутати напълно заслужаваха речта си.
270
6
 
45
 
! Отговори
333 пий си хаповете преди 7 години
Не знам кой кого постави на място. Маргарита Попова говореше ясно и отчетливо, а Плевналиев мяукаше и се оправдаваше.
269
7
 
59
 
! Отговори
Пак ли преди 7 години
Плюхте Радев два месеца , но той не отговори на никого.Сега обаче с една реплика ви навря на кучето в гардероба. Продължавайте да се лигавите !
268
7
 
51
 
! Отговори
ВОЛЕН ПАША преди 7 години
ТИКВАТА Е ГОВОРИЛ С ГРЪЦКИТЕ СЕЛЯНИ, ЗА ДА ПОЧНАТ ДА ПРАВЯТ ГОЛЕМИ СТАЧКИ И БЛОКАДИ -- точно когато Радев идва на власт --- в неделя вечер !!ТИКВАТА САБОТИРА РАДЕВ !!