Речта на Радев – основателна причина за импийчмънт

Гроздан Караджов: Противопостави президентска и парламентарна власт
Обновена: 20 яну 2017 13:56 | 20 яну 2017 13:44,
404
Речта на Радев – основателна причина за импийчмънт
Снимка: bgonair.bg

С вчерашната реплика към Народното събрание Радев на практика е противопоставил двете власти - президентската и парламентарната. Ако вече беше встъпил в длъжност, това е основателна причина за искане на импийчмънт, заяви пред Bulgaria ON AIR Гроздан Караджов от Реформаторския блок.

По думите му от вчерашната реч на Радев е станало ясно, че новият президент не познава добре Конституцията и не се е готвил достатъчно преди да застане със слово пред народните представители.

"Напуснахме залата, когато по един непристоен начин президентът се обърна към народните представители, за да им каже, че имат една седмица. Това прозвуча не просто грубо, а и като закана от президентската власт към народните предтавители", коментира Караджов.

"Ако той вече беше президент, то на него заради това противопоставяне на властите, което духът на Конституцията изцяло забранява, може и според мен щяха да се намерят над 120 подписа, които да му поискат отстраняване и това щеше да остави много тежко петно в неговата биография. Това, което ние му подсказваме с напусакнето на залата, е, че подобно поведение няма да бъде толерирано, властите са разделени от Конституцията, така е избрал народът, а народът решава, не президентът", добави Караджов.

Той изрази недоволство най-вече от това, че в обръщението си Радев, макар че е посочил, че България е член на семейството на ЕС и на НАТО, не е изразил съгласие с решението на Международния съд в Хага, че Русия е агресор и превзема незаконно чужда земя - в случая Крим.

"Като не заявява, че ще се съобрази с позицията на Международния съд в Хага, той ни нарежда наравно с Бурунди, Уганда - държавите, които са излезли от споразумението на този международен съд, т.е. на нецивилизованите държави", посочи Караджов.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


404
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
21
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пък и обиди Патриарха
226
4
 
58
 
! Отговори
))) преди 7 години
Дегенераторският блок с.ерът кръв.
225
27
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Речта на Радев би трябвало да бъде изследвана от начални учители като четене с неразбиране
224
6
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Генерале избии на пепелянките отровните зъби
223
23
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много се изкефих снощи на шоуто на Слави, направиха го Гадев за две стинки)))
222
21
 
39
 
! Отговори
политика ли хаха преди 7 години
Абе Червените кога са правили политика в България ??? ХахахаЕдно време и герги димитров заедно с още петима български президенти и премиери са граждани на СеСеСеРето и някои платиха за това със живота си!! Ако не са руснаците нашите червени петльовци отдавна да са в тенджерата :)
221
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Коритаров, спри се вече с тази глупост! Може да зле по Четене, но какъв математик. ,,Остават ви седем дена", демек ,,Мене, текел, упарсин"!
220
0
 
55
 
! Отговори
Шопар Караджов преди 7 години
Е, заболяло го е за Лабалаторията. Много народ цоца от там - Америка за България. Дано Тръмп повлияе в тази област, това са хвърлени на вятъра пари на американските данъкоплатци - или ат американския дълг към Китай, все едно, за да поддържат една шайка мекерета, които да пишат глупости и откровени лъжи по форумите. В медията поддържана от тази фондация стоеше текст, че Радев сричал - абсолютна лъжа - и май я махнаха.
219
18
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставете го да се омаже хубаво)))
218
32
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Издънките на радев край нямат. Преди две седмици тълкуваше конституцията като армейски устав и изтърси, че Плевнелиев е задължен от Конституцията да състави служебно правителство. След изявлението му вчера ми стана ясно защо не е чел Конституцията на РБ - поради когнитивни проблеми при четене
217
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
,,Боли ли, боли ли, като ви вадят зъбките!?"
216
2
 
60
 
! Отговори
Бaй ви Гaня преди 7 години
В знaк нa протест Гроздaнчо нaпуснaл пaрлaментaрмaтa зaлa. Aми тaкa си си нaпрaвил пaрлaментaрен импийчмънт по собственa воля бе чоджум. И сигур директно се е нaхвърлил нa депутaтските кюфтеци. Кaто зa последно. Кaкто кaзa спечелилия делото срещу Пaрлaментa Бисеров "много боли кaто вaдим зъби, нaли".
215
20
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Решетников пак не уцели човека, толко пари изсипаха и накрая к'во, за некакъв дето неможе да чете
214
2
 
44
 
! Отговори
Наивен преди 7 години
"Б.у.л.г.а.р, б.у.л.г.а.р... беше цензурирано по долу. Караджов, ти ли си бе/
213
2
 
67
 
! Отговори
probi преди 7 години
Новоизбраният президент, само с една кратичка реплика, даде заслужен урок по политическа и лична култура ( а и не само ) на всички онези, които умишлено шумяха в пленарната зала, а след това я напуснаха!Никого и с нищо не е обидил.И Господ да слезе и да стане Президент - и него ще намерите за какво да оплюете!Кой е Румен Радев знае вече целият свят.Кой, между другото, е Гроздан Караджов?И какво е направил за България и българския народ?
212
1
 
54
 
! Отговори
Май много боли преди 7 години
като свършва келепира ? Прав ли съм, съвременни Бай *** ?
211
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама как тихичко ви намести със забележката, че ,,външната политика трябва да се прави в България" 😁
210
2
 
54
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
Всичката тази oлигoфpeнска истерия - заради фразата "имате още eдна седмица"? Импийчмънт, Янукович, чалга, глобално затопляне, астероиди... :D
209
1
 
52
 
! Отговори
Наивен преди 7 години
Гледам, гледам... Нещо му липсвана на Караджов. Май един калпак, пояс и дисаги ще са точно на място. ***, ***...
208
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До д-р"Грозданчо, смени хапчетата със свещички! Може и да те облекчи."---Докторе, прав си, трябва да ги смени. Но с тези, едроганските свещички -Made in Anadola. :)