Речта на Румен Радев: Популизъм или послания?

Членът на Изпълнителното бюро на БСП Александър Симов пред Bulgaria ON AIR
20 яну 2017 09:37, Петя Славова
118
Речта на Румен Радев: Популизъм или послания?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Вчера новоизбраният президент Румен Радев положи официална клетва като президент, но речта му предизвика разнопосочни реакции в Народното събрание. Членът на Изпълнителното бюро на БСП Александър Симов заяви категорично пред Bulgaria ON AIR, че новият държавен глава е очертал много ясно своите приоритети.

"За първи път след 5 години черна дупка, имаме президент, който забеляза проблем, за който в България не говорим - неравенството и бедността. Много е важно със своя морален авторитет той да поставя този проблем постоянно на масата", посочи Симов.

Още по темата

По думите му другото ключово послание, което е отправил ген. Радев е, че ще се стреми да прави политика тук и да тя се защитава навън, а не да се прави навън и да се защитава у нас.

Александър Симов не е съгласен с твърденията, че изказванията на Румен Радев са популистки. Социалистът добави, че политическият опит на ген. Радев започва от неделя и може да бъде оправдан за лапсусите по време на своята реч в НС.

"Има ирония, че върху речта на Румен Радев много се упражняваха анализатори, които преди три месеца ни убеждаваха, че той няма никакви шансове да спечели изборите", отбеляза гостът в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Новоизбраният президент често е обвиняван, че ще бъде проруски държавен глава. На това Александър Симов отговори с думите, че възстановяването на диалога между САЩ и Русия е шанс за България, а не опасност.

Той е на мнение, че само така ще получим възможност да правим наистина балансирана политика.

"От действията на предстоящото служебно праавителство ще зависи резултатът на БСП от парламентарните избори. Неизбежно е действията на кабинета пряко да рефлектират върху БСП", каза още Симов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Речта на президента Радев ми хареса. Хубав анализ на сегашното лошо състояние на България, макар че не е ясно как може да се оправим и дали изобщо това е възможно. Все пак трябва да опитаме и като първа стъпка в оправянето, трябва да махнем ГЕРБ от властта. С ГЕРБ във властта оправяне не може да има.
74
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега не сме 1989-1990 година. Сега проблемът са демократите и тяхното управление от 1990 година досега. Не разбирам защо дискутирате на тема, която от 25-26 години не е актуална.
73
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Президента Радев има историческия шанс да ни спаси от управлението на ГЕРБ, поне до изборите. Лошото е, че няма кого да назначи в служебното правителство. На практика всички са компроментирани.
72
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко ли трябва да е умен един човек, за да избере мутрите да го управляват? В случая избрахте една групировка да ни управлява от 2009-та година досега.
71
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяко следващо управление е обречено на провал заради управлението на ГЕРБ от 2009-та година досега. Даже бих казал, че тези над 16 милиарда нови външни заеми, които ГЕРБ профука и открадна, са най-малкия ни проблем. Разрушаването на икономиката и мутризацията й при ГЕРБ, е нещо, което дълги години ще ни пречи да се развиваме.
70
7
 
4
 
! Отговори
До 82 преди 7 години
Пак небивалици. Знаеш ли кога се спират и пускат европейските пари? Това става поне 1-2-3 години след като се е появила причината да ги спрат или пуснат. Примерно, правителството на Станишев направи така, че да пуснат тези пари, но това става при ГЕРБ. ГЕРБ направи така, че да се спарт парите, но това стана при Орешарски. Орешарски направи така, че пак да пуснат парите, но това стана при ГЕРБ. Сега ГЕРБ пак направи така, че да се спрат парите, но това ще стане при следващите, които и да са те.
69
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Тато из ПравецЗнаеш ли,къде са децата на комунистите,много от тях,живеят на запад.Комунистическите глезотии учеха и се разхождаха в западните страни,още от времето на твоя любим "тато",докато на обикновените българи това бе забранено,а и не притежаваха крадените от държавата пари на червената върхушка.Тях,защо не покани да се върнат?
68
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 78Комунистите години наред прогонват и избиват българите.Стреляхте ги на самата гранична бразда?!Сега сте се разциврили за тях,какво лицемерие?!
67
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 81ГЕРБ направиха много и въпреки грешките си са на светлинни години по-добри от крадците,от БСП.Само преди дни,българските граждани платиха 2.5 милиарда за "Белене"-това не са никак малко пари.ГЕРБ усвоиха много европейски пари-метрото,пътища,детски градини,спортни зали...а на БСП спряха европейските фондове при последното им управление.
66
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината е, че по-лошо от управлението на ГЕРБ не сме имали. Много милиарди загуби България от мутренския начин на управление на ГЕРБ.
65
2
 
3
 
! Отговори
До 78 преди 7 години
Защо твърдиш, че най-голямата загуба на България била печалба? Бягството на хора от България ни струва много милиарди и едно милиардче, а може би доста по-малко, едва ли може да компенсира многото милиарди, които България губи от избягалите в чужбина.
64
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Партийните пристрастия и разделението на хората са все още водещата политика на управляващите в България демократи, защото иначе няма как да ни държат в подчинение. Прочетете какво сте писали и белким нещо ви присветне в мозъченцата.
63
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Тато из ПравецНе мога да се върна,защото всичко е заето от некадъртиите от БКП/БСП.А и България печели от нас почти милиард,от парите,които изпращаме на близките си.
62
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Тато из ПравецЗащото съм българин,а не безродник от БКП/БСП-чиито хора са без родина,които продават държавата си на Русия за дребни пари.
61
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Истината 74Никой не се държи така арогантно и просташки,като депутатите от БСП.Те опюха Плевнелиев по най-отвратителен начин,с което показаха жалкото си присъствие в българската политика и държава,плюейки фактически по президентската институция и човека Росен Плевнелиев.От всеки президент се очаква,не да отвръща,а да запази хладнокръвие във важни моменти,между които е и президентската клетва.
60
6
 
5
 
! Отговори
Тато из Правец преди 7 години
До Анонимендо 73 : И като си на хиляди километри какво ти пука ? Щом си толкова загрижен,върни се и работи за Родината ,а не да миеш *** някъде ! Или и ти си компютърен специалист ? Къде се изучихте ,бе ? Пак при мен и то безплатно...
59
10
 
7
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Не може да се отрече, че новия президент Радев, даде добър отпор на подвикванията на депутатите от все още управляващите партии. Всеки нормален човек би трябвало да се замисли дали да гласува за партия, чиито депутати не могат да се държат подобаващо. Колкото до самата реч на президента Радев, прочетох я цялата, голяма част от нея я и слушах и мога да кажа, че е отлично замислена и изработена. Браво на хората подготвили речта и най-вече на президента Радев.
58
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Тато из ПравецЖивея на хиляди километри от теб,никога не съм обитавал панелка,нито моите родители.Междувпрочем,панелката ти се руши,има нужда от скъпо саниране-пак с пари от ЕС,което ще плати ЕС и ако не бяха демократите щеше да го видиш"през крив макарон",както се казва.БКП ни отне животите,суверенитета на държавата,а сега плащаме милиарди за "Белене",пак заради БКП/БСП.
57
5
 
10
 
! Отговори
Тато из Правец преди 7 години
до 69 : Най-вероятно живееш още в панелката ,която съм ти построил ! Дойдохте от селата и живеехте в мазетата на София като плъхове . Изчистих ви въшките,дадох ви жилища,работехте ... Това ви даде БКП!!!
56
1
 
6
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Чета коментарите...и си мисля....преди крадливите шайки бяха БСП...НДСВ....СДС...цели 27години БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ ! Що си въобразявате, че нещо ще се промени!