Защо президентът си изпусна нервите в НС? Говори PR-ът

Доц. Чавдар Христов пред Bulgaria ON AIR: Четеше, което не е препоръчително!
20 яну 2017 10:44, Петя Славова
317
Защо президентът си изпусна нервите в НС? Говори PR-ът
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Не трябва да оправдаваме никого. Това са сигнали към обществото. Иначе не бихме коментирали тези неща. Става въпрос за една фигура, която е надпартийна, обединител на нацията", заяви пред  Bulgaria ON AIR доц. Чавдар Христов, специалист в областта на убеждаващата комуникация и кризисния PR.

Позицията му идва в контекста на отправените критики към първата официална реч на новоизбрания държавен глава.

Още по темата

Заедно с историка и богослов Костадин Нушев те коментираха какви пропуски имаше в нея, а и самото поведение и "изпускане на нервите" на президента Румен Радев.

Доц. Христов отбеляза, че "това е пропуск на екипа. Той е трябвало да подготви президента и вицепрезидента много добре за церемонията. Дори речта беше повече като доклад, а тя трябва да бъде вдъхновяваща!"

PR специалистът отбеляза също, че в първото слово на генерала е липсвал визуалният контакт с публиката. Четеше се, което никак не е препоръчително в такива изяви, коментира още той.

Румен Радев бе критикуван, че е поздравил само православните християни вместо всички вероизповедания в страната, а Илияна Йотова, че не е целунала ръка на патриарха.

По този въпрос богословът Костадин Нушев каза, че "не трябва да се издребнява и всеки един жест да се преувеличава. По отношение на присъствието на патриарха, което е свързано с протокола - все пак това е една политическа церемония. Целуването на ръка за тях няма задължителен характер", пояснява той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
6
 
28
 
! Отговори
българин преди 7 години
Активното мероприятие да провокират президента не мина. Искаха да го изкарат от нерви, но не успяха. Всепа това е военен пилот първи клас завършил най-престижните в света военни академии и летял на най-модерни самолети. На човек, който не си държи нервите никой няма да повери техника за десетки и стотици милиони. Плужеците наречени дупетати няма как да го знаят това, както и не знаят, че този генерал не е пълзял, а летял. Това не е карикатурата Плевела, а човек постигнал всичко сам.
138
3
 
17
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
:)) Неразбрах дали мюфтията се е разсърдил, че не бил упоменат в Конституцията, от тук и от новия Президент или Местан се натега на мюфтията?
137
6
 
18
 
! Отговори
123 преди 7 години
Чета тук коментари- не може да чете, срича тин тин тин, пък само може да кара самолет. Ми то всеки втори може да кала самолет я?
136
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В английското вики за Р.Радев изречението за задължителното членуване в БКП го няма. Дали тази лъжа е пропусната случайно?In 2003 he graduated from Air War College in Maxwell AFB in the United States as a Master of Strategic Studies with honors.също така не се споменава да е бил първенец на випуска в алабамаЩо така има изгубени неща в превода?
135
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Завършил той, изгорялата гимназия, академия .... Сигурно 5 години е цакал карти в артелното и е пил ракия с кисело зеле от бидони
134
5
 
15
 
! Отговори
65 преди 7 години
Абе,стари комунисти,ръка ще целуват?Ви е луди ли сте???
133
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев е ходил в колеж на ВВС, завършва 11 месечен курс - това е.
132
6
 
13
 
! Отговори
кой да чете преди 7 години
До АнонименКолега, давам им жокер за русите - Княз Святослав Игоревич (на същия княз Игор момчето). Уж се съюзил с цар Самуил срещу византийците, пък се оказало, че византийците му платили ... Та завзел синковецът игорев, една четвърт от държавата ни - делтата на Дунав, цяла североизточна България, че истолицата ни. Съвсем "по братски" с братята византийци.Ама кой ще чете такива работи? Дай ми трудовете на тов. Сталин и това им стига
131
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"""По време на обучението си за офицер е приет в БКП, което тогава е задължително условие."""Къде ги четете тези глупости???
130
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чекай бре, не всички офицери в БНА бяха членове на БКП. Било задължително условие да е член на БКП. Стига вече с тези измами, писна ми вече.
129
2
 
11
 
! Отговори
До 159 преди 7 години
Ааааа,не е безплатно,не ееее.И децата вече знаят,че добре ви се плащаше и преди,а сигурно и сега ще ви платят,ако е останало нещо за плащане,а тези,които протестираха безплатно си бяха най-обикновени б.а.л.ъ.ц.и,които дори не знаят защо протестират.
128
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо постояно казвате тоя не може да чете не може да пише.Работа има да се върши няма да води Лекции в ХарвартДо сега 28 г все начетени ни управлявоха и какво направиха?.Румънците Сърбите и Македонците имат по висок Стандарт от нас, ние запреличахме на Африканска държава от третия Свят.Какво че няколко човека направиха далавери и са добре.Една птичка пролет не прави.Питайте човека до вас продавача в магазина случайни хора вашите Майки и Бащи дали живеят добре.Разбира се че не
127
8
 
16
 
! Отговори
До 162 преди 7 години
Разбира се,че санкциите срещу Русия трябва да отпаднат.Ние имаме интерес да развиваме търговски отношения с един от най-големите пазари в Европа,където нашите стоки/макар и не най-качествени/винаги са намирали добър прием.Но това русофобите не го разбират,а ползвателите на еврофондове за лична употреба пък съвсем не го разбират.
126
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Появяването на радеффф в нашата политика е доказателство за хибридната война на путин срещу нашия народ. На всички е ясно, че един ограничен и глупав човек начело на държава може да донесе огромни нещастия на нашия народ.
125
9
 
24
 
! Отговори
Тато из Правец преди 7 години
Нищо не е изпуснал ,крадливата депутатска пасмина беше свикнала в Президентството да има пудел ...Е ,пудела си отиде,тоя им скръцна със зъби...И още нещо-той беше в Народното събрание да положи клетва пред народа ,а не пред 240 продажници !
124
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквито и убедителни и правилни моменти да е имало в речта на Радев, всички ще я запомнят само с "едната седмица". Власите го правели на края на Дунава, а някои генерали - на края на речта. Сега както и да се хвърляте на амбразурата, това е положението.
123
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз ще протестирам срещу *** радев БЕЗПЛАТНО. Този *** не е моя президент
122
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отсега ми е ясно, че служебния кабинет ще бъде съставен от бивши агенти на ДС и бивши членове на БКП.
121
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи Евроатлантици.Русия ни е враг окопирала ни е 45 години а Турците са ни избивали 500г ипроменят историята че сме приятели и че сме съжителсвали добре 500 година.Що така бе Миме?
120
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В една парламентарна република да се явиш неподготвен в най-висшия орган и да пелтечиш и да подсмърчаш е прочва на незачитане на институциите.