Защо президентът си изпусна нервите в НС? Говори PR-ът

Доц. Чавдар Христов пред Bulgaria ON AIR: Четеше, което не е препоръчително!
20 яну 2017 10:44, Петя Славова
317
Защо президентът си изпусна нервите в НС? Говори PR-ът
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Не трябва да оправдаваме никого. Това са сигнали към обществото. Иначе не бихме коментирали тези неща. Става въпрос за една фигура, която е надпартийна, обединител на нацията", заяви пред  Bulgaria ON AIR доц. Чавдар Христов, специалист в областта на убеждаващата комуникация и кризисния PR.

Позицията му идва в контекста на отправените критики към първата официална реч на новоизбрания държавен глава.

Още по темата

Заедно с историка и богослов Костадин Нушев те коментираха какви пропуски имаше в нея, а и самото поведение и "изпускане на нервите" на президента Румен Радев.

Доц. Христов отбеляза, че "това е пропуск на екипа. Той е трябвало да подготви президента и вицепрезидента много добре за церемонията. Дори речта беше повече като доклад, а тя трябва да бъде вдъхновяваща!"

PR специалистът отбеляза също, че в първото слово на генерала е липсвал визуалният контакт с публиката. Четеше се, което никак не е препоръчително в такива изяви, коментира още той.

Румен Радев бе критикуван, че е поздравил само православните християни вместо всички вероизповедания в страната, а Илияна Йотова, че не е целунала ръка на патриарха.

По този въпрос богословът Костадин Нушев каза, че "не трябва да се издребнява и всеки един жест да се преувеличава. По отношение на присъствието на патриарха, което е свързано с протокола - все пак това е една политическа церемония. Целуването на ръка за тях няма задължителен характер", пояснява той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Са то е ясно че не си е писал речта, ама можеше поне да я прочете предварително та да не срича кат първолак
118
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЙ предложи ***???
117
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я да си припомним кой сричаше речта си в НС и после се ядосва че никой не го слуша.
116
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичките *** са с един акъл и Радев и Борисов и Цветанов, лика прилика са си всичките
115
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Надке...Надке...май ти си поредната пионка в ръцете на тези които ти плащат да пишеш глупости по форумите...и затегни хигиената...
114
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев е завършил 11 месечен курс курс в колеж на ВВС. Кой те излъгал че е завършил военна академия в САЩ?Отново се разпространяват комунистически лъжи
113
4
 
18
 
! Отговори
Турчинь преди 7 години
На българина май по му се нрави и приляга Винету! Жалко.
112
17
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев е най-истинския президент,който сме имали от много години насам.Без да се страхува и притеснява от тоя и оня още в предизборната си кампания показа характер и мнение различаващо се от това на статуквото по външнополитически и вътрешно политически теми за ужас на блюдолизците на "евроатлантическите ценности" и за радост на народа,който в голямата си част предпочита българските ценности и по-сносен начин на живот.
111
2
 
5
 
! Отговори
АААааа преди 7 години
Имаааа! Всяка година трупа по един милиард от закуската си....
110
4
 
30
 
! Отговори
Тъжно, тъжно преди 7 години
Защо всички говорят затова какво казал Президента? Никой не вижда простотията в Народното събрание. Това е проблем на нацията ни. Простотия и невъзпитание. Какви са тези хора коите не могат да запазят тишина за около двайсетина минути. Кога ще спрат да смятат че те са най-важните. Депутатите са СЛУЖИТЕЛИ, не нещо друго. Освен това те няма да са там наистина след седмица и някои от тях никога повече няма да са депотати. Изля се злоба, пошлост, жлъч и некадърни обяснения от бая народ. Много жалко!
109
6
 
15
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
"Големият специалист" Христов, нещо се изживява, като съдия - той оправдава, не оправдава, съди...Ай с.иктир, бе ! Като си толкова специалист, що не те избраха тебе за президент ? Ама така е по-лесно, да стоиш в храстите и да джафкаш...
108
30
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев е обединител на антибългарите които искат режима в кремъл да продължава да източва държата през КТБ, АЕЦ Белене, Лукойл, Миг-29 и т.н.
107
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
господин Ваше Светейшество - е това изби рибата
106
0
 
5
 
! Отговори
до 137 преди 7 години
В парламентарната република, президентвото има друг смисъл. Прочети конституцията
105
4
 
36
 
! Отговори
търтеи!!! преди 7 години
Президентът абсолютно правиулно им даде още една седмица. А КОЛКО ВРЕМЕ ОЩЕ ИСКАТ ДА ЦОЦАТ ПАРИЧКИТЕ НИ ТИЯ ТЪРТЕИ И ТУНЕЯДЦИ КАТО КЪРЛЕЖИ НА НАШИЯ ГРЪБ, НА НАШИТЕ ПАРИ? КОЛКО? ОЩЕ МЕСЕЦ, ДВА МЕСЕЦА, ГОДИНА? ДВЕ ГОДИНИ? ГОИГА ИСКАТ ДА СИ ИДАТ ТИЯ ***?Спомняте ли си как си правеха устата Радев да не разпускал парламента поне до пролетта? А ТОЙ НЕ СЕ СЪГЛАСИ! Ето там ги стяга цървула!!! Радев е прав! Дори един ден им е много, а не 1 седмица!
104
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един от СеверозападаКой какви заповеди ще започне да изпълнява съвсем скоро ще го видим. Сто дена са горе-долу до Гергьовден, нали?
103
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз мога да целуна ръка само на баща си и на никой друг а този ? Това значи че ще слугуваш.
102
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обединителят на нацията не може да очаква всички да слушат в захлас неговите пламенни речи. Обаче конституцията го задължава да изслушва внимателно народа и да бъде негов слуга.
101
3
 
18
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До уплашен до смях Напротив, получи му се много добре, вече и такива, като теб,разбират, че нямаме поредния безгръбначен поплювко, който ще си мълчи и ще изпълнява безропотно заповедите на някои тук, или отвън.
100
2
 
25
 
! Отговори
097=90 преди 7 години
шумоленето в залата показа липсата на възпитание и култура у някои хора .А Симеонов като се прави на много отворен , нека каже какво свърши за 2 години парламентът ???