Нинова: Управлението на кабинета "Борисов 2" върна България назад

БСП лидерът отрече Станишев да бъде номиниран за еврокомисар
Обновена: 21 яну 2017 13:38 | 21 яну 2017 12:26, Елка Василева
235
Нинова: Управлението на кабинета "Борисов 2" върна България назад
Корнелия Нинова. Снимка: архив, Булфото

Двугодишното управление на правителството на Бойко Борисов и мнозинството в 43-тото Народно събрание върна България назад. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на заседание на Националния съвет на партията.

Тя направи оценка на двугодишното управление на ГЕРБ и коалиционните им партньори.

По думите й в страната липсва държавност, задълбочават се бедността и демографската криза, увеличават се неравенствата.

Според Нинова в обществото липсва духовност, цари безкултурност, войнстваща арогантност, незаслужено отношение към творците.

Мнозинството дойде на власт с обещание за реформи, ниски нива на публичен дълг, а какво се случи след две години - дългът нетно се увеличи на 26 млрд. лв. през 2016 г. и правителството натовари няколко поколения да го плащат, заяви Нинова.

Преките инвестиции са намалели, разпределят се поръчки само на фирми, близки до управляващите, 954 фирми в строителния бранш са закрити, всички големи енергийни проекти в региона ни заобикалят, линията на бедност се е увеличила с 25 процента, изреди негативите Нинова.

По думите й има риск от спиране на европейски средства по оперативни програми.

Реформата в образованието тръгна с грешки, в ход е политика за облагодетелстване на частното образование, коментира Нинова, цитирана от БТА.

Правителството на ГЕРБ показа, че науката в България като фактор на растеж не е важна, смята тя. В здравеопазването според нея е абсолютен хаос.

Външната политика е поставила България в унизително положение на международната сцена, смята Нинова. Според нея външната ни политика е пасивна, покорна на чужди интереси.

Във вътрешен план намаляване на престъпността има само в отчетите на МВР, но не и в живота на хората, каза Нинова. Според нея се е увеличила дейността на каналджиите.

В земеделието има негативни резултати, спрян е процесът на децентрализация на общините, не е започнала програмата за подкрепа на Северозапада, каза Нинова.

Правителството сгреши първо с дефинирането на проблемите в съдебната власт, правосъдната реформа се провали, каза Нинова.

Тя коментира и слуховете, че за еврокомисар на мястото на Кристалина Георгиева ще бъде изпратен Сергей Станишев: „Неоснователен слух – не сме обсъждали такова нещо. Изненадвате ме”.

БСП не се отказва от промяната в плоския данък, заяви още лидерът на БСП. В речта си тя очерта и визията на БСП за промяна.

Промяната, която БСП предлага в плоския данък, е ориентирана към три групи български граждани - за бедните, за средната класа и за българите с високи доходи.

От БСП предлагат освобождаване от лихви по кредит на младите хора при купуване на първо жилище до 100 000 лв. Предлагат намаляване на данък общ доход на семействата с деца с 50 лв. на всяко дете всеки месец.

БСП ще преизчисли пенсиите и при най-ниските това ще доведе до почти 20 процента увеличение, каза Нинова.

Предлага се запазване на 10-те процента данък за средната класа. Хората с доходи над 10 000 лв. от заплати, рента, наем, лихви, да плащат 20 процента данък, предвиждат още от БСП.

Според Нинова промяната в България е задължителна. Промяната започна по волята на народите в света, в Европа и у нас, народите поискаха справедливост и се обявиха против върхушките, заяви тя. Според нея БСП е поставила началото на тази промяна у нас с избора на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент. Наше задължение е да я продължим, каза Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
5
 
36
 
! Отговори
Омонимен преди 7 години
Нинова си повярва, криво разбра и факта, че много хора гласуваха за Радев. Помисли си, че партията и е във възход. Така ще се наиграе, така ще падне отвисоко, че ще се чуе оттатък Скалистите планини. Човек трябва да има обективна оценка за себе си, околните и ситуацията, в която живее, за да бъде полезна и на другите. Не като Нинова и скъпите и съпартиийци...
141
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тази разчита на *** и сигание като не казва откъде ще дойдат парите
140
5
 
29
 
! Отговори
Не сме вчерашни! преди 7 години
"Правителството на ГЕРБ показа, че науката в България като фактор на растежа не е важна" -НАГЛА ЛЪЖА И МАНИПУЛАЦИЯ на Корнелия!Никога никое правителство - вкл. и на ГЕРБ, не е казвало подобно нещо за науката!Но два пъти се постави въпросът за ефективността на БАН - през 1990 г. (от червените управляващи) и 20 г. по-късно от С.Дянков. И двата пъти феодалните старци успяха да си защитят хранилката.Ако имаха наистина ценни патенти и открития, досега да са ги продали на Запад и да тънат в пари!
139
3
 
27
 
! Отговори
А бе Корне, преди 7 години
Като казваш "най-ниските пенсии",какво имаш предвид?Ако става въпрос за най-ниските трудови пенсии, тогава добре.Макар че много хора ще кажат"Аз с по-висока квалификация и с 10 г. повече трудов стаж от него,сега ще взимам колкото него!"Но ако имаш предвид най-ниските от всички пенсии, значи инвалидите (вкл. и фалшивите) ще взимат не 132, а 148 лв пенсия - пак мизерия, а никога неработилите (със соц.пенсии)- почти 190лв.Висшистът с 35 г. стаж ще е без увеличение, ще си остане с 230 лвЕ, браво!
138
23
 
10
 
! Отговори
ангел преди 7 години
Цвета Караянчева върна Кърджали в 16 век!Такова безочие,гьонсуратлък,грубо вмешателство и кадруване във всички области-горско,театър,ВиК,образование,градът не помни!Но сатаната се чувства безнаказано ,защото живее по други закони!Над нея е само Бог,както обича да казва,като пийне.
137
37
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-точно управлението на Борисов съсипа България.По-бързо да се махат и още по-бързо да ги забравим.
136
2
 
29
 
! Отговори
Корне! преди 7 години
Вие в БСП четете чуждите предложения по сайтовете така,както дяволът чете евангелието!Тук един предлагаше:1. Детски надбавки за всички деца без изключение.2. Тези детски надбавки да не се дават като пари на ръка, а да се приспадат от данъците.Така онези, които не внасят нищо в хазната, няма да получат нищо под формата на детски надбавки.Това ще ги накара да работят и да не раждат безотговорно с цел да се издържат от надбавки.А ти какво изхитрува? Да не се пипат надбавките на електората ви!
135
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От БСП предлагат освобождаване от лихви по кредит на младите хора при купуване на първо жилище до 100 000 лв.Коя ли банка ще се съгласи да го направи???Поредните кухи обещания.
134
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая сериозно я гони критическата. Нема ли някой всеотдаен другар да я изплющи?
133
41
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Корнелия Нинова казва винаги истената за управлението на ГЕРБ те провалиха държвата опитаха се да продават Товарни превози БДЖ Но тази жена може да участва и в управлението на държавата Разкрива им лъжите който казват
132
8
 
33
 
! Отговори
ужас преди 7 години
тази е жив ужаас !!!
131
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се връзвате на вързациите на комунистите.Те обичат да "работят" с чужди пари и никога не им стигат.Върнете лентата назад от 1944 година та до сега.
130
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другарят Миков беше по разумен,внимателен в това което обещава,по премерен в изказа си.Другарката Нинова е пълно потвърждение на девиза на Пирели.
129
6
 
41
 
! Отговори
сравнение преди 7 години
Другарката Нинова не казва истината също като много възрастна ромка.
128
6
 
46
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Тая мина и Станишев, още не са я избрали, а вече я мразим!
127
2
 
37
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Много се нахъсана, ама айде да те видим, какво ти ще направиш за хората! На пленумите е лесно, бла-бла-бла! Чакаме Нинова дела, а не приказки!
126
3
 
7
 
! Отговори
Приятел преди 7 години
Американските централи нито са американски нито на Иван Костов:demograph.blog.bg/politika/2017/01/15/quot-amerikanskite-quot-centrali-nito-sa-amerikanski-nito-na.1503256
125
1
 
27
 
! Отговори
Един преди 7 години
Ха сега запрятай ръкави и с помощта на Радев оправи нещата. Какво чакаш?
124
4
 
31
 
! Отговори
е преди 7 години
Как не й омръзна само да каканиже.....
123
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
2 - 3 герберастки трола, са налазили форума и не спират да си слагат плюсове. Хаха, нищо няма да постигнете с това. Хората видяха що е комунистическа ***, тоест пп гроб. По - големи комунисти от тях няма, няма и да има.