Нинова: Управлението на кабинета "Борисов 2" върна България назад

БСП лидерът отрече Станишев да бъде номиниран за еврокомисар
Обновена: 21 яну 2017 13:38 | 21 яну 2017 12:26, Елка Василева
235
Нинова: Управлението на кабинета "Борисов 2" върна България назад
Корнелия Нинова. Снимка: архив, Булфото

Двугодишното управление на правителството на Бойко Борисов и мнозинството в 43-тото Народно събрание върна България назад. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на заседание на Националния съвет на партията.

Тя направи оценка на двугодишното управление на ГЕРБ и коалиционните им партньори.

По думите й в страната липсва държавност, задълбочават се бедността и демографската криза, увеличават се неравенствата.

Според Нинова в обществото липсва духовност, цари безкултурност, войнстваща арогантност, незаслужено отношение към творците.

Мнозинството дойде на власт с обещание за реформи, ниски нива на публичен дълг, а какво се случи след две години - дългът нетно се увеличи на 26 млрд. лв. през 2016 г. и правителството натовари няколко поколения да го плащат, заяви Нинова.

Преките инвестиции са намалели, разпределят се поръчки само на фирми, близки до управляващите, 954 фирми в строителния бранш са закрити, всички големи енергийни проекти в региона ни заобикалят, линията на бедност се е увеличила с 25 процента, изреди негативите Нинова.

По думите й има риск от спиране на европейски средства по оперативни програми.

Реформата в образованието тръгна с грешки, в ход е политика за облагодетелстване на частното образование, коментира Нинова, цитирана от БТА.

Правителството на ГЕРБ показа, че науката в България като фактор на растеж не е важна, смята тя. В здравеопазването според нея е абсолютен хаос.

Външната политика е поставила България в унизително положение на международната сцена, смята Нинова. Според нея външната ни политика е пасивна, покорна на чужди интереси.

Във вътрешен план намаляване на престъпността има само в отчетите на МВР, но не и в живота на хората, каза Нинова. Според нея се е увеличила дейността на каналджиите.

В земеделието има негативни резултати, спрян е процесът на децентрализация на общините, не е започнала програмата за подкрепа на Северозапада, каза Нинова.

Правителството сгреши първо с дефинирането на проблемите в съдебната власт, правосъдната реформа се провали, каза Нинова.

Тя коментира и слуховете, че за еврокомисар на мястото на Кристалина Георгиева ще бъде изпратен Сергей Станишев: „Неоснователен слух – не сме обсъждали такова нещо. Изненадвате ме”.

БСП не се отказва от промяната в плоския данък, заяви още лидерът на БСП. В речта си тя очерта и визията на БСП за промяна.

Промяната, която БСП предлага в плоския данък, е ориентирана към три групи български граждани - за бедните, за средната класа и за българите с високи доходи.

От БСП предлагат освобождаване от лихви по кредит на младите хора при купуване на първо жилище до 100 000 лв. Предлагат намаляване на данък общ доход на семействата с деца с 50 лв. на всяко дете всеки месец.

БСП ще преизчисли пенсиите и при най-ниските това ще доведе до почти 20 процента увеличение, каза Нинова.

Предлага се запазване на 10-те процента данък за средната класа. Хората с доходи над 10 000 лв. от заплати, рента, наем, лихви, да плащат 20 процента данък, предвиждат още от БСП.

Според Нинова промяната в България е задължителна. Промяната започна по волята на народите в света, в Европа и у нас, народите поискаха справедливост и се обявиха против върхушките, заяви тя. Според нея БСП е поставила началото на тази промяна у нас с избора на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент. Наше задължение е да я продължим, каза Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** при вас ще е още по назад ако спечелите от първия ден ще спрат европрограмите от първия ден ще се срине икономиката я да го махате тоя генерал Радев никога не е бил политик и на хора с дългогодишен стаж ще вика ИМАТЕ ОЩЕ ЕДНА СЕДМИЦА ах стига бе комунизма ли се връща ?
81
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ай кат много знаете - на ви БСП.
80
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спокойно, спокойно ! Правителството "Борисов 16" може и да не краде ?Вероятно защото само той, щерка му и внучето му ще са тук ? А да крадеш от себе си е малко тъпо , нали ?
79
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мн ги боли ама много, че в държавата има пари, а не могат да ги пипнат...Цяла Европа ни казва "Добре, пътя ви е правилен" нека 5 години поред да имаме 3% ръст и по 3-4 млрд излишък да видим дали ще сме най - бедните, ами няма да сме, заблудени червени каскети със сбъркани чипове, промити...фалирахте държавата 97г едва не я фалирахте и 2013 сега пак искат..и се разберете накрая с тези заеми, че първо казвахте 8 млрд. после станаха 10 после 16..20 сега за 30 говорят след 2 дена 40 може би хахах
78
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като гледам колко Герберасти има тук, след всичките злини, които стори Борисов на държавата , със сигурност нацията ни е за тежка психична диагноза и лечение няма ! С такъв народ България е обречена ! Амин !
77
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 90не, няма, НЯМА! те са най-добрите. другите са само имитатори на учителя си. още не могат да го надскочат!
76
4
 
17
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
В БСП има само един свестен човек-Жан Виденов !!! И дъртите комунистически акули му еб.хте майката!
75
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От един комунист на друг, жалко наистина след 27 години преход всички основни политически играчи са свързани с БКП и ДС
74
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНяма такава наглост като на крадците от БСП.- - - - -Аааааа, има има - ГЕРБ
73
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според Нинова промяната в България е задължителна.То и онзи другия комунист - Бойко Борисов ги дрънкаше тия работи .... ама накрая ????А да си спомним ли и онзи другия комунист - царя ? Където искаше да ни сменя чипа до като неговия човек Милен Велчев превърташе през банката в която работи външния дълг на страната ни ? Да изреждам ли всички комунисти които ни управляваха до сега ? Няма нито един който да не е бил комунист !)
72
11
 
12
 
! Отговори
Лелее преди 7 години
Жал-ки боцоидни! Боцо си напълни гушата с милиарди,а вие си зашийте още някоя и друга кръпка на гащите.Имате ли парици за масчица? Идете при вашия идол,той ще ви намаже и заедно ще си четете Винету под маг но лиите.Бляскаво бъдеще ви очаква.Докато не се свършат бала мите няма да се свършат тарикатите.Те живеят от такива като вас.
71
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма такава наглост като на крадците от БСП.
70
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 82е, то на физиономията `и е написано "министър-председател". дано да е само в сънища `и.
69
12
 
23
 
! Отговори
БСП+ ДПС=ПЪЛЕН ФАЛИТ преди 7 години
БСП+ДПС = КРЕМЪЛ (ПЪЛЕН ФАЛИТ И МИЗЕРИЯ!)
68
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой и дава правото на тази да говори от името на България?
67
3
 
16
 
! Отговори
ДС преди 7 години
Писна ми от българските депутати. Върнал, дал, взел, напреднал. А бе няма грам приемственост между вас. Само пладнешки грабеж. Само за собствения си г** мислите. За 27 години разбрахме че все едно дали са сини, червени, лилали, ряzани, обряzани все тая. НИЕ ВСЕ СМЕ ЗЛЕ. Само вие и кръговете около вас са добре. Бизнеса зароби българина и вие стоите и само лаете и ламтите за власт.
66
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да, управлението не беше особено добро, но далеч не беше и катастрофално като управлението на бсп-дпс. ако смятате да ни предлагате същата манджа отново, мерси, не щем.
65
9
 
7
 
! Отговори
Към 72 преди 7 години
До ПРАВА Е Абе,пътища има.Теснолинейни магистралки и едничка пречиствателна станция са причина за гордост.А колко хора в провинцията не знает какво е отходна канализация и ветрищата им отвяват ако то в дворните тоалетни...То бива прос тотия,ама това вече е бедствие.Да се бориш с нея,значи да си блъскаш главата в циментова стена.Я, май------та ви! Махам се,че то не се издържа.
64
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре че тая се намери та да ни каже какво се случвало у нас ???? А ние разбираш ли сме проЗти и нищо не сме разбрали ? Ама като стана въпрос за субсидийте ...... аааа НЕ, сакън ! Или пък онази дъртата Цеца, дето каза че ПРОСТИЯ БЪЛГАРКИ НАРОД НЕ Е КАТО ДЕПУТАТИТЕ ?????
63
8
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Боже, тази колко е нагла. Кажете ми едно червено правителство, което е свършило добро за България. При тяхното управление имаше купони,за да си купиш един обикновен ***. Магазини заредени само с консерви от копърка. Опашки посред нощите за да си купиш хляб или кисело мляко. Доларът стигна до 3000 лв. Докараха България до положение като след Балканската война. А другите правителства след тях, бяха принудени да възстановяват България от нулата. И тази има наглостта да ни дава акъл.