РБ: Гарант сме, няма да допуснем коалиция между ГЕРБ и БСП

Реформаторите очакват 6% подкрепа, виждат се в новото НС
Обновена: 21 яну 2017 16:28 | 21 яну 2017 16:20, Анисия Иванова
86
РБ: Гарант сме, няма да допуснем коалиция между ГЕРБ и БСП
Снимка: БТА

Бяхме и партньор, и коректив, и конкурент на ГЕРБ в това дясно-центристко управление. Това каза на брифинг след Националния съвет на "Движение България на гражданите” от РБ председателят на партията Меглена Кунева.
 
Без Реформаторския блок в парламента може да се отвори път към коалиция между ГЕРБ и БСП. РБ е единственият гарант това да не се случи, категоричен бе Найден Зеленогорски, като добави, че дясно-центристко управление, което да продължи реформите, е най-добрата перспектива за България и това, за което ДБГ работи.

Зеленогорски подчерта, че очакванията на РБ е, че ще бъде част от следващия парламент. РБ има подкрепа на около 6% от гласуващите у нас и е сред най-конкурентните проекти.

Фрагментирането е голямо изпитание за гласуващите в дясно. Сега има опити да се нанесат сериозни поражения върху РБ, една партия напусна, но пък друга влезе в РБ, а ние, в Блока, оставяме вратата отворена към всички, включително и към тези, които напуснаха РБ, категоричен бе той.

Проф. Даниел Вълчев подчерта, че РБ ще има подкрепа на следващите избори, че да може да се направи дясно-центристко правителство и да продължат реформите. Очевидно е, че който не иска да има ляво правителство, доминирано от БСП, и който не иска в следващо правителство ГЕРБ да си правят, каквото искат, ще гласуват за РБ, каза той.

Кунева посочи приноса на ДБГ към програмата на РБ с фокус върху образованието, културата, развитието на демокрацията, инфраструктурата, правовия ред и антикорупционните мерки.

Централна тема днес е отчетът на министрите на РБ и участието ни в управлението, което представих аз, както и отчетът на Найден Зеленогорски за работата на Парламентарната група на РБ и депутатите на ДБГ, добави още тя, цитирана от пресцентъра на партията си.

Кунева обяви, че ДБГ прави пълна мобилизация за Първия съюзен конгрес на РБ на 28 януари в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
6
 
33
 
! Отговори
Долу Реформаторите преди 7 години
Реформаторския блок са долни мръсни предатели на България. От кого вземаха пари от *** Сорос - врагове и платени агенти и рушители на България. Четохте ли какви *** е правил Ненчев - този долен национален предател. Който гласува за тая *** не е човек и не е българин - всичките са за съд. Четете ли какво говорят - няма да допуснем коалиция между БСП и ГЕРБ което единствено би спасило страната и би ни сплотило. Цялото РБ на съд. Доживотен затвор за тея предатели.
40
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кой ли ви пита
39
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие ли беееее,вие ли ще бъдете гаранти?Аааа,да,ще бъдете гаранти на Ненчев и оня,кандидата за президент пред съда,ако решат да ги пуснат.Но пак зависи от гаранцията.Ако е много висока...не знам.
38
1
 
24
 
! Отговори
Надя Николова преди 7 години
Реално погледнато не е редно партия получила под да речем 30 процента да влиза където и да било.Като оставиме политическите пристрастия настрана ,реално 6,10 или 15 процента не са достатъчни за да се предостави власт в ръцете им, наред с огромните заплати и други привилегии.
37
10
 
6
 
! Отговори
ДС преди 7 години
До Анонимен и наивенИма кой да ги избере,не се притеснявай!Ако зависеше нещо от теб и мен,изборите щяха да ги забранят!
36
1
 
36
 
! Отговори
Минаващ преди 7 години
РБ нямало да допусне? Народа вас няма да ви допусне!
35
2
 
27
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Комунистическа снаха - реформатор...какво реформираха?Те са със същото комунистическо мислене. Който не е с тях е против тях. В сайта на сингапуреца Прокоби напишеш нещо нормално но което не им харесва и ти забраняват да пишеш за ден два защото си ползвал обидни думи уж. Няма как да си "десен" като кръвта ти е "лява".
34
3
 
9
 
! Отговори
69* преди 7 години
До Георгитова СДС го съсипа Костов ,Нинова,Орешарски ,дуган,Каракачанов,софиански,Бъкардхиеви .........др.
33
1
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
банда от крадци
32
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проиграхте доверието дори на тези,които ви повярваха.Аут сте.Нямате нищо общо с автентичното СДС.Сега сте един сбироток от жадни за власт персони,взаимно непонасящи се.Защо мислите,че някой отново ще заложи на вас?
31
0
 
4
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До 31,Изказването ти звучи хиперболистично-саркастично. Ама имам лошия вкус в устата, че май сериозно го говориш.
30
12
 
12
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До 29,Алооо автентичното СДС навремето те спаси от Виденов крах и те вкара в Европа и НАТО. Благодарение на това сега не си заплашен от някой кримски или косовски сценарий. Всичките комуниста са получили антибългари от последния седесар. Коя партия навремето избра химн в който се хвали друга държава? От това по голямо родотстъпничество има ли?Засрамете се малко , *** загубени.
29
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Помечтайте си.Мечтите са безплатни.
28
1
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Имам един въпрос тези реформатори оправдахали надеждите на хората които гласувхме за тях,твърдо казвам не тях ги интересува само тяхният интерес да са във власта да могат да крадят,Радан накрая се усети и взе да казва истината.
27
17
 
13
 
! Отговори
ГАРАНТИРАНО ОТ БСП преди 7 години
БСП ще направи заплатата и пенсията 1000лв. И безплатно гориво и здравеопазване и храна за бедните и нашите баби и дядовици.ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА БСП !
26
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха,ха,ха,вервате ли си?Вие парламент повече няма да видите.Затова като как ще бъдете гарант???
25
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По антибългарско и безродно от седесар няма
24
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ненужни политици!
23
1
 
34
 
! Отговори
Надя Николова преди 7 години
Няма да има такава коалиция,но трябва да се отървете по някакъв начин от това недорезумение Кунева.
22
1
 
32
 
! Отговори
Голата истина преди 7 години
Много са Ви "меки" кунките, Пръмова ! Мнооого ! От вашите редици не могат да се пръкнат поборници срещу статуквото, а само негови смокинови листи ! Затова за разлика от Ненчев, Трайков, Митов, Москов и Плевнелиев, с Кунева и Лукарски прокуратурата не се знимава ! Не е случайно, нали ?