РБ: Гарант сме, няма да допуснем коалиция между ГЕРБ и БСП

Реформаторите очакват 6% подкрепа, виждат се в новото НС
Обновена: 21 яну 2017 16:28 | 21 яну 2017 16:20, Анисия Иванова
86
РБ: Гарант сме, няма да допуснем коалиция между ГЕРБ и БСП
Снимка: БТА

Бяхме и партньор, и коректив, и конкурент на ГЕРБ в това дясно-центристко управление. Това каза на брифинг след Националния съвет на "Движение България на гражданите” от РБ председателят на партията Меглена Кунева.
 
Без Реформаторския блок в парламента може да се отвори път към коалиция между ГЕРБ и БСП. РБ е единственият гарант това да не се случи, категоричен бе Найден Зеленогорски, като добави, че дясно-центристко управление, което да продължи реформите, е най-добрата перспектива за България и това, за което ДБГ работи.

Зеленогорски подчерта, че очакванията на РБ е, че ще бъде част от следващия парламент. РБ има подкрепа на около 6% от гласуващите у нас и е сред най-конкурентните проекти.

Фрагментирането е голямо изпитание за гласуващите в дясно. Сега има опити да се нанесат сериозни поражения върху РБ, една партия напусна, но пък друга влезе в РБ, а ние, в Блока, оставяме вратата отворена към всички, включително и към тези, които напуснаха РБ, категоричен бе той.

Проф. Даниел Вълчев подчерта, че РБ ще има подкрепа на следващите избори, че да може да се направи дясно-центристко правителство и да продължат реформите. Очевидно е, че който не иска да има ляво правителство, доминирано от БСП, и който не иска в следващо правителство ГЕРБ да си правят, каквото искат, ще гласуват за РБ, каза той.

Кунева посочи приноса на ДБГ към програмата на РБ с фокус върху образованието, културата, развитието на демокрацията, инфраструктурата, правовия ред и антикорупционните мерки.

Централна тема днес е отчетът на министрите на РБ и участието ни в управлението, което представих аз, както и отчетът на Найден Зеленогорски за работата на Парламентарната група на РБ и депутатите на ДБГ, добави още тя, цитирана от пресцентъра на партията си.

Кунева обяви, че ДБГ прави пълна мобилизация за Първия съюзен конгрес на РБ на 28 януари в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
6
 
! Отговори
Абсурд преди 7 години
По-отвратителна партия от РБ няма,ще влезете в парламента ама друг път
60
0
 
8
 
! Отговори
Ганчо преди 7 години
Вас в новия парламент няма да Ви има. Вие показахте,че влезнахте само да се нагушкате с власт и пари. Стига толкова келепир. Сега да си ходите на село и да бачкате. Вие сте бита карта. А ако някой гласува зя вас да отиде да се прегледа или е ваш роднина. Довиждане и сбогом.
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гаранционния фонд затваря бе, не чухте ли? Айде бързо всичките с един чартър (ще се съберете) да гарантирате последната крепост на "свободния свят" и баба ви Меркел докато не са я изритали и нея
58
0
 
11
 
! Отговори
Симпатизант преди 7 години
А пари от къде? Козяк затваря касата (така заяви Тъмп), АБ (старото USID) май ще се преименува на "Сорос за България", защото той ще продължи, още извесно време, да финансира либерастите, а после - за после да му мислят Ръбовете и останалите козяци!С огромната членска маса, от 34 човека, вероятно ще ще имат АБЦЕЛУТНО мнозинство, особенно на сън!
57
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гарант, ама като ви отреже Тръмп грантовете с какво ще гарантирате?
56
0
 
16
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
Програма на РБ:-- борба с Русия-- див неолиберализъм-- гей-бракове-- заселване на новите граждани от ИД в България
55
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един файтон хора дойдоха, отидоха си и ще потънат в забвение. Мярка за властолюбие, безпринципност интригантство.Петелогорски рецитира едни изречения с такъв патос, че подозирам, че и той не вярва на това, което говори.6%, ама друг път.
54
1
 
14
 
! Отговори
Трабант преди 7 години
Тия циркаджии драпат яко за да влязат в следващото НС ама на дали ще го гледат през крив макарон освен ако *** Бойко не и подаде сламка на горките удавници
53
8
 
4
 
! Отговори
ФАКТ--НЕОСПОРИМ преди 7 години
РЕСТИТУТКАТА , ДЪРТОФЕЛИЯ НИНОВА ----Е ЛАПНАЛА 49% ОТ АКТИВИТЕ НА ТЕХНОИМПЕКС!!!ИМА ГО НА ОФИЦИАЛЕН ДОКУМЕНТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ДАДЕНИ СА Й -----ЛИЧНО ОТ ИВАН КОСТОВ /червения СДС-ар../Що не се обедини с него и СДС-то......ха,ха,хааааааааааааааа
52
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия даже и за подигравка не стават вече. Все едно да се гавриш с труп. Неетично е.
51
1
 
6
 
! Отговори
А ,СТИГА ,БЕ.... преди 7 години
СТИГА С ТАЯ *** ЖУРНАЛИСТИЧЕСКА ДЪВКА ,БЕ......"КОАЛИЦИЯ МЕЖДУ БСП И ГЕРБ"..ха,ха,хааааааааааа...Видеха простите *** , че у Германия се обединяват социалисти и демократи .....и "АЙДЕ И НИЕ" !!!ТОВА Е---СЪЩО КАТО ПРИКАЗКАТА ЗА КОНЯ И ЖАБАТА .....гдето видяла ,че подковават коня , та вдигнала крака и тя....!АЛООООУУУУ....ОНИЯ "СОЦИАЛИСИТИ" ----НЕ ИДВАТ ОТ БОЛШЕВИШКА РУСИЯ ,БЕ....!!!
50
1
 
16
 
! Отговори
Айде бе, преди 7 години
да ви имам идеологията , скапаняци! Действат на принципа, аз не знам как е и как ще стане, но не съм съгласен. Освен , че няма да допуснат БСП до властта , друго до сега не са казали. Властта я дава суверена бе, с тези дърти реститутки ще стигнете до никъде.
49
1
 
21
 
! Отговори
Maks преди 7 години
Точат си зъбките за да блажат отново в парламента. Кунева предложи да се дават стипендии специално на циганчетата , няма да забравя това , така помагала на демокрацията.
48
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Грантовата сбирщина е гарант.Смешковци.Но пък дебелокожи.
47
1
 
20
 
! Отговори
Аз гарантирам, че преди 7 години
Няма да гласувам за тях, и че няма да влязат в Парламента!
46
1
 
20
 
! Отговори
разбира се преди 7 години
че сте гарант, вие сте под шлифера на ББ и сте му го налапали целия за власт. И с вас и без вас, все тая.Я вземете минете към ГЕРБ, щото там само членски внос не плащате.
45
2
 
25
 
! Отговори
Крив макарон преди 7 години
Тия наивници изпуснаха "софрата". Сега им се привижда "парламент". Да ама през мен - през "крив макарон"
44
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тези къде се бутат в А група =)
43
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
омръзнаха ми тези партии и противопоставяния,хора спрете,уточнете общите за всички партии и граждани стремежи пък дори и да са само две три и почвайте обща борба да се случат заради нас хората,стига с тея междупартийни борби и противопоставяния на хора един срещу друг
42
2
 
23
 
! Отговори
падайки преди 7 години
Пичове, вие сте на РъБъ...и както я карате, ще тупнете на дупетата си. Болезнено е. Но пък ще имате време да гледате по телевизията как изглеждат тези, които са избрани вместо вас и да се убедите, че са "много зле". С две думи - няма да се усети липсата ви!