5 години президент на българите! Какво направи Плевнелиев?

Обзор на мандата на четвъртия демократично избран президент
22 яну 2017 10:10,
143
5 години президент на българите! Какво направи Плевнелиев?

Преди пет години Росен Плевнелиев влезе на "Дондуков" 2 в една безоблачно изглеждаща политическа обстановка. В края на мандата си той стана първият държавен глава, който по своя воля реши да не се бори за втори мандат - най-вече по лични причини.

"Не излизам от политиката, но не очаквайте от мен да правя нова партия или да бъда член на някоя от тях", заяви Плевнелиев, след като стана ясно, че няма да се кандидатира за втори президентски мандат.

Плевнелиев опита да свали напрежението, след като улиците бяха залети от протестиращи срещу високите цени на тока. Натискът доведе до оставката на първия кабинет "Борисов" и първи служебен кабинет на Росен Плевнелиев, разказва Bulgaria ON AIR.

Последва скандалът с назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, а държавният глава обяви, че неговият кредит на доверие към правителството е изчерпан.

От БСП заговориха за импийчмънт, организираха се и протести против Плевнелиев и в защита на правителството.

Година по-късно се наложи Росен Плевнелиев да съставя втори служебен кабинет. Третият парламент, с който трявбваше да работи президентът обаче изкара само две години и той беше изправен пред решението дали да състави трети служебен кабинет. Тази задача Плевнелиев остави на наследника си Румен Радев. Вижте!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
24
 
! Отговори
Мм Даа преди 7 години
До Schutzstaffel Да наистина България беше като картина от картичка.Но как се стигна до тук хайде да си спомним да годината е 1990 България е над 9.000.000. През тази година в страната ни пристига американски екип съставляван от двама изявени специалисти Ричард Ран и Роналд Ът.За преход на България към пазарна икономика.Последиците са ясни и виновниците също.Луканов, Костов ,В.Димитров и още много предатели в това число Първанов и Плевнелиев.След този преход България е под 7.000.000
47
0
 
15
 
! Отговори
Волен султан местан преди 7 години
Този щом е предизбран преди 5 години за Президент от народа и аз имам шанс да се кандидатирам за премиер и предизбран от матреала!
46
2
 
25
 
! Отговори
1234 преди 7 години
Какво направи Плевнелиев за 5 години ли??Направи едно голямо НИЩО ,но пък го правише много добре....също както и оная охранената Цаца...
45
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама тоя ли ни е бил президента???Аз мислих,че се казва Маргарита Попова и прости изглежда малко по-мъжествено за жена...
44
2
 
32
 
! Отговори
КАКВО НАПРАВИ ЛИ? преди 7 години
Нищо не направи. Даже не успях да му запомня името на тоз . Безгръбначен, лакей на Сорос, ошфорки, кражби и далавери, натирен от жена си...
43
1
 
28
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Ясно е, че прецидентът е пристрастен към една партия. Разбираемо, те са го издигнали, там е и ментора му, който му набива каската, но уж трябваше да бъде ПРЕЗИДЕНТ на всички българи. Ясно е, че прецидентът е и подвластен на чужди интереси (няма да назовавам чии- всички го виждат), които ревностно пази, първи се "фърга" с голи гърди на амбразурите. Ясно е, че прецидентът не милее за България и българите.Но е ясно също така, че той няма да липсва на никого, освен на неколцина от същата партия.
42
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
45 Кой беше този па.лячо че да казва че искал да се засилят санкциите срещу Русия? И Кой го брои този за жив в Европа?
41
2
 
39
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
Когато свалиха бай Тошо се напих от кеф. Свобода демокрация и така нататък. Бях ученик отличник при това. Държавата беше като картинка от картичка. Сега откъдето минеш, прилича на бунище. И си е бунище. Фабриките затворени. Материала изтъпял до нивото на шимпанзе. Катастрофа.
40
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дянков 2. Само че оня не се ос.ра толкова, че да не може да отиде да бачка в Русия, а тоя ако отиде там може и да изчезне безследно някой ден.
39
2
 
34
 
! Отговори
ined преди 7 години
Продаде Бълагария за 30 сребърника
38
2
 
30
 
! Отговори
Мм Даа преди 7 години
Дано това да бъде последната статия за този национален предател и родоотсъпник.Тръгвай си скрий се в дупката от която изпълзя и повече не се показвай.
37
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е как какво направи...като едно предано пинчарче на май.муняка, джафкаше като обезумяло срещу Владимир.
36
2
 
32
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
"5 години президент на българите! Какво направи Плевнелиев?" - Ами почти успя да ни направи врагове на Русия
35
3
 
23
 
! Отговори
smarty преди 7 години
човека говори свободно три езика. _______________________________Абе той може да говори и 10 езика, въпросът е кой ще иска с него да говори! ха ха ха хаПък и хич не вярвам на онези в парламента които се хвалят че знаели езици, пък навсякъде си водят преводачи щото все остават "изгубени в превода" С владеене на 3 езика няма да предизвикаш сензация днес :)
34
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 31Ми обзор е! И доста изчерпателен при това! Целия му "труд" за 5 години прекрасно се вмества в тия 7 изречения. Едно голямо голямо НИЩО, това направи бившият вече президент. Даже по-зле, резултатът от президентстването му отрицателен, говорейки за външнополитическите му изяви! Президент с манталитета на келнер, това е господинът от Гоце Делчев...
33
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изходи се на метеното, какво друго да направи.
32
3
 
33
 
! Отговори
Роско преди 7 години
Гаф след гаф, ще остане в историята като човека гаф
31
2
 
23
 
! Отговори
МАЙНА преди 7 години
Смешен пРеЦидент
30
2
 
32
 
! Отговори
мм преди 7 години
Kakвото му нареждаха от Вашинтон, това прави.
29
2
 
37
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
5 години Плевнелиев - 5 години срам !