Денят на рокадата. Радев и Йотова влизат на "Дондуков" 2

Полиция ще варди строго в центъра на София заради официалната церемония
Обновена: 22 яну 2017 07:34 | 22 яну 2017 07:30, Камелия Цветанова
83
Денят на рокадата. Радев и Йотова влизат на "Дондуков" 2
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

С официална церемония петият президент на България Румен Радев ще встъпи в длъжност в неделя.

Още по темата
В 11 ч. на пл. "Св. Александър Невски" започва приемането на строя на гвардейците. Още в 10.30 ч. мястото си ще заемат официалните лица и гостите на церемонията.

В 10.45 часа пред Паметника на незнайния войн ще бъдат построени представителните части на Българската армия. Първо отиващият си президент ще приеме рапорта на началника на караула, ще се поклони на Националното знаме, ще обходи строя и ще поздрави почетния караул. След него това ще стори и новият президент.

Очаква се на площада Плевнелиев и Радев да произнесат слова. Гвардейският представителен духов оркестър ще изпълни химна на Република България. По време на химна 21 артилерийски салюта ще отбележат смяната на Върховния главнокомандващ на Въоръжените сили. След това двамата президенти ще положат венец и с едноминутно мълчание ще отдадат почит на загиналите за свободата на България пред паметника на Незнайния войн.

Очаква се след церемонията президентите Росен Плевнелиев и Румен Радев, както и неговата съпруга Десислава да се отправят към храм-паметника "Св. Александър Невски", където ще бъде отслужена литургия.

По-късно президентът Росен Плевнелиев и вицепрезидентът Маргарита Попова ще посрещнат президента Румен Радев,съпругата му  и вицепрезидента Илияна Йотова пред парадния вход на президентската институция. В Гербовата зала ще бъде направена официална снимка на двамата президенти, последвана от официална снимка на двамата президенти с вицепрезидентите. След това срещи ще имат двамата президенти и двамата вицепрезиденти.

Полицията въвежда строги мерки за сигурност по време на церемонията на пл. "Ал. Невски", съобщиха от МВР.

Всички желаещи да гледат на живо церемонията ще бъдат допускани до определените за това места най-късно до 10.15 часа.

Местата за гражданите ще бъдат откъм тротоара на ул. "Оборище" срещу паметника на цар Самуил и пред главния вход на храм-паметника "Св. Александър Невски". Преди да бъдат допуснати до там обаче, посетителите ще преминават през задължителна проверка:

"Забранява се внасянето на огнестрелно или хладно оръжие, както и на други предмети, предназначението или употребата на които би застрашило обществения ред, както живота и здравето на присъстващите", припомнят от МВР.

Няма да бъдат допускани и пияни лица, забранява се и използването на предмети, предизвикващи силен шум, фойерверки, както и различни лазери. Хората с обемисти багажи също ще бъдат връщани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
10
 
7
 
! Отговори
Само питам преди 7 години
Дали отново снайперисти ще пазят другаря президент от народната любов?!
5
1
 
12
 
! Отговори
Абсурд преди 7 години
До 6А кой ни докара до това състояние
4
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
псевдо демократите атлантици, дето разпродадоха държавата да мълчат... може и с пяна на уста
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Паметника на незнайния войн" => Паметника на незнайния воИн*
2
5
 
23
 
! Отговори
Абсурд преди 7 години
Крайно време беше.То няма и кой друг.Патриотите които поддържах се оказаха не по-различни от РБ,гледат да се докопат до властта
1
23
 
7
 
! Отговори
Първи преди 7 години
Комунистите превземат