Нов президент – нов кабинет. Ще се справи ли Румен Радев?

Анализатори пред Bulgaria ON AIR: Ситуацията е много сложна!
22 яну 2017 16:37, Златко Желев
136
Нов президент – нов кабинет. Ще се справи ли Румен Радев?
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Как ще процедира оттук нататък новият държавен глава Румен Радев в особено сложната политическа обстановка - както вътрешна, така и международна? Темата пред Bulgaria ON AIR коментираха Харалан Александров и Мира Баджева.

Според Александров очакванията на хората от новия президент са белязани от страха им "да не се изложим пред чужденците".

По думите му нацията се чувства потисната и поради това търси лидерство и проектира огромна фантазия върху личността на президента Радев.

Александров прогнозира, че динамиката на промените в момента е толкова голяма, че България със сигурност ще има нужда от лидерство.

"Радев е човек, който е трябвало да взима решения в сложна ситуация - кара ме да вярвам, че ще се справи с това обстоятелство", посочи той, имайки предвид професионалния опит на новия президент, който той е натрупал през годините във ВВС.

"Той няма политически опит, няма да му е лесно, особено при този тежък старт", коментира от своя страна Мира Баджева, като поясни, че новият държавен глава, още преди да е сформирал екипа си в Президентството, е натоварен с нелеката задача да състави служебно правителство, предвид и съмненията на другите политически сили, че ще се повлияе от БСП при избора си.

"Не личи тя (Корнелия Нинова - бел.ред.) да иска да се меси непременно в това, което оттук нататък ще прави Румен Радев. Виждам едно съзнателно дистанциране, тя самата съзнава, че би му навредила. На БСП не им трябва това нещо - да ги обвинят, че са докарали нещата дотук. Това просто не е нужно в една предизборна ситуация", посочи Баджева.

Тя сподели тезата, че твърденията за накланянето на Радев повече към Русия, отколкото към ЕС, са спекулативни: "Не очаквам изненади, смятам, че ще има приемственост, смятам, че това беше насилствено, че той ще ни вади от НАТО, напротив - той е човек от тази орбита", подчерта тя.

Що се отнася до съставянето на служебен кабинет и предстоящите парламентарни избори, двамата се обединиха около мнението, че най-крайният вариант би бил да се окаже, че служебното правителство ще стане повече от служебно и ще продължи да бъде на линия повече от няколко месеца.


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
0
 
! Отговори
до глупакът преди 1 година
кого имаш предвид, шапкари много, но под шапките не на всички има качество. Теб няма какво да те коментираме, изостанал си в развитието си безнадеждно. Явно имаш комплекс за избиване, хубаво, но не го прави тук.
91
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДОБРЕ ДОШЛИ, ГЕНЕРАЛЕ!

ЗНАЙТЕ, НЕ ВСЕКИ МОЖЕ ДА ЛЕТИ!
ОРЛИТЕ НЕ ПЪЛЗЯТ, ЗАТОВА ВЛЕЧУГИТЕ ГИ ЧЕРНЯТ! ТЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ДА СЪСКАТ - НЕ ИМ СЕ ДАВАЙТЕ! РОДЕНИТЕ ОРЛИ СИ ОСТАВАТ ОРЛИ!

СЪС ЗДРАВЕ! УСПЕХ!
90
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До патриот

Колхозников, нарушаваш си навиците, излизаш от фейса, да вониш и тук.
89
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 107

Да, предищшният президент се държа както обикновено - напъваше се като въшка на тъпан, безсрамно, безумно се хвалеше, приписваше си неща, които изобщо не беше правил, въздигаше се за миротворец, обединител, баща на нацията, а раздели хората като никой досега, абе, изобщо. Но такова безочливо самохвалство никога не е имало. Е тая, неговата педагожка, очилатата, с логореята, трябваше по-различно да му напише речта.
88
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 113, 114

Фактът, че най-просташки се мъчат да дискредитират Радев, как-Сийки, фатално погрешно допуснати до депутатската скамейка и доходи, подвиквайки му тъпи предизвикателства, а когато той по пилотски ги постави на място, се сополивят, ау, обидени, те, които нарекоха български премиер "бай Х.й", и мърсят светинята НС пияни-заляни, говорят с речник на невежи каруцари отпреди 80 години, въздигат се в "класа", те - шайката, показва, че умират от страх - ще им секне тлъстата мандра.
87
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо да не се справи?! Ще се справи по-добре от всички досега. Той пръв каза истината - върна се вересията! Всички вие - герои и гении на "пазарната икономика"и с трясък провалилия се либерализъм, какво друго правихте освен да ни ограбвате пладнешки и да ни докарате до отвратително унизителното място на най-бедни и умиращи в Европа, а по други показатели - на последните места в света!!!
86
1
 
12
 
! Отговори
до редактора преди 1 година
Ще се справи ли Румен Радев?
-----------
Какво означава ще се справ ли?
Да не би неговите предшественици да са се справяли с нещо?
Не помня такъв прецедент, а вие???
И защо г-н Радев да не се справи?
Ще видим след Пет години!

А, между другото, светът се тресе, пращи по шевовете и в това динамично и непредсказуемо настояще и бъдеще са ни нужни силни и волеви личности, а не хамелиони, като мистър Бийн!!!!!!
Не мислите ли г-н ***!?
85
2
 
2
 
! Отговори
Щерев преди 1 година
Успокои ме Радев с това, че нямало да дава съвети на чуждите президенти и най-вече на американския. Направо ме зарадва.
84
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Doozy
"Еми избрахме си шапкар, остава да видим какво ще открием под шапката.."
---
Банкянският ти кумир (туквун) е шапкар от пожарната. Повече от 10 години гледахме и НИЩО не можахме да открием ПОД ШАПКАТА му.
83
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев не бил част от политическата класа)))) абе не ставайте смешни, как мислите е станал генерал на 40 години, от 10 години е пп върховете на армоята, той ако не играеше с пплитическата класа, да са го пенсионорали или съкратили до сега 10 пъти, много сте наивни
82
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се справи и още как.Получи голям кредит на доверие и със сигурност ще даде всичко от себе си.Надявам се и хората около него да са на неговото ниво и на нивото на своите отговорности.
81
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръмп и Радев ще се справят с шорощките гниди.
80
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
""Той няма политически опит, няма да му е лесно ..."
---
Е, да! До тук всички "имаха" политически опит: ПреЦедентът имаше, банкянскит *** имаше, Цвъки имаше, Рум. Бъч. имаше, и всички останали от котилото "имаха" ...
Кой от кой по-неграмотен и некомпетентен. Присмял се хърбел на щърбел ...
79
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес наблюдавах с голямо удоволствие една много хубава и тържествена церемония,добре организирана и изпълнена.Много по-интересна от американската на Тръмп.Новият президент се държа достойно и произнесе словото си спокойно и гладко,без да чете.За разлика от Плевнелиев,който 5 години на този пост не се рзделяше с листчето в ръка.И този път не направи изключение.Иначе се държа както обикновено,като не пропусна да наставлява отново ген.Радев.Но на изпроводяк всичко му прощаваме.
78
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До патриот
Патриотче, ти да не си Симеонов? Разбирам те и мислим еднакво, защото ти пък не си от моя народ.
77
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега както е по Конституцията на РБ, първо трябва да назначи служебно правителство. После трябва и да направи останалото - да разпусне парламента и да назначи дата за предсрочни избори, т.е. неща които Пленелиев в нарушение на Конституцията не направи с изключение на разпускането на парламента, което нямаше право да го прави. Интересно, ако онея разпуснати депутати дето се държаха като в селска кръчма, имат една седмица, това означава, че днес-утре най-накрая ще имаме правителство
76
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се справи.Да му пожелаем здраве и търпение и добронамерено обкръжение.
75
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-накрая пак имаме президент, а не някой на когото публично бият чембери.
74
10
 
16
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Радев ще е много по-добър президент. И много повече му отива да е президент, отколкото на чехъла.
73
9
 
16
 
! Отговори
Доган преди 1 година
Най сетне доживях този ден да се отървем от смешника мистър бийн.и едно голямо добре дошъл на генерала.държанието му на парада беше като на тигър