Нов президент – нов кабинет. Ще се справи ли Румен Радев?

Анализатори пред Bulgaria ON AIR: Ситуацията е много сложна!
22 яну 2017 16:37,
136
Нов президент – нов кабинет. Ще се справи ли Румен Радев?
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Как ще процедира оттук нататък новият държавен глава Румен Радев в особено сложната политическа обстановка - както вътрешна, така и международна? Темата пред Bulgaria ON AIR коментираха Харалан Александров и Мира Баджева.

Според Александров очакванията на хората от новия президент са белязани от страха им "да не се изложим пред чужденците".

По думите му нацията се чувства потисната и поради това търси лидерство и проектира огромна фантазия върху личността на президента Радев.

Александров прогнозира, че динамиката на промените в момента е толкова голяма, че България със сигурност ще има нужда от лидерство.

"Радев е човек, който е трябвало да взима решения в сложна ситуация - кара ме да вярвам, че ще се справи с това обстоятелство", посочи той, имайки предвид професионалния опит на новия президент, който той е натрупал през годините във ВВС.

"Той няма политически опит, няма да му е лесно, особено при този тежък старт", коментира от своя страна Мира Баджева, като поясни, че новият държавен глава, още преди да е сформирал екипа си в Президентството, е натоварен с нелеката задача да състави служебно правителство, предвид и съмненията на другите политически сили, че ще се повлияе от БСП при избора си.

"Не личи тя (Корнелия Нинова - бел.ред.) да иска да се меси непременно в това, което оттук нататък ще прави Румен Радев. Виждам едно съзнателно дистанциране, тя самата съзнава, че би му навредила. На БСП не им трябва това нещо - да ги обвинят, че са докарали нещата дотук. Това просто не е нужно в една предизборна ситуация", посочи Баджева.

Тя сподели тезата, че твърденията за накланянето на Радев повече към Русия, отколкото към ЕС, са спекулативни: "Не очаквам изненади, смятам, че ще има приемственост, смятам, че това беше насилствено, че той ще ни вади от НАТО, напротив - той е човек от тази орбита", подчерта тя.

Що се отнася до съставянето на служебен кабинет и предстоящите парламентарни избори, двамата се обединиха около мнението, че най-крайният вариант би бил да се окаже, че служебното правителство ще стане повече от служебно и ще продължи да бъде на линия повече от няколко месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До патриот 95Като ти чета поста и виждам злобата която струи от него разбирам защо 1945комунистите са екзекутирали такива кзалтирани *** като теб. И напълно ОДОБРЯВАМ тези техни действия!
70
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом Роско се справи и Радев ще се справи.
69
11
 
14
 
! Отговори
Пич преди 7 години
Червените бабички с букетите наизлезнаха. Интересно от къде извадила 20 лева а букет тази женица на снимката, след като "нямаме какво да ядеееем", "кой ще ни даде парииии". Май пак сме раздавали материалите предварително на доверени лица, един вид "спонтанна народна радост".
68
3
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
вълк при вълк отива
67
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Генерал взима над 10 хил лева, тоя специално е взимал доста повече щото обезщетението му беше към 300 бона
66
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ?!?!?!?!?!Не зная колко е заплатата на един генерал,лично на мен тази цифра ми се струва висока,но толкова е коментирал умникът,за когото съм адресирал отговорът си!но колкото и да са,са заслужени,а не крадени!Между другото заплатите на летците са чувствително по-високи от тези на всички останали военослужещи,вкоето разбира се няма нищо лошо!
65
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 79Всеки получава толкова колега,колкото е предвидено по Закона,а там е казано не повече от 20 брутни заплати при пенсиониране! Пари накуп при пенсиониране получават миньорите,машинистите,учителите и държ.служители-също предвидено със Законон.Личен избор на всеки е къде да учи,да работи и да се реализира! Въпрос разбира се на възможности и много лични качества!
64
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А този Йотова публично го заплашваше в ефир!
63
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 81ХА-ХА, абе ***, на предният Тиквата като му дърпаче ушите на публични местабеше ОК, а?!А сега търсите недостатъци на човек който като образование еи социален статус едалече НАД простият пожарникар и ирландската пастирка който бил спал по паркингите в Германия.Вие имате ли глави на раменете си или там имате кухи манерки.
62
1
 
14
 
! Отговори
чехльо преди 7 години
щом *** изкара мандат значи всеки може
61
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До DoozyНе разбрах за кой шапкар говориш, защото днес видях един с капутка на главата по време на тържествената церемония... Той е, нали?
60
2
 
2
 
! Отговори
?!?!?!?!?! преди 7 години
До Анонимен 79Искаш да кажеш, че месечната заплата на един генерал е 6 500 лв?Защото 6 500 х 20 = 130 000
59
17
 
9
 
! Отговори
Doozy преди 7 години
Само който не е ходил в казарма не знае, че по-тъпо и нагло животно от шапкарите няма - те по професия усвояват каквото може да се усвои и най-важното никога не е нещо да е добре направено а да изглежда добре направено. Еми избрахме си шапкар, остава да видим какво ще открием под шапката... На празнуващите - честито, на останалите - наздраве!
58
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Новият президент ако се остави на *** в ръчичките спукана му е работата. Ако е тарикат мъж няма да слуша никой а ще действа сам. Не е 15 годишен че някой да му дава акъл. Зрял мъж е и най вече военен. То за военните има един виц ама дано не важи за него. Ако иска да не го плюва народа както Плевнята трябва да си държи на думата и да действа с твърда ръка. Щото меките китки се видя докъде я докараха. Въпреки че едната китка е пожарникарска която обещаваше и нищо не свърши а ни закопа!
57
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 78 Хах... Ами моделът "КОЙ" не разцъфтя ли при Баце Бойко, а? Плевнелиев е гор от приятелството си с Баце, а Баце е в комбина с "КОЙ"? Защо Плевнелиев не си оттегли подкрепата от кабинета Борисов, след като се видя, че "КОЙ" и Борисов са в симбиоза, нали е голям демократ? Така че поведението на Плевнелиев бе абсолютна партенка...
56
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
130 000 не за цялата служба, а наведнъж при пенсионирането.*** комунистическите ви нагли привилвгии!На машинистите на локомотив или на миньорите по малък ли е риска?
55
1
 
15
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
До 64 За разлика от такива като вас не съм кон с капаци... Сергей (Станишев) също нямаше трудов стаж и не бе подходящ за заемане на поста министър председател! Ако ние избирателите бяхме принципни, то нямаше да ни управляват некадърници и крадци. Като видиш, че някой не става просто спираш да гласуваш за него! Затова не разбирам как вече едно десетилетие ни управлява човек, който е прочел през живота си единствено романа "Винету" и то до средата....
54
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много весело ми става като си помисля от какво си изкарват хляба анализаторите и журналистите! За тролчетата не говоря - някои от тях и безплатно куфеят. Но горните професионалисти, освен, че изпадат все по-често в неловки ситуации, предизвикват и объркване в средите на недостатъчно начетените. А напоследък съдбата им поднася толкова изненади, че би следвало да потънат в земята от срам. Много се радвам на едно качество на Президента Радев - не им е по шаблона и това ги влудява!
53
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забележете как в този сайт дежурните 5-6 *** примаати изпълзяха пак по сигнал от щаба на Иво Минджевия и се надпреварват да повръъъщат някакви трудно разбираеми жалки коментарчета. Злоба злоба злоба, и безсилие, безсилие, безсилие! Я се вижте бе, една шепичка нищожни боклууци сте бе! Повече от 10 плюса не можете да съберете, и задниците си да скъсате, пак сте ***. хахахахахахаха
52
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Да! Наистина ще имаАко говориш за Люлина Абрашева, аналогията е тотално погрешна! Но, това наистина е абсолютно друга тема и ако не си бил там, не говори!