Нов президент – нов кабинет. Ще се справи ли Румен Радев?

Анализатори пред Bulgaria ON AIR: Ситуацията е много сложна!
22 яну 2017 16:37,
136
Нов президент – нов кабинет. Ще се справи ли Румен Радев?
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Как ще процедира оттук нататък новият държавен глава Румен Радев в особено сложната политическа обстановка - както вътрешна, така и международна? Темата пред Bulgaria ON AIR коментираха Харалан Александров и Мира Баджева.

Според Александров очакванията на хората от новия президент са белязани от страха им "да не се изложим пред чужденците".

По думите му нацията се чувства потисната и поради това търси лидерство и проектира огромна фантазия върху личността на президента Радев.

Александров прогнозира, че динамиката на промените в момента е толкова голяма, че България със сигурност ще има нужда от лидерство.

"Радев е човек, който е трябвало да взима решения в сложна ситуация - кара ме да вярвам, че ще се справи с това обстоятелство", посочи той, имайки предвид професионалния опит на новия президент, който той е натрупал през годините във ВВС.

"Той няма политически опит, няма да му е лесно, особено при този тежък старт", коментира от своя страна Мира Баджева, като поясни, че новият държавен глава, още преди да е сформирал екипа си в Президентството, е натоварен с нелеката задача да състави служебно правителство, предвид и съмненията на другите политически сили, че ще се повлияе от БСП при избора си.

"Не личи тя (Корнелия Нинова - бел.ред.) да иска да се меси непременно в това, което оттук нататък ще прави Румен Радев. Виждам едно съзнателно дистанциране, тя самата съзнава, че би му навредила. На БСП не им трябва това нещо - да ги обвинят, че са докарали нещата дотук. Това просто не е нужно в една предизборна ситуация", посочи Баджева.

Тя сподели тезата, че твърденията за накланянето на Радев повече към Русия, отколкото към ЕС, са спекулативни: "Не очаквам изненади, смятам, че ще има приемственост, смятам, че това беше насилствено, че той ще ни вади от НАТО, напротив - той е човек от тази орбита", подчерта тя.

Що се отнася до съставянето на служебен кабинет и предстоящите парламентарни избори, двамата се обединиха около мнението, че най-крайният вариант би бил да се окаже, че служебното правителство ще стане повече от служебно и ще продължи да бъде на линия повече от няколко месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
9
 
26
 
! Отговори
пророк преди 7 години
тази година Боййко ке си идеи ГЕРБ ке умре в забвение
50
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЯМАМ НИКАКВО СЪМНЕНИЕ, ЧЕ ЩЕ СЕ СПРАВИ! ТОВА ЩЕ Е НАЙ-УСПЕШНИЯТ ПОЛИТИКА НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989 Г. КОМЕНТАРИТЕ СА ИЗЛИШНИ!
49
22
 
11
 
! Отговори
Ron преди 7 години
Дано не си изкара мандата.
48
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дали щял да се справи Радев???Вие на един *** пожарникар дадохте цялата власт в държавата а сега задавате *** въпроси.Щом при Тиквата не се разпадна държавата значи и МАГАРЕ да сложите там вссичко ще е наред. При това магарето няма да краде което значи че държавата определено ще ПРОСПЕРИРА.
47
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Честито!130 000 лв. за двадесет и пет-шес години служба,не кой знае колко много колега! Няма да ти обяснявам,за ограниченията,лишенията,несгодите и отговорностите,които е носил!В крайна сметка преди започване на работа в Армията и МВР,всеки си е правил и подобна сметка-пари накуп,ранно пенсиониране,но за сметка на горните неща.На такива като теб са им попречили разбира се лошите комунисти,сега ви пречат четирите годишни времена и оня дето клати гората!
46
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До bluesky1.А СЕР-гей ,колко стаж имаше?
45
1
 
16
 
! Отговори
Убийствен парадокс преди 7 години
Защо БГ разузнаването изпълнява само политически поръчки,а не защитава обикновените граждани,същото разузнаване се храни от нашите данъци пък слугува лично на Плевнелиев и Борисов наричайки нас Българите руски ***,хейтъри и подобни квалификации,що за гавра е това мистър нов Президент!?безпартиен
44
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един мошеник и лъжец се намърда в президентството не без помощта на Кремъл.
43
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червени каскети, факт е че камерите показаха как хората ръкопляскаха на Плевнелиев, а Радев си беше викнал една група членове на БСП от градската им органицация да му поднасят цветя првд Ал. Невски.Цял живото сте били по парадите и по шоуто преди на другия ден да оберете поредната банка!
42
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, че вече няма да виждам физиономията на провалилия се Плевнелиев. На Борисов всички кадри са пълен провал. А, представяте ли си каква смехория щеше да има днес на встъпването, ако Цецка беше станала президент. Вероятно Цецка днес си беше обула нови копринени ***, ама добре, че не трябваше да ги гледаме и тях. Борисов беше нервен и подскачаше на едно място от нерви. Нека тренира нервно скачане, че идват избори, а Костинброд го няма. Никога повече няма да гласувам за ГЕРБ.
41
6
 
22
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
Пожарникарите са достойни хора. Мутрата от СИК е петно върху тях.
40
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама се изкефих на освркванията по адрес на отиващия си Плевнелиев.
39
1
 
9
 
! Отговори
МАЙНА преди 7 години
ДОСТА СЪМ ЛЕТЯЛ И СЪМ ВЯРВАЛ НА ПИЛОТИТЕ. ТЕ ИСКАТ ДА КАЦНАТ БЕЗ ДЕPТОВЕ И ДА СИ ПИЯТ БИРАТА.
38
3
 
28
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
Аз лично познавам такива калинки, които без нито един ден трудов стаж и веднага след дипломирането си станаха шефове на държавни агенции и това само заради членството си в ГЕРБ..хора без ден трудов стаж, само с една диплома и по някоя грамота за лустро дето завършили някое "зелено училище" в Брюксел примерно... Трябва със закон да бъде задължен мин председателя да се публикува трудовия стаж и биография на висшите държавни чиновници....
37
4
 
32
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
Ама дали Румен Радев щял да се справи? Нямал политически опит!!! Добре де, навремето защо медиите не питаха същия въпрос, когато един пожарникар и откровена мутра стана кмет на София, а после и премиер... Ами какъв опит имаше другаря комсомолски секретар Плевнелиев, ами други като Лиляна Павлова...какъв опит имаше тази та да стане министър на регионалното развитие...А защо не попитахте имат ли опит една камара калинки на ГЕРБ да стават шефове на държавни агенции...лично аз знам такива без ден тр
36
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората посрещнаха Радев с аплодисменти,а изпратиха Плевнелиев с освирквания.-----------Напротив, беше обратното. Брат ми е работи към телевизията и друго ми разказа.
35
5
 
6
 
! Отговори
Честито! преди 7 години
Взел ги е, а защо не го обясни това на предизборните си обиколки по селата, където неговите избиратели взимат по 120 лв пенсия.Защо си мълча тогава?
34
0
 
4
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
Мене пък ме разжалваха от сержант до ефрейтор за послушание:)))))))) Наборен войник. Командир на танк.
33
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За пореден път се вижда колко просто животно е българския избирател.
32
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората посрещнаха Радев с аплодисменти,а изпратиха Плевнелиев с освирквания.Това е истината,сороши.А вие си дърдорете колкото си щете.Светът и България за ваш ужас вече не са същите.