Плевнелиев към Радев: Тежък бе моят мандат, тежък ще е и вашият!

На добър час, г-н президент, не допускайте големи грешки!
Обновена: 22 яну 2017 12:03 | 22 яну 2017 11:35, Камелия Цветанова
49
Плевнелиев към Радев: Тежък бе моят мандат, тежък ще е и вашият!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Тежък беше моя мандат, тежък ще бъде и Вашият. Така се обърна към новия президент Румен Радев досегашният държавен глава Росен Плевнелиев на официалната военна церемония на площада пред храм - паметника "Св. Александър Невски", на която присъстваха министрите в оставка, депутатите, дипломати, висши военни, ръководителите на вероизповеданията  у нас, представители на държавни институции.

"Пожелавам Ви да носите гордо отговорността си, да бъдете мъдър и успешен президент, да превърнете президентската институция не във властови център, а в институция на баланса. Пожелавам Ви да не допуснете голяма стратегическа грешка, от която България да пострада", каза още Плевнелиев на наследника си на "Дондуков" 2.

Според него успехът се мери не с територията на държавата, а с успеха на обикновения човек.

"Не малко наши сънародници живеят трудно и не виждат перспективата и заради това е важно да се работи за справедливост и прогрес", отсече Росен Плевнелиев.

Той отсече, че си тръгва от президентството с високо вдигната глава, защото е приключил труден, но успешен мандат.

"Държах правилната посока, дадох, но не взех, изпълних обещанията си, грешки съм допускал като всеки човек, но като президент не сбърках в големите неща", отчете отиващият си държавен глава.

"Хубавото на демокрацията е, че всеки получава своя шанс, бях министър и президент, работих посветено и всеотдайно за бъдещето на страната, властта за мен не бе цел, но и средство да бъдеш полезен, търсих не рейтинга, а смисъла, посочвах проблемите, имах позиция и действах", каза още той.

"Работих за мир, а мирът и демокрацията се отстояват ежедневно и от всеки, мирът не се подържа със сила, а  с разбирателство и заради това водих балансирана външна политика, бях добър приятел на всички в региона, доверен партньор в ЕС и силен съюзник в НАТО", обобщи на изпроводяк Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Стамболов на 21 ку ку
12
30
 
9
 
! Отговори
Стамболов на 21 век преди 7 години
Плевнелиев е единственият български политик от пoследните 3 десетилетия, който се отличи с визионерски качества на държавник и както никой друг досега изми лицето и показа умното чело на България пред цивилизования свят ! Вдигна летвата толкова високо, че ще остане еталон в историята ни! Стискам му крепко ръката !
11
3
 
19
 
! Отговори
хммм преди 7 години
Вкараха се хиляди бежанци в България, срещу което той нямаше нищо против, беше част от хората които се опитваше да ни убеди че точно така трябвало да бъде. Имаше и доста недоразумения около атомните ни централи, изтърва и проекта за южен поток, мълча като гъба, а заплатите ни стават все по слаби откъм стококупувност. Да мандата му беше много тежък, и той нищо не направи обаче, само плямпа срещу управлението на останалите колко за неспособни, типично за всеки един български политик.
10
5
 
29
 
! Отговори
ДОКОГА преди 7 години
ДОКОГА ЩЕ НИ НАВИРАТЕ В ЛИЦЕТО ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ, НАЛИ ВЕЧЕ Е В ИСТОРИЯТА! СПРЕТЕ С ПЛЕВНЕЛИЕВ И ОБАМА, ПРИКЛЮЧИ СЕ С ТЯХ, АЙ СИКТИР
9
2
 
12
 
! Отговори
SD преди 7 години
Който , какъвто си го направи !
8
4
 
24
 
! Отговори
саки преди 7 години
Смешно човече, трогателен е в "образа" си на държавен мъж.
7
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се плаши ,че е зима щом плевнята в историята замина
6
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като ти е било тежко Плевлю, защо не стана миньор, там е по-леко ?
5
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тежък беше защото ти си слаб и меко казано гола вода.
4
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тежък бе моят мандат, тежък ще е и вашият!А пък аз си мисля че кой каквото си надроби - това сърба !
3
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тежък бе моят мандат, тежък ще е и вашият! Брей врачка бе ?
2
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И пак с листчето в ръце, ей добре, че се маха най-накрая това недоразумение Плевнелиев.
1
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано не се активизират грантаджийските пиарки и медийно лоби. Сигурно ще получат траншове от фондацийките и пак ще станат умни и красиви протестъри.