Радев прозря: За депутатите бедността е скучна!

Нямало да се бърка в работата на следващото правителство
88
Радев прозря: За депутатите бедността е скучна!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Новият президент Румен Радев смята, че няма място за обиди, след като по време на първата си реч в парламента народните представители се разшумяха.

Още по темата

"Някои от депутатите, още в началото на моята реч, открито демонстрираха липса на уважение към българската държавност. За депутатите бедността е скучна тема, те нямат този проблем", коментира той в интервю за БНТ.

Според него не случайно българите поискаха мажоритарни избори, за да видят личности в парламента.

"Ще разчитам на експерти. Служебното правителство няма задача да изработва политики, то просто трябва да управлява държавата до следващото правителство", заяви Радев.

Имам хора, с които да се съветвам. Но е и плюс, че не съм обремемен от политиката, допълни той.

Според него с вицето му Илияна Йотова ще бъдат добър екип, защото работят в синхрон.

"БСП по никакъв начин не влияе на моя избор", заяви категорично Радев. Но това не означавало, че нямало да вземе хора от червените редици.

"Важно е да запазя своята независимост, обективна оценка и свободата да вземам сам решения", допълни той.

"Нямам намерение цял мандат да отговарям на неуместни въпроси", заяви той на въпрос за подозренията за промяна в евроатлантичестата ориентация.

"Нямам амбицията да се бъркам в работата на което и да е правителство, но президентът има право да настоява политиката на правителството да върви в интерес на гражданите. Нямам амбицията да изземвам функциите на премиер - служебен, бъдещ", отсече той.

Като президент Радев със сигурност ще запази "Българската Коледа". Определи и като много добра инициатива на Росен Плевнелиев откриването на президентската библиотека и обеща да я развива.

"Ще променя и много неща най-вече в областите, където имам правомощия по конституция. Най-вече за въоръжените сили, където отливът трябва да бъде спрян", категоричен бе Радев.

Щял да настоява проектите за модернизиране на въоръжените сили да са полезни и за икономиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
Ема Робъртз е сука преди 7 години
До 80, само пълен кpeтен би определял човек по оценките му в училище, това е причината и ти да го правиш. А той дори и основно образование да нямаше и да не можеше да си напише правилно името, пак щеше да е в пъти по - интелигентен и образован от банкянския затлъстял тиквун, който толкова години се води "премиер".
67
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото и да го хвалите по младите може и да ви повярват,но аз който съм му връстник знам навремето кои ставаха военни.Такива дето завършваха гимназиите с тройки по милост и никъде другаде не ги приемаха.А пък от казармата какви ужасни спомени имам за офицерите ни!Ако си спомняте през 1987-*** година един германец-Матиас Руст се казваше успя да кацне на Червеният площад със самолет като така разби митът за руската ПРО.Той бе само на 19 години!Това е ас,а не военните!
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички се вайкат и чакат месия. Няма да стане.
65
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 73 АнонименКакво ме интересува мен какво беше преди ? Беше си за тогава, интересува ме сега защо България е толкова пропаднала и има толкова безработни и едвам свързващи двата края обикновенни хора от народа, и как новите демократи след 1989 година станаха милиардери ?.
64
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 74 АнонименПрав сте колега. Крайно време е да се разпусне скапания мафиотски парламент и да бъдем президенске република или монархия.
63
0
 
10
 
! Отговори
METAL SS преди 7 години
Е как няма да им е скучна бедността като политиците преяждат, а обикновените хора се чудят какво по-напред да купят на дето си, учебници или дрехи, или кое по-напред да платят, водата или тока.....
62
0
 
8
 
! Отговори
вай-вай-вай преди 7 години
Де е боко?Утре как ще живеем без слънцето?
61
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БСП+ДПС=ПЪЛЕН ФАЛИТ!Чудя се на левите овце,дето ти слагат минуси.Защо ли си мислят,че това трябва да се забрави,а народа,който чете,гледа и мисли,трябва да забрави за това.Грабежите и фалитите на комунизма са от 1960 година,през десет години пет пъти!Между другото мутрите започват дейност с Указ 56,през 1985 година.Поредният фалит на БКП.Тогава Живковата ***,решават да пробват как се прави капитализъм.Ама не като на запад с умни и кадърни хора ,а с олимпийските надежди от 1980 г.
60
7
 
7
 
! Отговори
има надежда преди 7 години
Б. Борисов си тръгна сам.Плевнелиев - народът го изгони.
59
2
 
12
 
! Отговори
До 68 преди 7 години
Неговата заплата,пенсия и 20-те заплати при пенсиониране са точно толкова,колкото всеки от колегите му на негоивото ниво и квалификация ще получат при пенсиониране.Така е по закон.Ако не ти харесва,сърди се на депутатите.Те правят законите.Но днес ген.Радев е вече президент и ще получава това,което е по закон.Ако и това не ти харесва,пак се сърди на депутатите.За нас,останалите граждани сега е важно президента да има сили да се справи с предизвикателствата,които никак не са малко.
58
5
 
7
 
! Отговори
Ема Робъртз е сука преди 7 години
Никви комунисти няма в ГРОБ, всички тия мижитурки бяха обслужващ персонал на комунистите и понеже са се докосвали до тях, им опетниха името. Истинските комунисти построиха България, истинските комунисти вдигнаха България от нищото, в което се беше превърнала, истинските комунисти унищожиха аристокрацията, която използваше обикновения българин като роб... Само залyпени помияpи и сороcoидни боклyци плюят по комунистите.
57
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За неговата заплата,пенсия и 20 заплати при пенсиониране,никой не говори!
56
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес се случиха две интересни събития.Едноито беше много приятно-смяната на караула на Дондуков-2,а другото изключително неприятно-сбирката на ГЕРБ рано сутринта/интересно защо точно в този ден и преди церемонията/където ББ обсебен от перманентната си ярост,когато не е център на внимание из.д.р.а.й.ф.а такава с нищо непредизвикана помия по адрес на главните му опоненти от БСП,че да се чудиш дали е добре със здравето.То не беше Белене и какво ли не.Пазиш ли си още червената книжка Бойко?
55
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Извода какъв е, че депутата не трябва да взема повече от две минимални, да си плаща квартирата, да си купува храната и билета за транспорта за да може да има отношение. Всеки лев над заплатата му да се доказва и да ходи всеки ден на работа с почивка за цялата година 20 дни, както и да има два мандата. Те се самозабравиха.
54
5
 
7
 
! Отговори
скучна бедност!? преди 7 години
На такива Сталин им е знаел цаката-10 години лагер в дърводобива по 12 часа на ден без делник и празник,за храна по 3 филии черен хляб с канче чорба от рибешки глави,и гарантиран срок на живот от 3 до 6 месеца!В златодобива и във волфрамовите и молибденовите мини-от 2 до 4 месеца!
53
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев да вади чувалите от банките и да раздава на бедните. Друго няма.
52
2
 
16
 
! Отговори
не бързай преди 7 години
До Блокиран в ДневникДали е "достоен човек и истински българин" още е рано да се каже!Нека мине малко време,ако е рогач,непременно ще си покаже рогата!
51
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още първия ден на далавера _ неделя, почивен ден, двоен надник.
50
6
 
40
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
Как успя един достоен човек и истински българин да се добере до власта, просто не ми е ясно. Радев, ние сме с теб!!!
49
2
 
9
 
! Отговори
ИСТИНАТА Е ЕДНА: преди 7 години
МИНАЛОТО , НЕ СЕ ВРЪЩА---САМО СЕ ПРЕГЛЪЩА!!!!!!