Радев зове: Да повярваме във възможностите си, да продължим напред!

"Нека заедно градим едно по-справедливо общество, изградено на свободата, морала, толерантността"
Обновена: 22 яну 2017 12:00 | 22 яну 2017 11:39,
190
Радев зове: Да повярваме във възможностите си, да продължим напред!
Кадър: Bulgaria ON AIR

Новозбраният президент Румен Радев обяви, че за него е огромна чест и отговорност да приеме поста на държавен глава от президента Росен Плевнелиев.

Пред гостите на събитието на паметника на Незнайния воин, пред представителните части на българската армия, държавният глава обяви, че днешната церемония има своя дълбок смисъл.

"Тя е израз на надежда за промяна, тя е израз на приемственост, без която няма как да се гради държавност", отбеляза той.

Радев благодари на Плевнелиев и предишните президенти за изграждането на лицето на демократична България.

"За последните три десетилетия България измина сложен и труден път, разпиляхме енергия, загубихме време, но следвахме посоката си – мирен преход към общество, което е част от обединена Европа. Нека заедно градим едно по-сраведливо общество, изградено на свободата, морала, толерантността, общество, което не е заложник на миналото“, призова той и продължи: "По пътя, осеян с нови предизвикателства, ще бъда редом с вас, президент на всички граждани независимо от партийна принадлежност и религия. Ще бъда президент на помирението, на сътрудничеството и баланса", настоя Румен Радев.

Пред множеството той обеща, че ще работи еднакво добре с парламента, правителството, гражданските институции.

"Ще работя активно с партньорите за ускорената ни евроинтеграция. Ще бъда президент, който безкомпромисно ще отстоява правата, интересите и достойнството на своя народ. Имаме сили да посрещнем всякакви изпитания. Вярвам в доброто бъдеще на България и на всички нас. Най-важното е да осъзнаем силата си, да повярваме във възможностите си и да продължим напред", заключи президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: президентРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
4
 
13
 
! Отговори
ЧЕСТИТО преди 7 години
Честито на всички истински българи! България от десетилетия не е имала такъв достоен държавник! Сърцата ни са изпълнени с гордост! Бог да помага на президента Радев във всичките му дела за благоденствие на България!
85
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 94 Пишеш неграмотно!!!!
84
0
 
5
 
! Отговори
а за какво да е преди 7 години
До Анонимен 21 ми естествено, че лечта ще е за армият, след като церемонията беше за предаването на върховен главнокомандващ на армията...ей то троленето няма край, поне се осведемоте преди да драскате.
83
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво,ген.Радев.Показахте на зложелателите,че не само можете да говорите гладко,а можете и да произнесете вдъхновяваща реч,без да четете.За разлика от Плевнелиев,който няма случай да говори,без да държи листчето в ръка.Генерала затвори устата на завистниците и злобарите,надявам се завинаги.Поне по тая тема.
82
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да се спасиш от самия себе си, слаб си....
81
5
 
3
 
! Отговори
бг преди 7 години
До 91 Що да не ги давам за пример?Как са построили палата си,след като Плевнелиев влезе във властта като успешен мениджър показа го и като министър беше успешен!
80
12
 
5
 
! Отговори
сбогом роден бряг преди 7 години
Досега стоях в България с надеждата ,че ще се оправим ! Свободата я получихме ,а икономическият просперитет не идва бързо ,а трябват усилия ! Затова не бързах да бягам от България защото бях убеден ,че ако не аз то моите деца ще живеят добре ! Но сега съм решен да избягам от България ,ясно е че България ще се ориентира в посока Русия ! Поне ще спася децата си !
79
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жална ви майка наистина защото Радев зове истинските Българи а не продажниците.
78
11
 
5
 
! Отговори
жална ни майка преди 7 години
Радев зове: своите братя русофили
77
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е поне тоя път не сричаше кат' първолак, че оня денв Парламента)
76
2
 
7
 
! Отговори
До бг преди 7 години
Плевнелиеви не съществуваха като семейство , тя живее с любовника си и не ги давай за добър пример! Как са построили палата си, с чий милиони?
75
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей, "Мене" ли си, какъв си... Мегданът е за вашите гей-паради, така иска ЕС.
74
2
 
3
 
! Отговори
маалии преди 7 години
Мантрите започнаха!
73
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи чудите се с какво да се захванете... Да не би Радев изрично да е казал, че иска церемонията да е в "Александър Невски"?! Не е казал, просто там се провеждат всички церемонии, защото е най-голямата.
72
4
 
7
 
! Отговори
тя преди 7 години
Това е президент , в който най- много вярвам, дано не ни разочарова, защото вярвах и на Първанозв , но ...
71
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо това е най големият православен храм могат да се съберат много хора.И второ дори и в кавички поставена думата звучи тъпо .Коронятва се цар ,крал а в този случай имаше церемония по встъпванеэв дръжност.
70
0
 
3
 
! Отговори
Коча преди 7 години
Очакваме Радев да изиска връщането на Цветан Василев от Сърбия
69
14
 
3
 
! Отговори
стой си Стойчо преди 7 години
в Швейцария , майната й на България !Въобще няма да се върна ,този русофил ще тласне България под руско влияние от което се отървахме с много зор ! Досега имаше някакви надежди ,поне имахме свобода , липсваше ни само малко усилие за да променим руския икономически-производствен навик който сме придобили и да се ориентираме към западен и конкурентен начин на производство ! Но отсега нататък с този русофил нито свобода ще имаме ,нито икономика !
68
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това което се вижда от втората реч на новият прецедент е, че тя е пълен котрапункт на първата реч от парламента. Май по "бойкоборисовски" я подкарва летеца - вечерта се опровергава казаното сутринта.Чини ми се, че разочарованите ще са доста и то много бързо ще се появат. Втората реч беше изцяло "натовска" и "европейска", а това е в разрез с голяма част от желанията на офцете, излъгали се на н-ти път
67
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От сега нататък пък ако се пооправят малко нещата аз ще се върна в България.Писна ми от лъжци и предатели и затова съм напуснал но виждам ме хората искат промяна.А тя ще дойде когато започнем да отстояваме Българсике интереси не Руските и Американските а Българските.