Аларма от Столетницата: Не спре ли студът, оставаме без ток!

БСП предупреди, че ГЕРБ са заложили "бомба" в енергетиката
23 яну 2017 16:00,
282
Аларма от Столетницата: Не спре ли студът, оставаме без ток!
Снимка: архив Булфото

Ако застудяването продължи, България е изправена пред реален риск да остане без запаси от електроенергия. За това предупреди БСП.

Социалистите сигналзираха, че с това отиващото си правителство на Бойко Борисов е заложило "бомба" в енергетиката.

Червеният депутат Таско Ерменков обяви, че язовирите са празни и единственият вариант пред страната е внос. Той беше категоричен, че страната ни се е превърнала от производител и износител във вносител на ток.

Заради това Ерменков нарече управлението на ГЕРБ в сектора "природно бедствие". Освен язовирите, които били под критичния минимум, от БСП твърдят, че и наличните запаси от въглища са под въпрос.

Още по темата

Говорителят на соцдепутатите Жельо Бойчев припомни, че в началото на януари българският електроенергиен оператор се обърна към румънския с искане за аварийна помощ, а по-късно и бе ограничен износът на ток от България.

Миналата седмица, по информация на БСП, сме внесли ток от Турция.

"Всеки непланов внос от производител нарушава неговите баланси, застрашава сигурността. Ние сме в състояние на рисков фактор за целия регион", обобщи Таско Ерменков пред "Дарик".

Той попита откъде при продължаващите ниски температури ще търсим компенсация на производството на ел. енергия заради повишеното потребление, освен от внос.

От "Позитано" 20 предупредиха още, че запасите от въглища, които по закон трябва да поддържат електроцентралите, също са под норматива, особено в ТЕЦ "Марица Изток 2".

На въпрос за опасност да бъдат спрени европари за страната ни, както левицата предупреждава, Жельо Бойчев подчерта, че на третата година от втория програмен период има програми, които още не са стартирали, усвоени са едва 7 на сто от средствата.

Вчерашните думи на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на националната среща с партийните структури, в които той визира БСП, Бойчев определи като признак на слабост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руското протеже пак лъже нагло.
153
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
колко фотоволтаици имаше това момче на снимката, с оранжевите очилца ? музикант в италия ли беше тоя тарикат?
152
1
 
10
 
! Отговори
стари муцуни преди 7 години
стига е тия агенти! дайте некой свестен човек, та да се "върржеме", ама вие и един не можете да ивадите!
151
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 173Шмашщ предвид червените родотстъпници ГЕРБКП. Дано си прочел днес информацията, че 3 от 5 гербаджии са били членове на БКП, а другите -верни комсомолци, и то голямата част - на ръководни постове. Не е необходима статистикса - гледай Народното събрание и Президиума му.
150
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лъжат!
149
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 175Сигурно си идсскал да кажеш "АЛИГАТОРИ" вместо агитатори.
148
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Solar PowerКак бе, Слънце, как, като живеем в блок със 120 апартамента, от които само половината си плащат таксата за входа. Другите, забележете, тези, които имат най-много пари, имат по две-три коли, смартфони за хилядарки, телевизори - стени, почивки на екзотични места - точно тези гaдини живеят на чужд гръб и не плащат нищо. Та ще ти дадат за общи соларни инсталации на блокса. Ненаучна фантастика. Да на говорим, че държавата веднага ще ни тресне с някакъв данък. Мисли реалистично.
147
11
 
9
 
! Отговори
маке преди 7 години
не знам за бсп-то но е факт че герб командват все още факт е че румънците ни отказаха ток факт е че язовирите са празни факт е че внасяме ток от турция кое не ви е ясно господа продажници от герб а последиците ке ги изпитате още тая събота и неделя
146
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези черввни родоотстъоници няма да мирясат докато не ни загробат с още милиарди малко им бяха трите фалита по време на соца фалитите на банките првз 90-те . Фалита на КТБ и даденото за АЕЦ Белене.
145
4
 
15
 
! Отговори
милото преди 7 години
От БСП бързо да се сезирате и да спрете студеното време ааа,що за студ ни е хванал хаха ..вече съвсем изтрещяхте бре хора узаптете се
144
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 146Та точно това е целта. И българското управление през целите 25 години правеше точно това срещу огромен процент от тези заеми за него. То не бе крадене, то не бяха консултантски, то не бяха комисионни, то не беше рекет - ненаядзоха се, дано им разкъсат червата на тия акули.
143
6
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
До АнонименЕ нали сега трябва да се оправдаят и да отворят някак скапания Белене.Ток има и може да се прави от слънце. Достатъчен за всеки. Може и да се складира.И това да ти е без пари. И да от личен опит знам,че е така. Личи си от ника ми :)И не струва много може всеки който пуши цигари и търка билети да си го позволи за 2-3 години.
142
2
 
4
 
! Отговори
пазар преди 7 години
Токът ще трябва да поскъпне заради ръста на потреблението.
141
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Помня и няма да забравя жан виденовите години помня и станишката помня и танковете на младенов помня и беров помня хиперинфлацията дано никога тези *** не се върнат но хората забравят ето дойде червения президент дано хората се осъзнаят и спомнят гладните години по време *** червените душмани
140
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
162 Разбира се че няма нужда
139
3
 
8
 
! Отговори
МЕТОДИ АНДРЕЕВ преди 7 години
TASKO Е АГЕНТ ТЕЛЕРИГ, И Е КЛЕПАЛ ВСЕКИ ОТ БКП В НЕГОВОТО СЕЛО.КОЛЕГА НА КОРИТАРОВ, ОБАЧЕ ВЪТРШЕН ДОНОСНИК, А НЕ КАТО АЛБЕРТ КОРИТАРОВ--ДА РАБОТИ ЗА БЪЛГАРИЯ В ЮГОСЛАВЯНИЯ В БЕЛГРАД ПРЕДИ 89 Г.
138
11
 
2
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Гражданите за еничарство на Република България постигнаха една от целите си, внасяме ток от султана. Дано им пу нат децата на ***
137
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога най-после ще бъдат осъдени и затворени за д-ъ-ъ-лго разрушителите на България - Кодстов и сие. Кои *** и срещу какви подкупи ни убеждаваха, че няма нужда от нови елекпроцентрали, докато Румъния си построи нови две, езднвата точно срещу предвижданата у нас! Престъпници. На тях не им пука ще има ли ток или не, ще мръзнем, боледуваме и умираме ние - "обикновените", защото те "НЕОБИКНОВЕНИТЕ" крадци са милиардери и могат да се греят и на Слънцето.
136
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кажи му ТАСКО и закривай...
135
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако затворим в панделата такива като Таско, Р. Овч. и Д.Стойнев със сигурност ще имаме ток!