Борисов срещу БСП пак: Помним Виденов и Орешарски!

"Обещават се безплатни неща, но след тях трудно вдигаме държавата"
23 яну 2017 19:29,
371
Борисов срещу БСП пак: Помним Виденов и Орешарски!
Снимка: Министерски съвет

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново разкритикува БСП. Той обясни, че няма как стогодишна партия да няма никаква вина за нищо и припомни управленията на Жан Виденов и Пламен Орешарски.

Втората серия критики към социалистите идват ден след като пред актива на ГЕРБ Борисов нарече БСП партия, която е взривялала, разрушавала и убивала. Това предизвика лидерката на левицата Корнелия Нинова, която му отвърна остро с това, че бивши комунисти плюят комунизма.

Още по темата

"На нас искат да ни вменят всичките вини на света за две години, а те - сто и колко годишна партия - все да нямат вина. Да не си спомняме Жан Виденов, Орешарски... Да изброявам ли повече? Спомняме си много...", отсече Борисов.

Той каза това в отговор на въпрос за еврофондовете, за които от БСП и днес продължиха да твърдят, че има риск от спиране.

"Еврокомисията много ясно каза, че няма спиране на еврофондовете. Понеже на колегите им се случи два пъти, а като се удариш в една дъска един път, два пъти - ще се удариш и трети. И те, за да не им се случи пак, подготвят общественото мнение, че ако им се случи, ще е заради нас. Такава им е тактиката – деструктивно", коментира премиерът в оставка.

Борисов припомни, че тази година държавата е изплатила 2,5 милиарда лева "живи пари за американските и руските централи". Ако тези пари били в бюджета, властта щяла да направи още неща. "Щях да купя нови влакове и мотриси, нямаше хората сега да мръзнат по влаковете", каза премиерът в оставка.

В същото време Бойко Борисов припомни, че се е преборил за 360 млн. лв. от Брюксел и това е станало благодарение на "изключително личната му намеса".

"Накарах всичките си колеги да ме разберат. А с личната си уговорка с президента Путин спестих 90 милиона лихви. Изчислете, че половин милиард пари сме спестили само от работа, която сме свършили", каза Борисов и се обърна към БСП: "Кажете едно благодаря и ни намерете други грешки. Обаче те от сутрин до вечер се презастраховат, че каквото сгрешат, пак ще е от нас".

Борисов обясни, че си е бил дал дума да не напомня грешките на БСП, но не можел.

"Когато гласуваш за БСП, идва Орешарски. Бяхме си дали дума да не го напомняме, но не мога непрекъснато да премълчавам обидите и лъжите, и ние сме хора и ние имаме нерви, може и ние някога да сме ги изпуснали", настоя той.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че когато президента Румен Радев разпусне парламента с колегите му ще отидат да си видят партиите и да ги подготвят за изборите.

"Чувам от сутрин до вечер, че всичко ще е безплатно. Сиреч на хората трябва да им обясним, че такива безплратни работи когато има, после по две години не можем да вдигнем държавата", каза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
7
 
20
 
! Отговори
Bayazitz преди 7 години
Bay ....... za razlika ot teb Videnov ne predade interesite na stranata si ,otivay da pase6 ovceeeee
3
5
 
45
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 7 години
ТИКВАТА Я ДА КАЖЕ КОЛКО ДЕСЕТКИ МИЛИАРДА ЗАЕМИ ИМАМЕ ВЕЧЕ РАЗДАДЕНИ ЗА ЗАПЛАТИ ..БОНУСИ И ПРИВИЛЕГИИ НА ТЕЗИ ОТ ДЪРЖАВНАТА ХРАНИЛКА И РАЗНИ СЛУЖБОГОНЦИ?ПАРИ ИЗЯДЕНИ И ИЗ$R***HY
2
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГРОБ са най противните комунисти.
1
7
 
47
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Писна ми на БХ все някой друг да му е виновен, както е подкарал ще стигне и до кан Аспарух :)