Радев комуникира свободно, не чете! Но поправи ли грешката си от НС?

Експерти за церемонията по встъпване в длъжност на новия президент
Обновена: 23 яну 2017 13:45 | 23 яну 2017 10:40, Анисия Иванова
117
Радев комуникира свободно, не чете! Но поправи ли грешката си от НС?
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

На церемониалната част по встъпването си в длъжност, Румен Радев се е представил по-добре, отколкото при клетвата в Народното събрание. Около това мнение в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR се обединиха Кристина Крънчева, специалист по етикет, проф. Иванка Мавродиева, експерт по реторика, както и Ива Екимова - ПР специалист.

"Първата реч при полагане на клетва в Народното събрание беше четена. Вероятно президентът Радев няма опит в такива публични изяви. Пленарната зала е особена ситуация в законодателната институция, но той прояви бърза рефлекция и корекция. И в интервюто, което беше дал между първата и втората реч, някак си представи своята позиция допълнително в медиен жанр. Тази реч той произнесе, без да чете и това беше констатирано", коментира проф. Мавродиева.

Още по темата

По думите на Кристина Крънчева никой не се е родил президент. Радев веднага поправи грешката си и това направи прекрасно впечатление.

"Вероятно Радев много се е вълнувал в НС, не че вчера не се вълнуваше, но все пак нека да дадем аванс", апелира тя.

Според Ива Екимова новият президент комуникира много свободно с медиите, заявява позициите си, не се притеснява да застане пред журналисти и да каже какво смята, как мисли.

"Личи че зад него седи екип от специалисти, в които той се вслушва. Заставането му на тази церемония пред публиката и пред камерите на медиите с цялата си увереност, сигурност и категоричност и желанието си, която показа с тази реч, която той не чете, а каза, показва, че той има действително желание за растеж и желание всяка негова публична изява да бъде все по-добре представена и все по-добре позиционираща него самия", обобщи Екимова.

Консултантът по протокол Милена Хлебарова обаче смята, че вчера на церемонията по предаването на президентския пост е имало доста доста гафове.

"Речта на Румен Радев беше 2500 думи, нямаше начин да бъде по-кратка. Публичната му реч обхващаше темите, които трябваше да спомене, той коментира живия живот. Друг е елементът, че Радев не се е подготвил както трябва, или пък са му дали речта в последния момент и той не я е репетирал, коментира тя.

Хлебарова подчерта, че е по-добре човек да си научи речта и допълни, че когато един политик говори, "без да си вади листчето от джоба", той прави много по-силно впечатление.

На въпрос каква е разликата между двамата държавни глави, Хлебарова отговори, че не може да се направи "равностойна епикриза", но контраст има и по външен вид, и по поведение.

"Радев е бивш военен, научен е как да се държи пред публика. Той има стегната стойка, не му влияе нищо, което е наоколо, сдържан е. Докато Росен Плевнелиев през всичките тези години, не можа да се научи да влияе върху жестикулациите си", коментира тя в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Журналистът и PR Патриция Кирилова е категорична, че най-голямата грешка на българските политици е, че се правят на американските. "Просто трябва да бъдат българи. Това е най-трудното", каза тя. По думите на Кирилова, Радев е нов човек в политиката и ще му е трудно да свикне.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
КАКВА грешка,бе между бсп и герп,няма никаква разлика,това са бивши КОМУНИСТИ,И Е без значение кой ще бъде,като от герп се оказаха много нагли и мръсни.РАДЕВ Е СЪС НЯКОЛКО КЛАСИ И НАД ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ.
73
1
 
3
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До АнонименБългарските от България които са за Русия са много по начетени и качествени от всички останали българи, камо ли тези които се правят на десни /и а по същество ме тласкат към БСП! пп. Последен пример е простака В.Симеонов- антируски представител, ***, невъздържан, арогантен, поведенчески неграмотен или първичен, ...., но пък да му имаме самочувдстието - в НС бил! :)) Да не споменаваме за софииските реститути сноби, търтеи, плямпала въргалящи се прасета по жълтите павета! :))
72
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Избрахме достоен президент само на парламентарните избори да не направим грешка.Никога повече БСП И ГЕРБ.
71
0
 
1
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До 72 АнонименТеатрали са и Слабаци, които немогат да преудолеят болката /фидзическа, психическа, .../ и да продължат мъдро напред!
70
3
 
6
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До 70 АнонименПродължение:харесвам Путин, а той не е Ревльо, като розовошапчовците в последно време или българските реформатори смешници, или тези които в БГ си пишат за десни а са си на пюре/ясла държавна или на чужда фондация издръжка -*** нечистоплътни гадове!
69
0
 
2
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До 70 АнонименИмаш развинтено въображение и никаква реална представа от руски агенти, вероятно и най вече руски служби, както и от демократи,демокрация -дясно, и дясно мислене!Ревльовците са по мое мнение за соц.помощи! това са хора които немогат сами да се справят в живота и все им трябва или да са под нечия сянка или реват постоянно че са жертви от някого или нещо! Това са гнусни хиени, които нищо свое собствено немогат да създадат, па камо ли да го подарят или предоставят на друг!
68
15
 
3
 
! Отговори
Пилот преди 7 години
Това, че е пилот го направи президент, хората си викат - ей тоя е голяма работа. Ако беше кашик - едва ли ... Иначе няма голяма разлика между пилот и шофьор .
67
4
 
15
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
За 5 години Плевела няма една реч без да е написана и четена, така че хайде да оставим Радев от първата минута. По отношение на репликата му към някои депутати тя е напълно правилна. Не може да не покажеш уважение към новия държавен глава, а само ако е някой еврочиновник. Няма да има вече реформатори и АБВ в парламента. Времето им изтече.
66
7
 
18
 
! Отговори
Пехливанов преди 7 години
Радев е класи над ***. В речта си говори за България, за достойнство и чест, за нас, за труда на родителите ни и за бъдещето на децата ни. Плюнката се хвалеше и декламираше за евроатлантически ценности и ориентации.
65
3
 
15
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 7 години
КОЙТО БЕЗДЕЙСТВА НЯМА КАК ДА СГРЕШИ! КАК МОЖЕ ДА Е СПОКОЕН ЧОВЕКА СЛЕД КАТО ВСИЧКИ ПОГЛЕДИ СА ВПЕРЕНИ В НЕГО И СЛЕДЯТ КАК ЩЕ ДИША ВЪЗДУХ! ОСТАВЕТЕ ЧОВЕКА НА МИРА И ДАНО ПОПРАВИ ГРЕШКИТЕ НА ВСИЧКИ ОТМИНАЛИ ***,ОТИ, КОИТО ГРАБЕХА ДЪРЖАВАТА НИ ДОСЕГА! УСПЕХ, Г-Н РАДЕВ!
64
3
 
11
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Радев е бивша фуражка с поведението и манталитета на ***. Тепърва ще има да се смеем на изцепките му.-----------------------Ех! Преди 44та не малко от политиците и политическите назначения /министри, кметове/са били с поведението/ почтенност, честност, точност,коректност, дисциплина,принципност/ в БГ като Радев!
63
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 45 - "Иначе, че е бил цял живот на държавна хранилка, вярно е"..."И ако сега сгреши, би следвало да понася по-сурови наказания!"А да не би Боко или Цецо да са били на друга издръжка до сега? (с изключение на един период на ББ който не фигурира в биографията му, единствения запис е от МВР окачествен като 'оперативно интересен)Ама въпреки това - онова с 'наказанията' не се отнася за тях?
62
7
 
21
 
! Отговори
Parcuc преди 7 години
На мен ми хареса много това, че не чете от листче като плюнката и останалите, а си има дар слово човека. Вижда се, че е интелигентен. Браво.
61
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може ли да не ми го хвалите тово ограничено генералче. Ще го изтрая някакси да си играе на президент и да гони фустите по коридорите на властта. В тази държава никой не е на мястото си и затова нещата боксуват.
60
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Президент, който се е обявил за надпартиент и после се пъчи на пленуми на БСП не ми го хвали. Честният човек никога не би се оплел в такива елементарни лъжи
59
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А пък Червеният тапир Банкя как ги плещи . И едни бисери ,,...я....щъркели ,, Правилно ви се подигра ,,Аз съм *** и вии сте прости ...,,
58
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен51.... А Тиквата и ГЕРБ който опляскаха на ,,най-бедната държава,, в Ивропата 25 милиарда ?А това че Мъжът на Пома..ка не живееше с него и НСО харчеше да я охранява и нея . Тогава защо мълчеше като пукал . Ах милите лицемери ,демагозаии демукрати , ах милите . Не си виждате гредата стърчаща в задницата ви .25 милиарда ,фюююют ,опоскани ,ту-тууууу-Гарантирано ГЕРБ ......и КТБ -ГЕРБ .
57
5
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
До Анонимен 4 Президентска Република , това трябва да стане Бългория.....Прав си приятелю , но това трябваше да стане преди Плевнелиев. Сега е деградивно.
56
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИнвалидВярно си инвалид.
55
12
 
16
 
! Отговори
Инвалид преди 7 години
Върл анти комунист съм от дете .Сега съм пенсионер и смея да твърдя че съм много честен човек. По времето на соца не съм откраднол и един пирон. През демокрацията бях на такава длъжност че можех да крадя , но отново не го направих.Не съм гласувал за Радев , но той е нашия , българския президент , спечелил убедително и няма да плювам по него.Аз не съм комунист и никога няма да бъда.