Радев комуникира свободно, не чете! Но поправи ли грешката си от НС?

Експерти за церемонията по встъпване в длъжност на новия президент
Обновена: 23 яну 2017 13:45 | 23 яну 2017 10:40, Анисия Иванова
117
Радев комуникира свободно, не чете! Но поправи ли грешката си от НС?
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

На церемониалната част по встъпването си в длъжност, Румен Радев се е представил по-добре, отколкото при клетвата в Народното събрание. Около това мнение в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR се обединиха Кристина Крънчева, специалист по етикет, проф. Иванка Мавродиева, експерт по реторика, както и Ива Екимова - ПР специалист.

"Първата реч при полагане на клетва в Народното събрание беше четена. Вероятно президентът Радев няма опит в такива публични изяви. Пленарната зала е особена ситуация в законодателната институция, но той прояви бърза рефлекция и корекция. И в интервюто, което беше дал между първата и втората реч, някак си представи своята позиция допълнително в медиен жанр. Тази реч той произнесе, без да чете и това беше констатирано", коментира проф. Мавродиева.

Още по темата

По думите на Кристина Крънчева никой не се е родил президент. Радев веднага поправи грешката си и това направи прекрасно впечатление.

"Вероятно Радев много се е вълнувал в НС, не че вчера не се вълнуваше, но все пак нека да дадем аванс", апелира тя.

Според Ива Екимова новият президент комуникира много свободно с медиите, заявява позициите си, не се притеснява да застане пред журналисти и да каже какво смята, как мисли.

"Личи че зад него седи екип от специалисти, в които той се вслушва. Заставането му на тази церемония пред публиката и пред камерите на медиите с цялата си увереност, сигурност и категоричност и желанието си, която показа с тази реч, която той не чете, а каза, показва, че той има действително желание за растеж и желание всяка негова публична изява да бъде все по-добре представена и все по-добре позиционираща него самия", обобщи Екимова.

Консултантът по протокол Милена Хлебарова обаче смята, че вчера на церемонията по предаването на президентския пост е имало доста доста гафове.

"Речта на Румен Радев беше 2500 думи, нямаше начин да бъде по-кратка. Публичната му реч обхващаше темите, които трябваше да спомене, той коментира живия живот. Друг е елементът, че Радев не се е подготвил както трябва, или пък са му дали речта в последния момент и той не я е репетирал, коментира тя.

Хлебарова подчерта, че е по-добре човек да си научи речта и допълни, че когато един политик говори, "без да си вади листчето от джоба", той прави много по-силно впечатление.

На въпрос каква е разликата между двамата държавни глави, Хлебарова отговори, че не може да се направи "равностойна епикриза", но контраст има и по външен вид, и по поведение.

"Радев е бивш военен, научен е как да се държи пред публика. Той има стегната стойка, не му влияе нищо, което е наоколо, сдържан е. Докато Росен Плевнелиев през всичките тези години, не можа да се научи да влияе върху жестикулациите си", коментира тя в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Журналистът и PR Патриция Кирилова е категорична, че най-голямата грешка на българските политици е, че се правят на американските. "Просто трябва да бъдат българи. Това е най-трудното", каза тя. По думите на Кирилова, Радев е нов човек в политиката и ще му е трудно да свикне.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 33, 31, 30 ...Ти си ***!
33
33
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
радев е член на БКП и не може да е обединител на нацията, той е носител на казармената простотия и техногръдие
32
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 27И Бойко е член на БКП и не може да бъде обединител на нацията!
31
34
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
радев е предател, руски агент
30
33
 
6
 
! Отговори
Глас народен преди 7 години
Омръзна ни вече Радев да е президент: няма ли да се маха най-после?
29
34
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
радев пoдлoга на москва
28
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви експерти са тези? Жълти клюкарки, нищо повече!
27
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Член на БКП не може да бъде обединител на нацията. Долу радев, долу антибулгарските *** на москва
26
5
 
16
 
! Отговори
До анонимния преди 7 години
А , бе Росене, що не си пишеш името!? Последните дни толкова много говориш, че просто не се трае,човече. Вземи се спри най-накрая. Просто изчезни за да те забравят хората - за твое добро е!!!
25
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 23И аз това казвам - докога Бойко ще се прави на демократ, след като е член на БКП? Или това не важи за "нашите" комунисти?
24
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** радев комуникирал свободно - това е най-новия виц
23
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев е бивш член на БСП, докога ще ни управляват комунистически престъпници. Цяла Европа се обедини и осъди комунизма редом с фашизма и нацизма само ние реабилитираме масови убийци.
22
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До смехркоЗа Бойко ли говориш или за Цецка, а може би за Цецо? Те всичките са членове и членки, та дори и секретари/ки от БКП!
21
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С всяка своя стъпка новия президент сее раздори в обществото
20
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Румен Гадев дължи две публични извиненияЕдно на Народното събрание заради изпускането на нервитеВторо на Росен Плевнелиев заради гнусната лъжа че е нарушил Конституцията на РБ
19
10
 
8
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Като стане Бойко президент,тогава искайте президентска република- не сега!
18
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво сравнявате тук всъщност? Един назначен с един убедително избран президент? Един грамофон с един мислещ човек? Престанете да се правите на експерти по нещо, от което самите вие сте доста далеч! Защото едно е да четеш теория от книга, а съвсем друго е да го направиш и то за първи път на това ниво! Колкото повече се напъвате, толкова повече олеквате, в полза на Президента!
17
13
 
8
 
! Отговори
Ихо преди 7 години
За какво му викате "браво"- та той още нищо не е направил! Или за комунистите нищоправенето е заслуга?
16
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
наи простиа презедент на путин
15
5
 
23
 
! Отговори
грешка ли!? преди 7 години
Г-н Радев много ясно и точно показа на тези кayни къде им е мястото!С приказките и подмятанията си тези случайни некадърни политкрадливци показаха отношението си към президентската институция!Той просто им даде урок!