БСП си поставя цел: 8 милиона българи в страната

Корнелия Нинова представи идеите на Левицата за местно развитие
24 яну 2017 20:24, Анисия Иванова
149
БСП си поставя цел: 8 милиона българи в страната
Архив: Булфото
БСП си поставя за цел да спре демографската катастрофа в страната и 8 милиона българи в страната. Нито едно управление не може да се справи добре без подкрепата и взаимодействие с местната власт, защото именно тя е до реалните проблеми в страната. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на дискусия с кметове на левицата, на която бе представено предложение за реализиране на политики в сектор "Местна власт".
 
Години правителствата водиха диалог с вас – кметовете и показваха отношение, но проблемите ви остават и задълбочават. Целта на нашия проект, който предлагаме е да намерим реални решения на реални въпроси, а не политическо предизборно говорене с обещания. Наистина да очертаем няколко наболели проблема и да търсим реални решения, каза тя, цитирана от пресцентъра си.
 
"Години наред си говорим за децентрализация. Да намерим начин да я направим", категорична бе тя.

Нинова сподели идеи за политики на експертите от БСП, които могат да спомогнат представителите на местната власт. Една от тях е процент отстъпен данък от доходите на физическите лица. Като минус Нинова отчете фактът, че големите населени места ще получат повече от отстъпения данък за сметка на по-малките.

 
"Големите цели са да намалим диспропорциите на различните по големина населени места и да решаваме реалните проблеми на хората в общините”, категорична бе Нинова. „Трябва да се спре да се търси отговорност на кметовете, ако не са били финансирани. Такъв пример беше с прехвърлянето на професионалните гимназии на общините. Казваме, че имаме нужда от професионални кадри, но даваме гимназиите на общините без да са получили финансов ресурс да ги издържат. Това крие опасност от закриването им поради липсата на пари в общините".

Нинова сподели, че в програмата на БСП има други мерки, които се отнасят до живота и стандарта в общините.

 
"Възнамеряваме да създадем фонд "Индустрия", да заделим от бюджета 500 милиона лева за него, които да бъдат насочени към общините за проектно кандидатстване за разкриване на производство. Голямата цел е - работни места и да се спре демографската катастрофа в малките населени места. Освен това, за да задържим младите хора предвиждаме опрощаване на лихвите по кредит за първо жилище, ако е до 150 000 лева. Предвиждаме още да се възстановяват по 50 лева от данъка на всеки родител за всяко дете", посочи още Нинова част от мерките на левицата, които ще се отразят положително към развитието на общините.
 
"Имаме и далечна цел - да постигнем чрез приемственост със следващите правителства – ръст от 8 милиона българи. Народът се топи и ако не си поставим тази цел нищо друго няма значение. Както и да няма българин под прага на бедност", каза тя.
 
Отчетено беше, че основната задача на БСП е намаляване на вътрешнорегионалните различия в социалното и териториалното развитие и осигуряване на условия за ускорен икономически растеж и високо ниво на заетост.
 
Беше предложено програмата "Растеж и устойчиво развитие на регионите", която стартира в предното правителство с 500 милиона лева, да продължи с ресурс до 1 млрд. лева. Да се насочат средства и към общини със силен демографски срив с конкретни дейности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
4
 
21
 
! Отговори
а преди 7 години
Демографската криза се бори само с високи доходи. Хайде направете минималната заплата колкото средно европейската такава пък тогава ще си говорим за демографски ръст.
63
2
 
16
 
! Отговори
До ?!? преди 7 години
Това е измислила - да не спира помощи и надбавки за ромите, тях обещанията за намаление на данъците не ги интересуват, те данъци не плащат.Българите ще се заинтересуват, но след изборите,ако е на власт, БСП ще нададе вой "Ама не може така другари, родината има нужда, не можем да намалим данъците, парите са нужни за развитието на държавата и на народа ни.Пък по-нататък ще видим, след някоя и друга година може наистина да почнем да ви намаляваме данъците с по 50 лв (трай коньо, до зелена трева!)"
62
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз да се връщам ли ? Все още имам българско име.
61
1
 
19
 
! Отговори
Кроежите на Корна преди 7 години
1. Този половин милиард (от парите на данъкоплатците) за фонд "Индустрия",ще се дава на фирмите на наши хора.2. Ще можем да опрощаваме лихвите по кредит за първо жилище, защото ще национализираме банките, които не са на наши хора.3. Ще направим населението на Бг 8 милиона, защото ще излезем от ЕС.Българите,намиращи се в други държави-членки на ЕС, ще загубят правото да работят там и ще се върнат у дома. Тогава ще затворим границите и ще стоите тук да ни работите!А бе, само да докопаме властта
60
1
 
18
 
! Отговори
?!? преди 7 години
Тая да не оправдава увеличение на средствата който ще вземат от българските семейства койтои така и не получават детски и да ги изсипе за ромски деца. 😡 Нинова гад такава.
59
1
 
7
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
Obarnete vnimanie za malkite obshtini kak sa gi zavzeli taka narechenite mutri i tochst li tochat dqrjavata a tova sa parite na naroda !!!! E tova e edin ot mnogote problemi nadali shte mojete da razpletete mrejata v koiato se iztochvat darjavni pari . Pojelavam vi uspex....
58
1
 
24
 
! Отговори
?!? преди 7 години
Тая наред ли е? Какви глупости приказка, ще развали живота на някои българи в чужбина, за да работят за 460 лева тук? Тия от БСП издивяха!
57
12
 
4
 
! Отговори
гЪрбЪр преди 7 години
До Гербер!"напълнИАт" ,"бежЪнци", "вАрнат", "комОнизма", "пътиШта", "Очилища"...БАЦЕ, ГЕРБЕР СИ ОТ СЕКЪДЕ. АМА ВЕРНО.
56
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И *** същата като оня от банкя с филията мас. Големи обещания и приказки като на мегданя! Курнелио който много говори и обещава накраят нищо не прави. На такива се нагледахме и наслушахме през последните 27 години писна ни на дедовият. Как си мислиш че ще постигнеш нещо като власта е в ръцете на мутрите които станаха бизнесменчета и олигарси? Няма как! Те колят те бесят. Вие сте пионките в ръцете им. Как мислиш да въздигнеш държавата като няма икономика? Къде са ти заводите какво произвежда
55
1
 
24
 
! Отговори
КУРнелия слаНинова преди 7 години
Лично аз ще ги раждам, тържествено обещавам! Само да се докопаме веднъж до властта, да я вземем де, и после ще отворя на Позитано един кабинет, където ще приемам донори-социалисти всеки ден да ми правят деца
54
12
 
8
 
! Отговори
До Гербер - N65 преди 7 години
Много сте ГОРОМОТНИ в ГЕРП. Всички ли сте по образ и подобие на Банкянската мозъчна клетка?
53
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Немога да разбера смисъла на това определени ора да искат увелечаване на населението Ако населението се увелечи ще е зле за държавата
52
0
 
27
 
! Отговори
Бай ви Тошо преди 7 години
-Тук другари ще построим мост!-За какво ни е мост?-За да има път до училището!-Ама ние нямаме училище.-И училище ще ви направим!-Ама ние в село нямаме деца.-И деца ще ви направим другари!
51
2
 
15
 
! Отговори
еврика преди 7 години
Сетих се как ще изглеждаме като 8 милиона-номерът е в двойното зрение.Значи Корнелия трябва да натисне яко на ракията и ще и се привидим като 8 милиона,може и като 10.Другарят Миков това по го умееше-докато той беше начело на БСП всички в БСП ни виждаха най малко като 14 милиона!
50
9
 
7
 
! Отговори
Гербер! преди 7 години
Тея ще затворят границите и ще ни напълниат с бежънци. Искат да варнат комонизма. Това ли е алтернативата на постигнатото до сега.... построени пътишта, ремонтирани очилища, санирани цели квартали и българите по почивки в гърция и турция.
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 50Нямаме нужда от още в София. Сега е ред на Пордим, Пирдоп, Павликени...стига с тази София
48
2
 
23
 
! Отговори
кУрнелий преди 7 години
а на *** децата са й КЪДЕ??? Опс, тя няма децаааа... има едно, и то - КЪДЕ? В Масква? Нееее!
47
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чета коментарите и малко се успокоявам. Почвам вече да се надявам че комунетста пак ще стоят в опозиция.
46
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какви 500 милиона за фонд индустрия и откриване на работни места , та в момента търсенето на работна ръка е повече от предлагането . Иска ми се да видя как ще накарате мургавелковците утрепките , които в момента са 90 % от безработните в момента да работят за по 500 лв. Той и Орешарски имаше подобни идеи и си останаха само на приказки , просто начин д се отклоняват пари към едни наши хора
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правилно сладурано, точно така, както при тато. Само че там бееме с милион повече.