БСП си поставя цел: 8 милиона българи в страната

Корнелия Нинова представи идеите на Левицата за местно развитие
24 яну 2017 20:24, Анисия Иванова
149
БСП си поставя цел: 8 милиона българи в страната
Архив: Булфото
БСП си поставя за цел да спре демографската катастрофа в страната и 8 милиона българи в страната. Нито едно управление не може да се справи добре без подкрепата и взаимодействие с местната власт, защото именно тя е до реалните проблеми в страната. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на дискусия с кметове на левицата, на която бе представено предложение за реализиране на политики в сектор "Местна власт".
 
Години правителствата водиха диалог с вас – кметовете и показваха отношение, но проблемите ви остават и задълбочават. Целта на нашия проект, който предлагаме е да намерим реални решения на реални въпроси, а не политическо предизборно говорене с обещания. Наистина да очертаем няколко наболели проблема и да търсим реални решения, каза тя, цитирана от пресцентъра си.
 
"Години наред си говорим за децентрализация. Да намерим начин да я направим", категорична бе тя.

Нинова сподели идеи за политики на експертите от БСП, които могат да спомогнат представителите на местната власт. Една от тях е процент отстъпен данък от доходите на физическите лица. Като минус Нинова отчете фактът, че големите населени места ще получат повече от отстъпения данък за сметка на по-малките.

 
"Големите цели са да намалим диспропорциите на различните по големина населени места и да решаваме реалните проблеми на хората в общините”, категорична бе Нинова. „Трябва да се спре да се търси отговорност на кметовете, ако не са били финансирани. Такъв пример беше с прехвърлянето на професионалните гимназии на общините. Казваме, че имаме нужда от професионални кадри, но даваме гимназиите на общините без да са получили финансов ресурс да ги издържат. Това крие опасност от закриването им поради липсата на пари в общините".

Нинова сподели, че в програмата на БСП има други мерки, които се отнасят до живота и стандарта в общините.

 
"Възнамеряваме да създадем фонд "Индустрия", да заделим от бюджета 500 милиона лева за него, които да бъдат насочени към общините за проектно кандидатстване за разкриване на производство. Голямата цел е - работни места и да се спре демографската катастрофа в малките населени места. Освен това, за да задържим младите хора предвиждаме опрощаване на лихвите по кредит за първо жилище, ако е до 150 000 лева. Предвиждаме още да се възстановяват по 50 лева от данъка на всеки родител за всяко дете", посочи още Нинова част от мерките на левицата, които ще се отразят положително към развитието на общините.
 
"Имаме и далечна цел - да постигнем чрез приемственост със следващите правителства – ръст от 8 милиона българи. Народът се топи и ако не си поставим тази цел нищо друго няма значение. Както и да няма българин под прага на бедност", каза тя.
 
Отчетено беше, че основната задача на БСП е намаляване на вътрешнорегионалните различия в социалното и териториалното развитие и осигуряване на условия за ускорен икономически растеж и високо ниво на заетост.
 
Беше предложено програмата "Растеж и устойчиво развитие на регионите", която стартира в предното правителство с 500 милиона лева, да продължи с ресурс до 1 млрд. лева. Да се насочат средства и към общини със силен демографски срив с конкретни дейности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП е партията, която е най- виновна за текущото положение на държавата. Чудя се как има хора, които пак продължават да гласуват и да вкарват тия мушеници във властта. Като искате ляво управление има и други леви партии, БСП е партията на олигарсите, те не мислят за народа, а само за себе си.
103
0
 
1
 
! Отговори
Роло преди 7 години
Целят да се охранят Желю Бойчев и Таско Ерменков. Май ще си останат гладни още дълги години.
102
0
 
8
 
! Отговори
До 111 преди 7 години
Какво да изчакаме, бре?!Какво щели да направят червените "за младите семейства за повече деца"!Те 45 години се стараха в тази насока!Първо избиха най-кадърните и инициативните и създадоха безброй пречки за развитието на децата и внуците им!Напълниха ВУЗ-овете с плиткоумни свои потомци, с малограмотни биологични единици от соц.низини в "изоставащите окръзи" и с разни видове ***.Обрекоха интелигенцията на мизерия.Събраха роми от чужбина и ги развъждатСлед 1989 пък прогониха 2 милиона
101
0
 
1
 
! Отговори
Biobamk преди 7 години
V kakvo sastoianie li da sa tesi 8 miliona - techno, suho, prahoobrazno, tvardo, mazno, virtualno, duhovno, materialno...?!
100
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП има голям принос в размножаването на малцинството - помощи, безнаказаност, облаги... Това изказване само потвърждава намеренията им да продължат в същия дух. На кого са нужни 8 млн. маргинала?
99
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само се молете Ердоган да не пусне бежанците че тогава може да станем и 9милиона.
98
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СНОЩИ ГЛЕДАХ С ОТВРАЩЕНИЕ КАК ЧЕРВЕНИТЕ ГЛАШАТАИ ЛЪЖЕХА ОТ ТРИБУНКАТА ОТ ПАРЛАМЕНТА, ЧЕ ЩЕ ИМАМЕ РЕЖИМ НА ТОКА, КОГАТО МИНИСТЪРКАТА ДОЙДЕ, А ТЕ ЗАПОЧНАХА ДА Я БЛЪСКАТ- МДА- НЕ СА ЗАБРАВЕНИ ПАРТИЗАНСКИТЕ МЕТОДИ, А СЛЕД ТОВА СТРОЕНИ ЗА ПИКЧЕРС МИЛИОНЕР ДО МИЛИОНЕРА КОИТО СА ЗАПОЧНАЛИ БОРБА ЗА СОЦИАЛНО РАВЕНСТВО И СПРАВЕДЛИВОСТ- ОТВРАТ И ПОГНУСА.
97
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОВА ЗА ОПРОЩАВАНЕТО НА ЛИХВИТЕ ЗА ПЪРВО ЖИЛИЩЕ НА МЛАДО СЕМЕЙСТВО Е В ЦЯЛА ЕВРОПА, КАТО ИДЕЯ Е МНОГО ДОБРЕ НО АКО НЕ УВЕЛИЧИ ДАНЪЦИТЕ НА ХОРАТА С ПО ВИСОКИ ДОХОДИ КАК ЩЕ СЕ СЛУЧИ ГОРНОТО. АЗ ПЪК ТИЧАМ И СИ ТЕГЛЯ ЦЯЛАТА ЗАПЛАТА ЗА ДА ИМА КАКВО ДА ЯМ И ДА СИ НАХРАНЯ ДЕЦАТА ЧАКАМ ДА ВИДИМ КАК ЩЕ НИ СГОТВЯТ СЕГА- ПО ТЯХНО ВРЕМЕ- ХИПЕРИНФЛАЦИЯ ФАЛИТ НА БАНКИ И КРЕДИТНИ МИЛИОНЕРИ ДО ЕДИН С ЛЕГЕНДИ ЗА СПЪНАЛ СЕ В ИЗХВЪРЛЕНА ПОДВОДНИЦА И СТАРО ДЖЕЛЕЗО, КАТУРНАТА ТАКОВА И ЕДНИ 5 МИЛИАРДА, 2 МЛ В ОНЯ ТР
96
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бесепарките начело с *** ще ходят на специализация във Факултета, във връзка с 8-те милиона
95
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
предвиждаме опрощаване на лихвите по кредит за първо жилище, ако е до 150 000 лева.и като се наредят едни камунета с кредити за 10-15 първи жилища :)))
94
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Следващият премиер на България ще се казва Корнелия Нинова.
93
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имаш моя глас,Корнелия.
92
7
 
6
 
! Отговори
R.I.P. Bg преди 7 години
Никаква политика и национална стратегия не може да спре демографската катастрофа на българския етнос. България е умря, но все още не го знае.
91
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 107 Не им давай идеи. Това което си написал е незначително за тях. Техните идеи са мегаломански и неизпълними за заблуда на електората . И лъжи , лъжи...От един месец България е скована от студ и сняк , но според Нинова нямало такова нещо.Язовирите бил празни.Ами като се стопи този голям сняг , къде ще отиде водата?Абе мани , мани..Да не дава Господ пак да ни ояздат.
90
3
 
22
 
! Отговори
Отговор преди 7 години
Ми тези два милиона българи избягаха от вас бе.Ако случайно вземете властта , те ще си счупят краката да се връщат от радост.
89
2
 
11
 
! Отговори
човек преди 7 години
сега като ни изклатят на изборите може и 10 милиона да станем. а клатенето започна.
88
6
 
20
 
! Отговори
Веселин преди 7 години
Всичко е много хубаво ,само където НЕ ВИ ВЯРВАМ ГАДНИ ЧЕРВЕНИ БОК...Л..ЦИ...ДАВАЙТЕ МИНОСИ ЧЕ ИЗБОРИ ИДВАТ....
87
17
 
10
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Борисов се провали тотални. Времето на другите дойде.
86
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За 2 месеца тая и Желю съвсем ще изтрещят. Точат зъби за парите на държавата, лъжат, но няма да им се получи. нека прочетет приказката за лъжливото овчарче.
85
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая дали се чува какви ги дрънка? Тя колко деца има? Къде е нейния син? За другите лесно е да ги заблудиш, особено с промитите мозъци. А на практика как ще стане? Нека първо да върне парите, които е откраднала, да върне сина си в България, за да даде личен пример. Госпожо 48 %, госпожо Лъжа, вече няма кой да ви вярва на лъжите. Не ми се иска да вървам, че тая агресивна жена и Желю Бойчев ще ги гледам и слушам цели 2 месеца. Те са завършени лъжци, дано никога не поемат управлението на страната.