Официално от Президентството: Огнян Герджиков става премиер

Румен Радев разпуска НС в петък, изборите на 26 март
Обновена: 24 яну 2017 19:35 | 24 яну 2017 19:25, Красимир Ангелов
200
Официално от Президентството: Огнян Герджиков става премиер
Снимка: Булфото

Огнян Герджиков ще бъде служебен премиер в правителството на президента Румен Радев, съобщиха официално от "Дондуков 2". Назначаването му става факт с указ на президента Румен Радев.

Правителството ще бъде с трима вицепремиери и 16 министри, съобщава "24 часа", като се позовава на информация от президентството. Заместник-министърът на финансите в няколко поредни правителства Кирил Ананиев ще бъде финансов министър, а бившият директор на полицията в Пловдив Пламен Узунов става служебен МВР шеф.

Външен министър става посланикът ни в Берлин и бивш началник на кабинета на Симеон Сакскобургготски – Ради Найденов.

Д-р Илко Семерджиев поема здравеопазването, Христо Алексиев от управата на НКЖИ – транспорта, а енергиен министър става Николай Павлов.

Актьорът Рашко Младенов ще стане служебен министър на културата.

С указ на държавния глава парламентът ще бъде разпуснат официално на 27 януари, петък. Парламентарните избори пък ще се проведат на 26 март.

Така официално утре кабинетът "Борисов 2" ще проведе последното си заседание, а вероятно в петък ще бъде представено официално служебното правителство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
9
 
18
 
! Отговори
Радев предател преди 7 години
С извинение ама Герджиков клони по-скоро към ултра со.ро.со.***.те или казано по друг начин;разликата между Герджиков и Цецка Цачева е нула! позор Радев
62
3
 
1
 
! Отговори
Древна мъдрост преди 7 години
Shit in - Shit out. Това е.
61
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 75 ПИЛОТА КАКТО И ДА ГИ РЕДИ ТЕ СА ЗА ПРОТКЦИОНИЗМА ОТ МОСКВА.Да, Москва, Москва, а иначе какво става с визите за САЩ, нашите партньори? България е вече 10 години член на ЕС които имат договор със САЩ за безвизов режим. България като член на ЕС е длъжда на пуска американците свободно да влизат. Като пълноправни членове на ЕС българие могат ли да пътуват свободно за САЩ, или?
60
8
 
13
 
! Отговори
по темата преди 7 години
Почти невъзможно е служебен премиер да стане човек, който никога не е бил в политиката. Кой да бъде той, откъде да го намери Радев? Евентуално би могъл да е университетски преподавател, но дали би се навил да се товари с това? Другият вариант за служебен премиер Богомил Бонев не е ли бил също в политиката? Тоест, излиза, че когото и да предложи Радев, все е зле, понеже българският народ не харесва никой политик.
59
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РеалистЦитатите на Мао, т.т. Бойко в действие! Само БКП! Да вадим ли партийните билети или още е рано?
58
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига с тая Русия, разберете дреме и за нас. За какво сме и? То в БГ едни богатсва, една велика армия, едни залежи на диаманти, руди, нефт, газ абе ЧУДО! Един голям пазар избиват се за нас както САЩ, Китай и Русия. Като пишете не забравяйте, че една Москва като население, икономика е по голяма от тази на страната ни.
57
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво сте се разревали? Какво толкова се е случило? Бойко си отива, временно управлява служебно правителство. Да видим, като всички сте толкова претенциозни, какви шебеци ще изберете и не за 2-3 месеца, а за цял мандат да ги харантутите! Няма угодия - ни на гладния, ни на сития! А онези, които по принцип не гласуват, да си налеят ракията и да замълчат!
56
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименБлагодаря за допълнението! Да не забравяме и Кунева, Велчев, московският банкер и Никито Василев. Все крадци по царски! А и Любка Срамната, дето се срамувала от Костов, че крадял малко, а те царистите щели да крадат по царски....
55
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 76 МИСЛА ЧЕ ДРУГИТЕ СА РУСНАЦИТЕ. А днес чух, че на сирииците от Москва им дали готова конституция за изпъонение зада стане мира.
54
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 75 ПИЛОТА КАКТО И ДА ГИ РЕДИ ТЕ СА ЗА ПРОТКЦИОНИЗМА ОТ МОСКВА. НИКОИ НЯМА ДА СЛУША ТОЯ ПОД НЕГО.. Тангото е две напред и сега е ЕДНА НА ЗАД.
53
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мислете тесногръдо. Във всяка една партия има съвестни хора, които искат нещо да променят! Към тези дето плюват временното правителство преди да е факт, в същност какво очаквате от него? Това ще е правителство което ще е ангажирано с провеждането на изборите, които са насрочени за 28 март. Да съдим след свършената работа, преди това е просто фанатично плюване!
52
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ХахаххаАма сме се разтреперили ти казвам.... мани мани
51
7
 
17
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Ясно е, че когото и да бепе назаначил президента Радев за премиер или за министър, тези дето сега го плюят, пак щяха да го правят, така че техните коментарии са безмислени. Все пак ясно, че по-лошо от правителство на ГЕРБ и Бойко Борисов няма, така че този кабинет ще е по-добър, а и основната му задача е да проведе предсрочни парламентарни избори без костинбродските бюлетини на ГЕРБ.
50
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Кадър на НДСВ, крадлива партия водена от царят на крадците, партия прязряна от българския народ , с под 1% на последните избори!И кадър от тази партия ще е премиер?!!!"През последните 8 години кадър от тази партия ти е премиер, нарича се Бойко Борисов.
49
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Радев беше до тук. Всички илюзии паднаха. Поредната кукла на конци този път в ръцете на Нинова. Честито да ви е.
48
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подло.ата на мадридския пъдарин дето ни оправи на задна прашка за 800 дни ли щее новият министър? Личи че Радев е пионката на ***. Тя му реди кабинета тя й ще управлява задкулисно. Хубавото е че само 2 месеца ще е така и после пак нов бардак с стари ку.ви! Лошото е че няма за кои да се гласува. Гласувал съм за пръв и последен път за безпартиините на първите избори. Но се оказа че безпартиини се изписаха тези които са били на власт по Татово време. Теглих им майната и край с гласуването.
47
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде сега :)Едва ли някой от коментиращите тук е вярвал,че Румен Радев ще действа чисто и неопетнено и ще назначава и насочва към такъв контингент хора. Новият ни президент просто се явява проводник на определен тип политика,също като предшественика си. Надеждите ни към него трябва да се по-скоро за повече умереност,за повече връзка с реалността и оттам респективно - към националния ни интерес.Герджиков има опит и цялото му задължение ще се свежда да става сутрин рано и да се подписва тук-таме.
46
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев не е политик. Радев НЕ по знава политиците реално. Прави това което му каже Нинова. Който си мисли обратното е просто страшно наивен.
45
4
 
3
 
! Отговори
Kolio преди 7 години
Жельо Бойчев и цялата клика се чудят откъде да пръскат гомна....
44
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лоши новини за тези които вярваха че ще има промяна, нови лица и справедливост.Омертата между политиците остава на никой няма да бъде потърсена сметка за нищо, или както казват те няма да има реваншизъм.Измъкнатия от нафталина Герджиков е печен в замитането на следи и нищоправенето.Всички крадливи политици и от ляво и от дясно ще бъдат щастливи.А народеца ще продължи да им плаща версиите.