Ток шоу ГЕРБ-БСП: Ще стане ли България дискотека?

Престрелката между соцдепутатите и ГЕРБ за тока продължава
Обновена: 24 яну 2017 16:22 | 24 яну 2017 15:40,
104
Ток шоу ГЕРБ-БСП: Ще стане ли България дискотека?
Снимка: Flickr

Шоу с високо напрежение на тема електроенергия представиха ГЕРБ и БСП в парламента.

Депутати на социалистите и енергийната министърка влязоха в почти физически сблъсък в спор ще има ли режим на тока в България.

Още по темата

Диспутът, но все още задочен, започна вчера. Тогава БСП обвини ГЕРБ, че са заложили бомба в енергетиката и прогнозираха, че ако студовете продължат, България ще е изправена пред режим на тока. Енергийният и екоминистърът опонираха в изявление и обвиниха социалистите в лъжа.

Днес левицата реши да се защити. БСП свика журналистите и им представи писмо от шефа на Електроенергийния системен оператор Иван Йотов до министъра на енергетиката Теменужка Петкова. В него той информира, че страната ни е уведомила обединението на европейските електроенергийни системни оператори, че електроенергийната система на страната ни е в състояние на тревога.

Йотов иска и да му бъде разрешено да закупува електоренергия чрез внос, ако има такава в района.

Соцдепутатът Таско Ерменков цитира други части от писмото, в които се казва, че на практика нивото на водата в язовирите е достигнато най-ниското ниво в последните десет години. Той обвини министърките на ГЕРБ Теменужка Петкова и Ивелина Василева, че лъжат като... "едно малцинство", което не искал да обижда.

"Питам кой лъже – ние, които четем числа, потвърдени от специалистите или министрите на Бойко Борисов. Кой поставя българската енергетика на границата на разрухата и българските граждани в система на предстояща може би дискотека", попита Ерменков.

БСП не можаха да продължат с брифинга си много след това, защото на трибунката за изявления и около нея изненадващо се появи енергийният министър Теменужка Петкова и депутати от ГЕРБ.

От микрофона на журналистите бившият енергиен министър Делян Добрев попита социалистите какво съветват хората.

"Чухме, че ситуацията е тревожна. Препоръчвате да се запасяваме със свещи ли, както по ваше време? И вторият въпрос – в какво обвинявате министър Петкова – че не може да контролира времето ли?", попита той.

"Колега Добрев, до петък сте народен представител, а после, ако искате, се включете в медиите и задавайте въпроси", отвърна му Жельо Бойчев от БСП.

В този момент на трибунката застана министър Петкова и започна да се опитва да взима думата на социалистите.

"Ако обичате", каза тя.

"Вижте г-жо Петкова, има си ред, ние приключваме след малко, трибуната ще бъде предоставена", опита се да остане на трибуната Бойчев.

Зад социалистите се появиха и други депутати от ГЕРБ, които опитаха да ги изместят от микрофоните.

"Виждате агресията на ГЕРБ каква е, нека да продължат в този дух, оправдават решението на българите да бъдат сменени", каза Таско Ерменков и допълни: "Виждате, че ги боли много, когато говорим истината".

Когато министър Петкова все пак успя да застане зад микрофоните, тя попита с какви методи имат достъп до документите. "Може би някой се крие по землянките на нашите дружества", предположи тя.

Петкова увери, че енергийната система на страната е абсолютно стабилна. Работа на шефа на ЕСО била да алармира. Тя обвини социалистите във всяване на смут и инсинуации.

Министърът обясни още, че няма риск с електрическото захранване. Тя допълни, че от двадесет години не е имало по-студена и по-суха година и енергийната система е издържала блестящо теста.

Петкова обясни, че няма внос на ток, а аварийна помощ, което е непрекъснат процес.

Депутатът Георг Георгиев заплаши социалистите с прокурор, защото се опитват да всеят паника за състоянието на енергетиката в България, което може да се смята за заплаха за националната сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АУУУУУУ ама то писмото било от 11.01.2017 и един вид казвало ако я караме така ще си имаме проблеми ама хора днес вече сме 24 -ти нещата са се променили а при нас дето се вика след дъжд качулка... Интересно ще е да видим какво ще стане в петък когато прогнозите са пак да има студ от около -10 градуса. И е по-вероятно авария да спре подаването на електричество отколкото невъзможността да бъде произведено или закупено такова при нужда...
83
3
 
2
 
! Отговори
Някой си там преди 7 години
Написах го по-рано ама са го затрили коментара защо само те си знаят.В момента към 22:35 Товарът в РБ е 5995 МВ като стои горе долу в тези граници до 6300(към 15) Системата беше натоварена до 7500 МВ около 5-6 Януари. Сега при пуснати студени резерви и по-малко потребление за какъв режим на тога говорят тези господа?И да съвсем в реда на нещата е в язовирите да няма много вода това се случва по същото време има няма всяка година. Убеден съм че и в момента се изнася електричество(ако има на кой
82
4
 
5
 
! Отговори
az преди 7 години
..*** всяка зима БСП-то се заиграва с тока...ся ши ни го спрат само, за да докажат, че са прави и да отвличат вниманието от некоя голем кражба...Я пенсионен фонд ще гръмне, я банка, я кинтите за Белене ще стант двойни ...майстори на камуфлажа..
81
6
 
7
 
! Отговори
Лех Валенса преди 7 години
Режим на тока, съпроводен с опашки за шпеков салам и тоалетна хартия може да има само при "реалния социализъм". Ако БСП се върне на власт с някой нов Орешарски и Делян Пеевски, режимът може и да стане реалност.Сега хората на К. Нинова се молят на бога и на дявола да продължат студовете, да свършат въглищата, пък и някоя друга авария или бедствие също би им свършило работа. Сладури! Какво да ги правиш? Мислят за народа.
80
2
 
3
 
! Отговори
7 преди 7 години
ПолитицитеТе явно не са свикнали да стоят на свещ докато ние почти всяко 20 семейство е лишен от ток поради ниските доходи който печели и не смогва 2-та края Народа Ние!!!!! България защо ли ги търпим още?До кога??Нека ние им запалим свещ!!!!
79
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лиги им текат начервените кхмери, само като им мирише на власт. Само , че няма да ги огрее мизерниците
78
10
 
11
 
! Отговори
123 преди 7 години
Гласуването за герб е престъпление.
77
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Хитър Петъроо те и другите партийка са същите,и тоя президент ще го обработят ,нищо че каза че ще гледал за благото на народа:))
76
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ми се нравят Герб но БСП са тотално изпростели,направо са трагедия. Изградена чернотърсещи души.Рано или късно идват избори.А сега накъде?Президентските бяха лесни Партиен президент или Личност президент, всеки може да направи своя избор.Но когато избора ти е между споражии и споражий, и споражий, да си имам избора.
75
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди седмица улиците бяха тъмни, сега свети ! Благодаря Тикво, Благодаря Енерго ТУРЦИЯ !!!
74
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Та така вече имало режим на тока, така ни казва ПАРТИЯТА! Значи смятайте другите им изявления колко са верни и в час.....
73
13
 
12
 
! Отговори
художника преди 7 години
До Анонимен 78Много хора мислят, като теб и мен. И ГЕРБ не са стока, но ме кефи как малка по малко спират "бизнеса" на крадливите червени капиталисти от БСП и ДПС. Това е нашето ОТМЪЩЕНИЕ заради разграбената ни Родина, заради мизерните пенсии на нашите старци, заради откраднатата ни младост и надежда към "СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ"
72
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички ще спечелим ако се избият едни други!
71
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откакто Тиквата Оправя България всичко е ДИСКОТЕКА.Но когато една нация е преобладавана от простаци това е резултата.
70
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Безкраен схоластически спор относно дяволите и върха на иглата. Но!!! Работата е май смарангясана.. Никой не коментира призива на Български енергиен форум - За бога братя не купувайте!, пардон не включвайте котлони. Е ако това и ниското напрежение вечер не е признаци на криза, то ние сме австралопитеци.
69
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До художника - Гласувам за ГЕРБ защото махнаха БСП и ДПС от власт. е, това е! На същата позиция съм! дано има достатъчно други така.
68
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в сектата на Нинова ги тресе страх, че служебното правителство може да се опетлае, ако се появи нов студ, което пък от своя страна ще катурне рейтинга на сектата. Затова с тези канонади иска да насади и хората още омраза към Борисов. Това е цялата далавера на крякането за бомби и режими.
67
1
 
11
 
! Отговори
.... преди 7 години
До atomАми ще внасяме, защото изнасяме от АЕЦа супер евтината енергия навън, със сключени договори за години напред. Ние за местна употреба си имаме СУПЕР СКЪПАТА енергия от МАрица 1,2 и 3, също така всички СУПЕР СКЪПИ (над 60ст/квтч) от мутренските слънчеви централи, построени с наши 'европари".Затова!
66
3
 
18
 
! Отговори
atom преди 7 години
интересно, да внасяме ток като имаме атомна електроцентрала и дори изнасяме ток?!
65
2
 
7
 
! Отговори
Наско преди 7 години
До 69 - Тоя дето пише за Кънев.Имаш брутални ментални проблеми ако мъ вярваш на Кънев. Тоя е тотална карикатура, като всички циркаджии. Аман от простотии, ама е на *** народ, прости депутати, проста държава. Жалки са тези хорица там ...