Ток шоу ГЕРБ-БСП: Ще стане ли България дискотека?

Престрелката между соцдепутатите и ГЕРБ за тока продължава
Обновена: 24 яну 2017 16:22 | 24 яну 2017 15:40,
104
Ток шоу ГЕРБ-БСП: Ще стане ли България дискотека?
Снимка: Flickr

Шоу с високо напрежение на тема електроенергия представиха ГЕРБ и БСП в парламента.

Депутати на социалистите и енергийната министърка влязоха в почти физически сблъсък в спор ще има ли режим на тока в България.

Още по темата

Диспутът, но все още задочен, започна вчера. Тогава БСП обвини ГЕРБ, че са заложили бомба в енергетиката и прогнозираха, че ако студовете продължат, България ще е изправена пред режим на тока. Енергийният и екоминистърът опонираха в изявление и обвиниха социалистите в лъжа.

Днес левицата реши да се защити. БСП свика журналистите и им представи писмо от шефа на Електроенергийния системен оператор Иван Йотов до министъра на енергетиката Теменужка Петкова. В него той информира, че страната ни е уведомила обединението на европейските електроенергийни системни оператори, че електроенергийната система на страната ни е в състояние на тревога.

Йотов иска и да му бъде разрешено да закупува електоренергия чрез внос, ако има такава в района.

Соцдепутатът Таско Ерменков цитира други части от писмото, в които се казва, че на практика нивото на водата в язовирите е достигнато най-ниското ниво в последните десет години. Той обвини министърките на ГЕРБ Теменужка Петкова и Ивелина Василева, че лъжат като... "едно малцинство", което не искал да обижда.

"Питам кой лъже – ние, които четем числа, потвърдени от специалистите или министрите на Бойко Борисов. Кой поставя българската енергетика на границата на разрухата и българските граждани в система на предстояща може би дискотека", попита Ерменков.

БСП не можаха да продължат с брифинга си много след това, защото на трибунката за изявления и около нея изненадващо се появи енергийният министър Теменужка Петкова и депутати от ГЕРБ.

От микрофона на журналистите бившият енергиен министър Делян Добрев попита социалистите какво съветват хората.

"Чухме, че ситуацията е тревожна. Препоръчвате да се запасяваме със свещи ли, както по ваше време? И вторият въпрос – в какво обвинявате министър Петкова – че не може да контролира времето ли?", попита той.

"Колега Добрев, до петък сте народен представител, а после, ако искате, се включете в медиите и задавайте въпроси", отвърна му Жельо Бойчев от БСП.

В този момент на трибунката застана министър Петкова и започна да се опитва да взима думата на социалистите.

"Ако обичате", каза тя.

"Вижте г-жо Петкова, има си ред, ние приключваме след малко, трибуната ще бъде предоставена", опита се да остане на трибуната Бойчев.

Зад социалистите се появиха и други депутати от ГЕРБ, които опитаха да ги изместят от микрофоните.

"Виждате агресията на ГЕРБ каква е, нека да продължат в този дух, оправдават решението на българите да бъдат сменени", каза Таско Ерменков и допълни: "Виждате, че ги боли много, когато говорим истината".

Когато министър Петкова все пак успя да застане зад микрофоните, тя попита с какви методи имат достъп до документите. "Може би някой се крие по землянките на нашите дружества", предположи тя.

Петкова увери, че енергийната система на страната е абсолютно стабилна. Работа на шефа на ЕСО била да алармира. Тя обвини социалистите във всяване на смут и инсинуации.

Министърът обясни още, че няма риск с електрическото захранване. Тя допълни, че от двадесет години не е имало по-студена и по-суха година и енергийната система е издържала блестящо теста.

Петкова обясни, че няма внос на ток, а аварийна помощ, което е непрекъснат процес.

Депутатът Георг Георгиев заплаши социалистите с прокурор, защото се опитват да всеят паника за състоянието на енергетиката в България, което може да се смята за заплаха за националната сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АВАРИЕН ПОМАГАЧНадето ваканцува в Анатолия, не я търси
63
19
 
18
 
! Отговори
художника преди 7 години
Гласувам за ГЕРБ защото махнаха БСП и ДПС от власт и вече 9г. ги държи в опозиция.Ще гласувам за ГЕРБ до като БСП и ДПС изчезнат от парламента- тогава ще гласувам за друга партия, различна от ГЕРБ.
62
8
 
10
 
! Отговори
Лев преди 7 години
Левия Тас на бесепарската Вольга лъже повече от неговата началничка
61
3
 
9
 
! Отговори
До Лъжливото Корни преди 7 години
Проверете си бушоните , сигурно да са изгорели и не тече ток у тиквите ви лъжливи..
60
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
65, за Радан Кънев и ДСБ!!! Човека е честен и принципен и има прекрасни анализи. Всички хора, които искаме България да има бъдеще трябва да гласуваме за нови и далеч по-надеждни хора.
59
4
 
15
 
! Отговори
АВАРИЕН ПОМАГАЧ преди 7 години
ТЯ КАКВА СТАНА сега !!!!!?????? ЕДНО ВРЕМЕ изнасяхме ТОК за РУМЪНИЯ, СЪРБИЯ ,ТУРЦИЯ и ГЪРЦИЯ а сега няма за НАС!!!! Сега ако ,някои ПОЛИТИЦИ имат ТОПКИ ТРЯБВА да се ПУСНЕ 3-Ти и 4-Ти БЛОК в Козлодуй!!!!!А ТАЗИ КУНЕВА и "УБАВОТО" Наде ТРЯБВА ДА ВКАРАТ в КИЛИЙ БЕЗ ТОК и ПАРНО !!!!Да не ЗАБРАВЯМЕ и ЦЯЛАТА *** дето СЪСИПА ЕНЕРГЕТИКАТА И ТЕ !!!!!!
58
1
 
18
 
! Отговори
до 58 преди 7 години
Кои други -В.Симеонов -гамен,РБ-за нищо не стават,Да България-още повече не стават.Каракачанов - става,но защо с тези патриоти,Симеонов ще го унищожи.Четохте ли писмото на летците до В.Симеонов -правят го на нищо.Но никъде не го публикуваха,Валерката плаща много на телевизите,иначе ако някое момиченце на 10 години пише писмо на Борисов всички говорят само за него.Но така е в България,плюем по противниците ,а мълчим като мишки за нашите хора.Но все пак все по нещо стига до народа.
57
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Атеист съм, ама само надеждата в Бога ми остана, че тези студове ще свършат. Иначе ще ни топлят гласовете на Бойко и Корнелия от малките транзисторчета на батерии.
56
11
 
7
 
! Отговори
Отговор: преди 7 години
Ще стане ако дойдат на власт БСП
55
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом е за правене на простотии нещата в парламента са много добре организирани
54
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако има режим на тока, депутатите ще трябва да излязат в нелегалност
53
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Таско Ерменков президент, много мъ кефи този аматьор
52
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българина толкова ли не може да се активизира и да гласува за ДРУГА партия освен за БСП и ГЕРБ? С какво държат тези партии крепостните из провинцията че имат толкова верен електорат?
51
3
 
16
 
! Отговори
енергет преди 7 години
Вие май не разбирате, че в България се краде основно от две неща - трафик на хора и дрога и ток. Домакинствата ползват едва 30 % от капацитета. Проблемът е, че мафията другата част я изнася незаконно и без да плаща на държавата и когато има пик на потреблението какво мислите ще спрат износа? Хааххахахаххахахха, ще спрат вашия ток, смешници.
50
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ги е яд БСП-то, че от другата седмица ще трябва да управляват.
49
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП лъжат с цел дестабилизация на държавата и всяване на страх сред обществото. Изключително агресивно се държат. Нинова води партизанска война и подривна дейност. Какво да се прави - старите навици умират трудно. Само че народа не е глупав и помни Виденов, помни Луканов, помни Съсела и Олигархски. Избирането на Радев беше протестен вот. БСП ще загуби изборите, колкото и да се пъне. На комунисти никой не вярва вече.
48
5
 
16
 
! Отговори
ххх преди 7 години
то и за спрените 250 милиона за наука също има официален документ и от ГЕРБ го знаят и за това са бесни и само обикялат и говорят глупостиА какво стана с 20 милиарда къде отидоха - няма магистрали ни АЕЦ Белене нищо просто изчезнаха - те ще бъдат черешка на тортата
47
1
 
6
 
! Отговори
аха преди 7 години
И двете крими ООД-та, криещи се зад политически партии,скоро ще ви пляскаме до спукване , докато не върнете всичко откраднато от нас.
46
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Теменужка и го накарамфилчиха
45
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е защото оня п -дал Б.Б се прави на мъж и спря Белене ,и сега какво правиме просиме ток от Румъния и насам натам и плащаме неустойки.