Ток шоу ГЕРБ-БСП: Ще стане ли България дискотека?

Престрелката между соцдепутатите и ГЕРБ за тока продължава
Обновена: 24 яну 2017 16:22 | 24 яну 2017 15:40,
104
Ток шоу ГЕРБ-БСП: Ще стане ли България дискотека?
Снимка: Flickr

Шоу с високо напрежение на тема електроенергия представиха ГЕРБ и БСП в парламента.

Депутати на социалистите и енергийната министърка влязоха в почти физически сблъсък в спор ще има ли режим на тока в България.

Още по темата

Диспутът, но все още задочен, започна вчера. Тогава БСП обвини ГЕРБ, че са заложили бомба в енергетиката и прогнозираха, че ако студовете продължат, България ще е изправена пред режим на тока. Енергийният и екоминистърът опонираха в изявление и обвиниха социалистите в лъжа.

Днес левицата реши да се защити. БСП свика журналистите и им представи писмо от шефа на Електроенергийния системен оператор Иван Йотов до министъра на енергетиката Теменужка Петкова. В него той информира, че страната ни е уведомила обединението на европейските електроенергийни системни оператори, че електроенергийната система на страната ни е в състояние на тревога.

Йотов иска и да му бъде разрешено да закупува електоренергия чрез внос, ако има такава в района.

Соцдепутатът Таско Ерменков цитира други части от писмото, в които се казва, че на практика нивото на водата в язовирите е достигнато най-ниското ниво в последните десет години. Той обвини министърките на ГЕРБ Теменужка Петкова и Ивелина Василева, че лъжат като... "едно малцинство", което не искал да обижда.

"Питам кой лъже – ние, които четем числа, потвърдени от специалистите или министрите на Бойко Борисов. Кой поставя българската енергетика на границата на разрухата и българските граждани в система на предстояща може би дискотека", попита Ерменков.

БСП не можаха да продължат с брифинга си много след това, защото на трибунката за изявления и около нея изненадващо се появи енергийният министър Теменужка Петкова и депутати от ГЕРБ.

От микрофона на журналистите бившият енергиен министър Делян Добрев попита социалистите какво съветват хората.

"Чухме, че ситуацията е тревожна. Препоръчвате да се запасяваме със свещи ли, както по ваше време? И вторият въпрос – в какво обвинявате министър Петкова – че не може да контролира времето ли?", попита той.

"Колега Добрев, до петък сте народен представител, а после, ако искате, се включете в медиите и задавайте въпроси", отвърна му Жельо Бойчев от БСП.

В този момент на трибунката застана министър Петкова и започна да се опитва да взима думата на социалистите.

"Ако обичате", каза тя.

"Вижте г-жо Петкова, има си ред, ние приключваме след малко, трибуната ще бъде предоставена", опита се да остане на трибуната Бойчев.

Зад социалистите се появиха и други депутати от ГЕРБ, които опитаха да ги изместят от микрофоните.

"Виждате агресията на ГЕРБ каква е, нека да продължат в този дух, оправдават решението на българите да бъдат сменени", каза Таско Ерменков и допълни: "Виждате, че ги боли много, когато говорим истината".

Когато министър Петкова все пак успя да застане зад микрофоните, тя попита с какви методи имат достъп до документите. "Може би някой се крие по землянките на нашите дружества", предположи тя.

Петкова увери, че енергийната система на страната е абсолютно стабилна. Работа на шефа на ЕСО била да алармира. Тя обвини социалистите във всяване на смут и инсинуации.

Министърът обясни още, че няма риск с електрическото захранване. Тя допълни, че от двадесет години не е имало по-студена и по-суха година и енергийната система е издържала блестящо теста.

Петкова обясни, че няма внос на ток, а аварийна помощ, което е непрекъснат процес.

Депутатът Георг Георгиев заплаши социалистите с прокурор, защото се опитват да всеят паника за състоянието на енергетиката в България, което може да се смята за заплаха за националната сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
8
 
21
 
! Отговори
ГЕРБ БОКЛУЦИ преди 7 години
След два неуспешни мандата, режим на тока, след трети закриване на държавицата !
43
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Целта да се поднови грабежа АЕЦ Белене
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като се развали климатика по сред зима ще ви питам после как ще се отоплявате ще крадете дърва от тоз оня докато не ви вханат и убият
41
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За пореден път леви, десни, център и по спирала ако щете, ни разиграват като циркови маймуни. Още не пуснали кокала и започват да се ръфат ненаситно, за да могат отново да впият зъбки. Омръзна ни от нападки, от помия, от интриги, от скандали и спорове. Не ви ли хрумна, уважаеми депутати, че парламента не е детска градина. Това поведение е оправдано при тригодишни хлапета. Засрамете се! Дайте ни решения, нека УСЕТИМ прогрес, а не ни говорете колко много сте свършили или не сте...
40
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи сме на аварийна помощ в момента, ама сме стабилни?
39
3
 
19
 
! Отговори
До 14 митака преди 7 години
Прав си, но не си последователен. Освен на хората над 50-60 години, може да забраним и на хората до 40 години да гласуват, защото са още много неориентирани. Хубаво ще е да забраним и на хората на 40-50 години да гласуват, защото животът вече не е пред тях и не мислят трезво.Знаеш ли приказката за царя дето наредил да избият старите хора?
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Но има калпазански българи които не им се занимава с дърва да ходят през 30 мин до мазата за дърва ами така щее като си калпазанин ха сега ще ги раниш с по 200 лв сметка за ток на месец
37
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и тука сметките нещо не излизат . Как може държава с 8 милиона население да не стига енергия . Едната половина се топлят с климатици , другата на парно а половин България с дърва . Аз не мога да разбера какво толкова отоплява един климатик зимата ? Чисто било да но ако имате обща култура с камините и с камината ще ви е чисто .. Няма по роматично място да седнеш пред камината с винце ...
36
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той за това Боко побесняяя, хакнаха му лъжата !!! Ех Теменужке, бива ли така !?
35
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия гнъси ако си мислят че с лъжи ще спечелят многоооо се лъжаттт по скоро през комунизма точно по времето на БСП имаше режими на тока и на водата и от там тръгнаха и кражбите затова с години наред не може да се оправи инфраструктурата на двете дружества от кражбите на чорбарите .А тия господа кои са на клипа за първи път ги виждам честно ....
34
2
 
13
 
! Отговори
Г.... преди 7 години
Ако остане Цвета-няма просвета,но чалгата и политическата демагогия и дебилност ще бъдат факт.Цяло Кърджали я ненавижда без изключение,но Цветанов я пробутва отново!И това ако не е диктатура,ще се хвана за кобура.
33
1
 
7
 
! Отговори
марш,марш,уеви,уеви преди 7 години
износ, внос, "котка ближе контакт - цък-цък, язък!"в град Добрич, "дето е на южната граница", синьочервените другари правят "бежански" лагер, харизали май казармите на арабите за някой друг сребърник
32
4
 
16
 
! Отговори
Малкия Скромен Иван преди 7 години
На тия партизански и яташки синчета и щерки в герп нямам грам вяра. Като нищо с простите си мозъци ще вземат да инсценират някоя кретения за сбогом.
31
1
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Спорят,обиждат се като каруцари,чак и миналото намесват.Срамота!!!!!!Миналата седмица четох,че някакъв язовир на който има построена ВЕЦ си източил спешно водата към централата /не съм специалист,но нещо такова пишеше/защото спешно им наредили.И от тази глупост около 7 т риба умряла.видях го само в Епицентър, Наистина тока е кът и взимат спешни мерки да не имаме режим,защо го отричат.Колко ли още неща незнаем,защото никой не смей да си отвори устата.Пропаганда г-да,като в социализма,че и по зл
30
2
 
17
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Теменужке,не се оправдавай,марш на борсата по труда.
29
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха, хаа. Шефът на Електрото изпратил писмо на Теменужка, че системата е в състояние на тревога и се налага внос на ток. Социалистите обаче набарали писмото и вдигат тревога. Теменужка е бясна, защото се оказва, че в обкръжението й има къртица.
28
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ба*ти и държавата ... час по-скоро да се махам , че ми писна да гледам и да слушам едни и същи престъпници и техните актьорски умения ...
27
1
 
14
 
! Отговори
Умберто Тоци преди 7 години
Е до сега кражбите бяха на светло,а скоро може да са на тъмно, ли ?!
26
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И едните и другите са маскари !!! Колкото и да се правят на светци !
25
1
 
9
 
! Отговори
Капанар преди 7 години
Идеално, сега ще си проличи кой казва истината и кой надува балони от лъжи. Аз знам де. ;)