Ток шоу ГЕРБ-БСП: Ще стане ли България дискотека?

Престрелката между соцдепутатите и ГЕРБ за тока продължава
Обновена: 24 яну 2017 16:22 | 24 яну 2017 15:40,
104
Ток шоу ГЕРБ-БСП: Ще стане ли България дискотека?
Снимка: Flickr

Шоу с високо напрежение на тема електроенергия представиха ГЕРБ и БСП в парламента.

Депутати на социалистите и енергийната министърка влязоха в почти физически сблъсък в спор ще има ли режим на тока в България.

Още по темата

Диспутът, но все още задочен, започна вчера. Тогава БСП обвини ГЕРБ, че са заложили бомба в енергетиката и прогнозираха, че ако студовете продължат, България ще е изправена пред режим на тока. Енергийният и екоминистърът опонираха в изявление и обвиниха социалистите в лъжа.

Днес левицата реши да се защити. БСП свика журналистите и им представи писмо от шефа на Електроенергийния системен оператор Иван Йотов до министъра на енергетиката Теменужка Петкова. В него той информира, че страната ни е уведомила обединението на европейските електроенергийни системни оператори, че електроенергийната система на страната ни е в състояние на тревога.

Йотов иска и да му бъде разрешено да закупува електоренергия чрез внос, ако има такава в района.

Соцдепутатът Таско Ерменков цитира други части от писмото, в които се казва, че на практика нивото на водата в язовирите е достигнато най-ниското ниво в последните десет години. Той обвини министърките на ГЕРБ Теменужка Петкова и Ивелина Василева, че лъжат като... "едно малцинство", което не искал да обижда.

"Питам кой лъже – ние, които четем числа, потвърдени от специалистите или министрите на Бойко Борисов. Кой поставя българската енергетика на границата на разрухата и българските граждани в система на предстояща може би дискотека", попита Ерменков.

БСП не можаха да продължат с брифинга си много след това, защото на трибунката за изявления и около нея изненадващо се появи енергийният министър Теменужка Петкова и депутати от ГЕРБ.

От микрофона на журналистите бившият енергиен министър Делян Добрев попита социалистите какво съветват хората.

"Чухме, че ситуацията е тревожна. Препоръчвате да се запасяваме със свещи ли, както по ваше време? И вторият въпрос – в какво обвинявате министър Петкова – че не може да контролира времето ли?", попита той.

"Колега Добрев, до петък сте народен представител, а после, ако искате, се включете в медиите и задавайте въпроси", отвърна му Жельо Бойчев от БСП.

В този момент на трибунката застана министър Петкова и започна да се опитва да взима думата на социалистите.

"Ако обичате", каза тя.

"Вижте г-жо Петкова, има си ред, ние приключваме след малко, трибуната ще бъде предоставена", опита се да остане на трибуната Бойчев.

Зад социалистите се появиха и други депутати от ГЕРБ, които опитаха да ги изместят от микрофоните.

"Виждате агресията на ГЕРБ каква е, нека да продължат в този дух, оправдават решението на българите да бъдат сменени", каза Таско Ерменков и допълни: "Виждате, че ги боли много, когато говорим истината".

Когато министър Петкова все пак успя да застане зад микрофоните, тя попита с какви методи имат достъп до документите. "Може би някой се крие по землянките на нашите дружества", предположи тя.

Петкова увери, че енергийната система на страната е абсолютно стабилна. Работа на шефа на ЕСО била да алармира. Тя обвини социалистите във всяване на смут и инсинуации.

Министърът обясни още, че няма риск с електрическото захранване. Тя допълни, че от двадесет години не е имало по-студена и по-суха година и енергийната система е издържала блестящо теста.

Петкова обясни, че няма внос на ток, а аварийна помощ, което е непрекъснат процес.

Депутатът Георг Георгиев заплаши социалистите с прокурор, защото се опитват да всеят паника за състоянието на енергетиката в България, което може да се смята за заплаха за националната сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
9
 
! Отговори
Нас преди 7 години
МиТаКа ами ти дори не си скачал бе сладур ! Как ще решавате съдбата на България като нямате опит ! Не ги изхвърляй 50 ГОД защото май само те останаха тук !!!
23
1
 
13
 
! Отговори
станахме за смях преди 7 години
Запътили сме се към пещерния строй, а кой виновен ще го оставим на историята.
22
17
 
21
 
! Отговори
а1 преди 7 години
Стига с тази изтъркана Мантра, бе!!!!!, за всичките си провали и неолиберални неуспехи да повтаряте един и същи изтъркан лозунг - "комунистите са виновни".Вече 27години, Четвърт век, еййй - се оправдавате с "комунистите са виновни"Я, по-добре кажете какво построихте за тези 25 г. демокрация????Похвалете се с нещо нето сте построили и го нямаше при бай Тошо!!!Стига оправдания, посочете факти!!!!!!
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...а дано, щото сега е чалготека. Някой ден и до рок клуб може да я докараме. Еееееех
20
13
 
18
 
! Отговори
жалки сте преди 7 години
Това беше при тато. Червените пудели това си знаят, това си баят! Те дори не могат да успокоят народа с една добра новина!
19
2
 
14
 
! Отговори
an преди 7 години
Без ток рано се ляга и се правят деца за да се топлят.а и увеличение на бългаския народ.та то българите са на изчезване
18
21
 
21
 
! Отговори
xv cv преди 7 години
Отново червените несретници се опитват да направят от мухата слон и да предизвикат изкуствено напрежение! Всичко тези идиотщи.ни се правят с цел да разделят народа и нарушат спокойствието за да може да прокарат някой заробващ руски проект, от който дУпетати от БСПъ, ДПСъ и яТака да се облажат с няколко милиона комисионна. А българският народ и неговите деца да плащат за 100 години напред от джобовете си! Идеята на споменатите предатели е, да ни направят роби на руската ***!!!
17
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Орешарски е виновен!
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мобилните клетки си имат акумулатори. Дори при спиране на тока за ден два продължават да пръскат сигнал. После се зареждат като се възстанови захранването.
15
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако може режима на тока да е през времето на турските сериали. pls.
14
22
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Режим на забрана на комунизма ни трябва!
13
39
 
13
 
! Отговори
МиТаКа преди 7 години
На хората над 50,60 години трябва да им се забрани да гласуват, и на такива дето не работят, и на малцинствата, защото избират и,диоти, и те самите са такива защото не се научиха за 25 години, че и които да избират, сини или червени е едно и също. Казвам го като 24 годишен млад човек. Само патриотите!!!
12
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще внасяме тока от Турция. Не стигат доматите и краставиците че и тока.
11
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи "няма внос на ток,а има аварийна помощ".Ха,ха,ха,каква е реазликата,бе г-жо министър?
10
18
 
18
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 години
БСП са срам за комунизма и нямат нищо общо с БКП! Бай Тодор трябваше да вземе метлата и да изчисти всичките демократе! Но вече беше стар, предаден и изолиран от определени елементи в партията! Митинговата демокрация възпита една дегенерирала нация без защитни функции! Няма вече сигурност и спокойствие! Това не са хора, а хищници! Те те гледат като пуяци!
9
12
 
24
 
! Отговори
до дебелото Наде преди 7 години
Надке ***, има реална опасност от претоварване на мрежата, ама твоите хора от гроб се тръшкат, че било лъжа и някой си иска да ги орезили.И да, права си - скоро твоите отиват на бунището - останаха 3 дни само.
8
14
 
19
 
! Отговори
до дебелото Наде преди 7 години
Надке ***, има реална опасност от претоварване на мрежата, ама твоите хора от гроб се тръшкат, че било лъжа и някой си иска да ги орезили.И да, права си - скоро твоите отиват на бунището - останаха 3 дни само.
7
1
 
29
 
! Отговори
баба Гюлбастун преди 7 години
Оо, не, ами ако токът спре точно когато Джихан се обяснява в любов на Гюлсерен ?
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаха имам следния въпрос тогава странное как се пуска тв през карта щото има и такива *** умни са браво така трябва браво свера на дигитализма поздравления и без това тоя мобилен с тия мб е никакъв поне тв си гледам
5
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма страшно! Слънцето от Банкя ще свети денонощно за да захрани фотоволтаиците, за да има ток за отрудения народ. Той затова закопа и Белене! Щото е по силен и от атома.