Външно скочи на Вигенин: Пощенска кутия за доноси!

Ангеличин подозира, че зад атаката стои посланик или фирма
22
Външно скочи на Вигенин: Пощенска кутия за доноси!
Снимка: МВнР

Заместник-министърът на външните работи в оставка Христо Ангеличин, който е с повдигнати обвинения от прокуратурата за престъпление по служба, нападна бившия дипломат №1 и настоящ депутат от БСП Кристиан Вигенин, по чийто сигнал обвинителите се задействаха.

Още по темата

Ангеличин е обвинен за умишлена безстопанственост заради това, че е подписал договор за купуване на телефонни централи за българските посолства без обществена поръчка, след като преди месец Вигенин сигнализира прокуратурата.

"Много е лесно да се хвърлят в пространството непроверени думи", обвини зам-министърът пред bTV. Той обясни, че става дума за 12 посолства, всяко от което има лимит до 70 000 лева.

Според него същите телефонни централи са поръчвани за същите суми и когато Вигенин е бил министър.
Ангеличин призна, че избраната фирма сега е различна от тази от времето на Вигенин и по думите му има основание да не се продължи с нея.

"Това пак е обществена поръчка, но е опростена, тя е под лимитите", изтъкна зам.-министърът, като допълни, че всяко от 12-те задграничните представителства е самостоятелен възложител.

"Вигенин работи с доноси, той не е източникът. Той е треторазрядна пощенска кутия", категоричен беше Ангеличин. Той подозира, че сигналът идва от някое от задграничните ни представителства.

"Когато работиш в едно министерство и правиш реформи, рано или късно има хора, които са засегнати. Всеки би могъл да е – може да е посланик, може да са частни интереси, може да е всичко", каза Ангеличин.

Той определи сигнала като симбиоза между донос и предизборно политическо време.

"Обаждат се и накърнени компании, които са изхвърлени, защото бяха обрасли цялото министерство и бяха несменяеми с години", посочи още той.

Ангеличин подчерта, че всичко е чисто и при договора за служебните пътувания за служителите на външното ведомство, който също се разследва от прокуратурата. От МВнР са ползвали фирмата, която има договор със земеделското министерство. Целта според прокуратурата е била да се облагодетелства въпросното дружество.

Зам.-министърът обаче подчерта, че това се практикува в цялата държава.

"Това е практика за абсолютно всички министерства. Не мога да позволя най-летящото министерство в България да остане без самолетни билети", отбеляза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Когато работиш в едно министерство и правиш реформи..." Харченето на държавни пари за подмяна на съществуващи тел.централи ли е реформа? Наистина след 1989 г ни управляват напълно изк-уку-ряк-али див-анета и пълни ид-иоти!
18
4
 
4
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
"Пощенската кутия за доноси" е добре отработен похват! Я си спомнете М.Манолова какво доносче спретна точно в навечерието на 1-и избори в пълно нарушение на Конститцията! За което обаче забележете, бе наградена от ГЕРБ със сегашната си службица и ръси акъл всеки ден! А трябваше за това да търка наровете в Сливенския затвор ! ГЕРБ продължават традицията, нали повечето като бат ви Бойко и другарката Цачева са си "бивши" комнисти!
17
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КЪДЕТО ДА БОДНЕШ В УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ - ОТВСЯКЪДЕ ТЕЧЕ КОРУПЦИЯ.
16
3
 
6
 
! Отговори
Not преди 7 години
Koi sa posolstvata - haide da gi vidim i da proverim sami - gospodari suvereni kade ste?
15
1
 
17
 
! Отговори
!!!!!!!! преди 7 години
Важни са фактите! Пък кой зад кого стои не ежважно.
14
6
 
26
 
! Отговори
Вигенин беше първият преди 7 години
Вигенин беше първият външен министър на страна от ЕС, който посети Киев след пуча! Какво искате от такъв убеден демократ, също като вас? А аз много се учудвам, че Тръмп не е уволнил Митов, защото той урони престижа на САЩ!
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
cash back
12
2
 
29
 
! Отговори
тя преди 7 години
Не е важно от къде идва сигнала , по- важно е да се провери и да се вкара в затвора най- сетне един висш чиновник "за кумови срама" поне!
11
1
 
11
 
! Отговори
Дечо преди 7 години
До Анонимен 6Има предвид че са поръчвани централи за други консулства различни от тези за които е подаден ДОНОСА!
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kalfin ostavi vs 4engeta donosnizi nekadarni pianozi. Uj diplomati kalfin i mitov sasipaha van6no da ne govorim koi da po posolstva gen konsulstva komunjagite rabota namat tlasti daplati kapat schofiori 4ista4ki gotva4li. Antoraja koito ne e neonhodim jenata na poslanika i gen konsul moje sami da 4istat hotvat. Koi sa te jeni na tuka frto da gi pratili na ranota ne primzesi taka se har4at parite na bg i van6no profi diplomati nama ve4e 4engetats gi isgoniha sa da komandvat te 4engeta bkp
9
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този *** не беше ли приятелката на Сатанишев?
8
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този ангеличин да си ходи - или лъже или е глупав и в давата случая не за МВнР. За жълти стотинки продават държавата, окрупнената поръчка в условията на конкуренция би намалила цената, което е идеята на ЗОП (не че е идеален де, след последните промени е врата в полето), но човечеца силно се е объркал, че не трябва да се възлага една обща поръчка, виж ако бяха 5-6 различни фирми би имал за какво да се хвне, но така е чиста далавера.
7
1
 
21
 
! Отговори
God преди 7 години
До Анонимен 6Точно така. И всички външни представителства вкупом избират една и съща фирма? Само тя ли доставя телефонни централи? И ако се направи една голяма обществена поръчка няма ли да се постигне по-добра цена? Нарича се икономия от мащаба или икономията е *** дума, когато опре до харчене парите на данъкоплатците?
6
0
 
25
 
! Отговори
Циник до 6 преди 7 години
Да...правилно си разбрал..."въртят едни пари"*** не могат да се разберат - кой колко да си земе :-)
5
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбрах, този твърди, че по времето на Вигенин са поръчани същите централи за същите суми, е какво налага сега да бъдат сменявани и то пак със същите?
4
5
 
21
 
! Отговори
Циник до Нина преди 7 години
Уфф...то човек - ако трябва да изброи всички малки, средни, и големи крадци....ще се получи том с дебелината на "Война и Мир" ..ГЕРБ не се различава от другите - юнашко крали от държавата през последните 27 години!
3
4
 
27
 
! Отговори
nina преди 7 години
До ***: Сред изброените от Вас не видях едно име от ГЕРБ. Те богопомазани ли са или по понятни причини са извън Вашето полезрение?
2
0
 
23
 
! Отговори
ядец преди 7 години
Външно скочило на Вигенин, а той коментирал, че само обещавали да му скачат, пък накрая пак нищо.
1
16
 
32
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Вигенин...Стани-шеф, Василев...Велчев...Овчаров...Бареков...Курумбашев...което и име да си изберете ...все душмани...все разбойници!