БСП: Служебният кабинет да каже истината за държавата

Трябва да продължи започнатото от нас, настояват от ГЕРБ
25 яну 2017 21:45, Анисия Иванова
74
БСП: Служебният кабинет да каже истината за държавата
Архив: Булфото

Предстои служебният кабинет да каже каква е истината, той олицетворява цялата политическа система. Не става въпрос кои са добрите и кои - лошите. Става въпрос накъде отива държавта, заяви Калоян Паргов от БСП в предаването "Денят ON AIR", визирайки нападките между социалистите и ГЕРБ в последните дни.

Припомняме, че БСП атакува ГЕРБ за възможно спиране на европари, както и за евентуален режим на тока. Паргов посочи, че проблемите, за които БСП алармира в парламента, се базират на документи и факти.

"Въпросът е да сме обективни и да кажем истината, а не пропагандно да казваме "На нас ни ги пускат, на тях им ги спират", настоя Калоян Паргов, визирайки изказване на премиера в оставка Бойко Борисов.

"По отношение на проблемите с енергетиката. Какво сме виновни, че има тежка зима и мощностите са натоварени? Все пак това се планира. Цитираме писмо на енергийния системен оператор", каза още гостът на Bulgaria ON AIR и добави, че политиката на ГЕРБ е да замита фактите под килима.

Калоян Паргов отбеляза, че отиващият си е модел е този на телефонната конкуренцията - "този, който знае телефона на правилния човек и се обади първи, има вероятност да спечели нещо, което може и да не заслужава".

Социалистът добави, че желанията на бизнеса и БСП се припокриват, а именно - реална конкуренция.

Паргов коментира и вече избрания от президента Радев служебен кабинет. Той посочи, че в БСП ще са доволни от кабинета, ако настъпи период на стабилност и се създадат предпоставки за честни и демократични избори.

За плоския данък? "Ние не искаме да няма богати, искаме да има благосъстояние за всички. Неравенствата в икономически план са драстични", каза още социалистът в студиото на Bulgaria ON AIR.

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева изрази надежда служебното правителство да направи плавен преход, прозрачни избори и да продължи това, което е правил кабинетът "Борисов 2", за да може важните политики да не останат висящи.

"Ще видим как ще работи това правителство, защото от начина, по който тръгне, ще стане ясно дали там има реваншизъм, дали нещата ще бъдат поставени на принципна основа", коментира Караянчева в студиото на Кузман Илиев.

Тя посочи, че голямото притеснение е да не се получи нещо подобно на правителството "Орешарски", когато имаше сътресения и уволнения в рамките на два месеца.

"Датата на изборите няма никакво значение, за нас беше ясно, че ще е 26 март", каза още народният представител от ГЕРБ.

Цвета Караянчева категорично отрече да има режим на тока, като се позова на експертите, и заяви, че "БСП пренавиват пружината."

"Това, което можахме да направим в това Народно събрание ние го направихме, но когато си в толкова разнороден парламент, няма как да постигнеш всичко, което искаш", коментира още Караянчева. "Програмата, която заложихме беше за четири години, а не за две. Имаме още какво да дадем", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
8
 
! Отговори
АГ преди 7 години
"Да продължи това,което е правил кабинетът "Борисов2?Боже,да не бъде! Вече нищо не остана от тая държава.."Реваншизъм"? Цинизъм.Винаги,когато Гроб идва на власт,започва с реваншизъм.Поставя във всички свери свои доверени хора с масови уволнения,обхваща като метастази организма на цялата държава,но ги е страх от реваншизъм спрямо тях,защото започне ли да се разплита кълбото,ще излязат на светло техните чудовищни престъпления.От това ги е страх.А нашенските при мати все още гласуват за тях.Безумци
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименабе какво БСП било против Герб ,никой не им вярва ,защото тяхните спорове са само за това кой по-вече е откраднал ,нали и двете партии са от едно и също котило: Борисов,Цачева,Л.Павлова и по-вечето от тези на върха в Герб са си комунисти и Борисов продължаваше да назначава комунисти ,тук там някой реформатор на когото бутнаха най-трудните министерства ,да оставим настрана ,че и другарката Кунева и тя си е тяхна ,оказа се че и Лукарски е с тяхните по манталитет.....комунистите се вн
55
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви престъпления са извършили от ГЕРБ бе ?Аз знам едно! - щом БСП са против тях значи хората работят в правилната посока.БСП никога не са искали хората в България да живеят добре ! - НИКОГА !!!
54
1
 
6
 
! Отговори
до доКАЛИНКИ МАЛИНКИ преди 7 години
За разлика от теб другите имат уши и очи и чуват и виждат.Това което каза Теменужка Петкова беше,че по българския стандарт напрежението за потребителите е 22 мегавата.А въпросът,който провокира този бомбастичен отговор беше дали е вярно,че в мрежата се подава по-ниско напрежение от нормалното.Което също е вярно между другото,особено по малките населени места,където масово гърмят ел.уредите на хората.А това за реотаните беше другата глупост,подхваната още от"енергийния експерт"Иван Хиновски.
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
26 милиарда външен дълг......Орешарски взе само 1 милиард.... при него този външен дъл гклонеше към нулата.през 205-2009 държавният дълг намаля двойно.Орешарски остави излишък от 8 милиарда и дълг от 1 милиард, Бойко излишък от 1 милиард и дълг от 26 милиад. Бойко фалира КТБ, отказваше да плаща за АЕЦ белене и накрая плати 3 милиарда лихви, гепи 2 милиарда от НЗОК за да строи магистрали, които се пукат.....сега се сърди на народа...
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте в YOUTUBE как живеят поляците и как живеем ние и руснаците.Разликата е в това че няма никаква прилика.Защо поляците могат а ние и руснаците не можем - има някаква връзка май !
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За колко месеца ще е служебното правителство не се знае -двете основни политически сили са изключително на кантар, в парламента ще влязат четири или пет сили и може дълго да не се състави правителстви и дори да се отиде на нови избори.
50
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а защо хората трябав да си изключват единия реотан, щом няма режим на тока?
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Не забравяйтеТова със сигурност е така,но лошото е,че комунистите са не само нагли ами и научени как да лъжат,в коя партия да се внедрят и в крайна сметка се оказа ,че през изминалите години са ни управлявали само комунисти в.т.ч.и Костов и Борисов. Народа се обърка вече за кого да гласува и затова просто трябва да избираме нови лица докато най-после изберем някой по-достоен,някой милеещ за България и за жалкият ни народ.Борисов говореше само за пътища и един път не каза кога ще мръднем от в
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
26 МИЛИАРДА.
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брутен външен дълг - 36 милиарда за 2016, от които държавен дълг - 26 милиона.
46
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АМАННад 4 000 000 живеем без доходи за оцеляване..щото сте остатъци от комунизма. Избирате бсп+дпс да разорят държавата и после трябва да ви храним.
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КАЛИНКИ МАЛИНКИСпоред нея в контактите ни има напрежение от 22 МЕГАВАТА.личи си че си калинка и като преписваш бъди по-внимателен.Казаха, че ако хората си изключат по един реотан 2кВт в пиковия час могат да се икономисат 220 МВт.
44
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И за прехода и за приватизацията и за създаване на милионерите и защо в Гърция мин пенсия е 400 евро и т.н.
43
1
 
9
 
! Отговори
?! преди 7 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
42
2
 
12
 
! Отговори
Браво на бсп преди 7 години
Браво, нека каже служебния кабинет и най вече Кирил Ананиев! Ама да каже цялата истина от времето на ГОЦЕ до сега, за всички партии които управляваха, и по време на които той е ту съветник, ту зам.министър. Да каже за Свинчо... има какво да чуем от него. И да не се хвалят тогава БСП, че няма да крадат, защото вълка е отново в кошарата!!!
41
4
 
14
 
! Отговори
КАЛИНКИ МАЛИНКИ преди 7 години
Според министър Свинетка Павлова дупките,отворили се по Цариградско шосе и АМ Марица са били на пътища,асфалтирани преди повече от 10 години,а за санирането на един апартамент,включващо нова дограма,малко стиропор и боя са необходими 17 хиляди лева.А най-голямото научно откритие в областта на електротехниката направи снощи в студиото на БНТ енергийната министърка Теменужка Петкова.Според нея в контактите ни има напрежение от 22 МЕГАВАТА.
40
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Караянчева трябва да бъде изхвърлена от политиката завинаги.Доказано не може да работи с хора.Най-мразеният български политик.
39
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И на неспециалистите е ясно какво е състоянието на държавата - 4 милиарда заем за КТБ, 16 милиарда за неизвестно какво, след това взеха още 5 милиарда, после още 5 милиарда, увътряне с 30 милиарда. И до ден днешен не стана ясно къде отидоха тези пари, за какво и на кого се дадоха.
38
2
 
21
 
! Отговори
Дарт Мол преди 7 години
Аз ще ви кажа накъде отиде държавата! Няма държава! Има една група от около 10 000 тариката като мутрафона, които си живеят като бейове и след тях е гледката от състоянието на улиците. Има и едно сковано от страх стадо на което се втълпява търпи, търпи, търпи - ***! Това остана от нас.