БСП: Служебният кабинет да каже истината за държавата

Трябва да продължи започнатото от нас, настояват от ГЕРБ
25 яну 2017 21:45, Анисия Иванова
74
БСП: Служебният кабинет да каже истината за държавата
Архив: Булфото

Предстои служебният кабинет да каже каква е истината, той олицетворява цялата политическа система. Не става въпрос кои са добрите и кои - лошите. Става въпрос накъде отива държавта, заяви Калоян Паргов от БСП в предаването "Денят ON AIR", визирайки нападките между социалистите и ГЕРБ в последните дни.

Припомняме, че БСП атакува ГЕРБ за възможно спиране на европари, както и за евентуален режим на тока. Паргов посочи, че проблемите, за които БСП алармира в парламента, се базират на документи и факти.

"Въпросът е да сме обективни и да кажем истината, а не пропагандно да казваме "На нас ни ги пускат, на тях им ги спират", настоя Калоян Паргов, визирайки изказване на премиера в оставка Бойко Борисов.

"По отношение на проблемите с енергетиката. Какво сме виновни, че има тежка зима и мощностите са натоварени? Все пак това се планира. Цитираме писмо на енергийния системен оператор", каза още гостът на Bulgaria ON AIR и добави, че политиката на ГЕРБ е да замита фактите под килима.

Калоян Паргов отбеляза, че отиващият си е модел е този на телефонната конкуренцията - "този, който знае телефона на правилния човек и се обади първи, има вероятност да спечели нещо, което може и да не заслужава".

Социалистът добави, че желанията на бизнеса и БСП се припокриват, а именно - реална конкуренция.

Паргов коментира и вече избрания от президента Радев служебен кабинет. Той посочи, че в БСП ще са доволни от кабинета, ако настъпи период на стабилност и се създадат предпоставки за честни и демократични избори.

За плоския данък? "Ние не искаме да няма богати, искаме да има благосъстояние за всички. Неравенствата в икономически план са драстични", каза още социалистът в студиото на Bulgaria ON AIR.

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева изрази надежда служебното правителство да направи плавен преход, прозрачни избори и да продължи това, което е правил кабинетът "Борисов 2", за да може важните политики да не останат висящи.

"Ще видим как ще работи това правителство, защото от начина, по който тръгне, ще стане ясно дали там има реваншизъм, дали нещата ще бъдат поставени на принципна основа", коментира Караянчева в студиото на Кузман Илиев.

Тя посочи, че голямото притеснение е да не се получи нещо подобно на правителството "Орешарски", когато имаше сътресения и уволнения в рамките на два месеца.

"Датата на изборите няма никакво значение, за нас беше ясно, че ще е 26 март", каза още народният представител от ГЕРБ.

Цвета Караянчева категорично отрече да има режим на тока, като се позова на експертите, и заяви, че "БСП пренавиват пружината."

"Това, което можахме да направим в това Народно събрание ние го направихме, но когато си в толкова разнороден парламент, няма как да постигнеш всичко, което искаш", коментира още Караянчева. "Програмата, която заложихме беше за четири години, а не за две. Имаме още какво да дадем", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо да си сменят памперса, да си изпият селеногина и простамола, пък после ще я погледнат и държавицата.
16
4
 
21
 
! Отговори
Възмутен преди 7 години
Кой да каже от служебните министри, че не мога да се сетя:- МФ -без промяна, продължава да управлява ГЕРБ- за 2 години 16 млрд допълнителен дълг, но излишък 1 млрд. България е държавата с най-бързо растящ дълг в ЕС; - еврофондове-Дясната ръка на Дончев - м-р, че и вицепремиер. Как никой не се сети вече 10 г в тази държава, че европейските фондове, не са свещена крава, а част от публичния ресурс на държавата!! Н
15
1
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Да продължи разграбването, това имате предвид.
14
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тотално съм разочарован!!! Радев сътвори такъв тюрлю гювеч.... отврат!!!!
13
6
 
12
 
! Отговори
Н.Канчьов преди 7 години
Кога най-после като отворя вестник и няма да чета на първа страница за БСП. Какво казали, какво забелязали, кого обвинили. В член ПЪРВИ от Конституцията ни липсва ръководната роля на Партията, но в Медиите щюе го има. Или скоро трябва да го няма или да се сменят медиите. Изберете сами. Нека обратното броене започне сега.
12
3
 
18
 
! Отговори
Митко преди 7 години
Хаха кой да каже истината Герджиков ли .....пародия на държава
11
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да продължават всички в духа на гробарите. Да правят пътища на дунавски вълни и дупки да санират блокове които да протечът и колкото се може повече да присвояват мангизи с техните си фирмички. В този дух след 30 години няма да остане жив Българин а шведите ще са болшинство и ще прекръстят държавата на ромалия. В този ред на мисли ако продължите да качвате на власт такива които дасега ги качвате точно това ви чака. Всички тези които гласувате за селски тарикатчета от седенките ще изчезнете!
10
1
 
32
 
! Отговори
Ц преди 7 години
Ние не сме държава а сме роби
9
2
 
15
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Може пък реваншизма /АКО се случи/ да изкара о летаргията, обзела средната класа.
8
13
 
24
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Генерал Радев направи груба грешка, че не сложи Орешарски за служебен премиер, който да изрита функционално неграмотните Калинки, Калинчовци и Харизановци, с които Борисов наводни държавната администрация.
7
10
 
32
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Трябва да има силен реваншизъм и служебното правителство да изрита Калинките, Калинчовците и Харизановците, с които Борисов наводни държавната администрация.
6
8
 
18
 
! Отговори
закуех се преди 7 години
хаха, бьесьепьето настояват да каже цялата истина и само истината за държавата...даже обещават да я чуят...от 90та до днес, или от по-преди?
5
10
 
30
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Болшинството от гласувалите на президентските избори пожела с избора на генерал Радев да се спре "започнатото" от Борисов и тумбата му тиквочи ПП ГЕРП. Затова Герджиков трябва да ликвидира "започнатото" от Борисов и тумбата му тиквочи ПП ГЕРП и да започне наистина нещо смислено.
4
1
 
30
 
! Отговори
Pipi преди 7 години
Ако ме питате мен всички сте гола вода само далавери ви се въртят в главата.Защо не кажете на хората кой какво държи и какви проценти взимате от жалката ни България продажници срам и позор сте всички.
3
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината според БСП е, че всичко е много зле, но като дойде Корни ще оправи всички и всичко с магическата пръчка.... не се подлъгвайте!
2
6
 
18
 
! Отговори
Майстор Страти преди 7 години
Не знам истината за държавата дали ще я каже, но за запека със сигурност!ЗАПЕКавтор Огнян Герджиков...Без да мислиш и да чакаштрябва ти да се изакаш...Всичко ясно е нали?...И поема към дупетоорган важен на детето!
1
9
 
11
 
! Отговори
Op преди 7 години
Aman ot bg partien terorizam. Ste vikame na pomost Erdogan mai?!