Герджиков – сполучливият избор на Радев

Експерти го определиха като балансиран и компромисен човек
Обновена: 25 яну 2017 10:44 | 25 яну 2017 10:40, Петя Славова
83
Герджиков – сполучливият избор на Радев
Снимка: Bulgaria ON AIR

Огнян Герджиков ще бъде служебен премиер в кабинета на президента Румен Радев. Изборът на новия държавен глава бе определен от експерти Bulgaria ON AIR като сполучлив и балансиран.

"Герджиков е компромисен човек в положителния смисъл на думата. Мотивиран е да служи на родината. Назначаването му е удачна позиция за българската нация и ще доведе до успокоение в обществото", категоричен бе проф. д-р Стоян Денчев, ректор на Университета по библиотекознание и информационни технологии.

Той добави, че президентът прави опит да се дистанцира от партиите с назначенията в служебния си кабинет. По думите му министрите, формално подчинени са на Герджиков, но не в истинския смисъл, защото цялата отговорност ще носи държавният глава.

Още по темата

Попитан за евентуален бъдещ конфликт между Радев и вицепрезидента Илияна Йотова, проф. д-р Денчев отговори, че може би ще възникне такъв, защото тя е ярко представена от БСП.

" Аи вече го предупреди да не тръгва срещу партията, защото ще последва нещо страшно", посочи ректорът.

Според експерта по сигурност ген. Румен Ралчев е рано да се каже дали ще има сблъсък между Радев и Йотова.

"Ще бъде радостно, ако има борба на мнения, а не на идеологии. Йотова има своята политическа обремененост. Достатъчно е научила в Европа, за да знае колко и какво трябва да иска", коментира той.

Ген. Ралчев определи Огнян Герджиков като балансиран човек с достатъчен опит. По думите му бъдещият служебен премиер се е доказал като политик и е удобен за успокояване на духовете.

"Като цяло екипът от министри е добър. Изграден е от професионалисти", отбеляза експертът по сигурност, но подчерта, че тънката линия е в това дали те ще могат да се сработят.

"Липсата на доверие, ако има такава, ще бъде фатална", настоя той.

Подробностите по темата вижте в Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
3
 
! Отговори
Pension fond преди 7 години
Tesi tuk-tame ostanali cherveni babichki i diadovci pensioneri oste malko i ot umrelite ste zapochnat da naznachavat za ministri...hepten nemat rezervi i tez indianci...zatui amerikancite kontrolirat teritoriata, a rusnacite du-hovete...kat sa svasrshat indiancite hepten, imat novi europeiski rezervati za divi kone i divi kravi...i za goliamoto pero...
37
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
2 милиарда бяха взети от НЗОК от Дянков и бяха вкарани в общия бюджет. никакви истински реформи - нямаше демонополизация на НЗОК; не се реши въпроса с ТЕЛК-овете. оттам идват големиет загуби за държавата. Вместо това заради тоав че някои лекари крадат отношението към болниет стана като към престъпници.Днес Батмана се хвали, че НЗОк излязла със 137 милиона на плюс. какво са 137 милиона на фона на 2 милиарда?
36
21
 
17
 
! Отговори
Шороши, спокойно! преди 7 години
Служебният кабинет няма време да учи и да променя, драги шорошченца. Затова избора на Герджиков е много добър ход на Генерала. Компромис е точната дума. Точно това е смисъла на Президентската институция, а не да е придатък на най-влиятелната партия, както беше при Роско "Смелия". Радев, за разлика от *** не е пудел на никой, а истински мъж.
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може би Герджиков е обединяваща та фигура.Вярва ли някой в добрите намерения на политическата класа."молчай,не разсуждай."
34
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов исакаше тази банак да с фалира. как всички знаеха че тя ще фалира два дена преди това? как се оказаха големи предпирятия с милиони и милиони набутани в нея. И държавата не е знаела нали?дянков тръбеше през 2009 колско стабилна банкоав система имаме - през 2010 пукна КТб с4 милиарда и се наляах 60 милиона в СИ банк за да не изгърми. СТрес теста показа, че едан трета от банките у нас са в критично състояние.
33
14
 
9
 
! Отговори
:) преди 7 години
Румен Радев е смел и умен българин. Тепърва ще го показва и тепърва ще има пострадали Калинки и гербери мафиоти. Само гледайте. Ще е брутално след изборите. Ще има попълнения за затворите.
32
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Орешарски не бе толкова лош избор. цифрите го говорят. той вез един милиард дълг и направи редица разплащания, имаше ДМС-та, вдигането на минималната заплата бе заложено по неговото правителство. бойко орева света, че Орешарски е взел 1 милиард, а взе 16, които с лихвите станах 20. КТБ, Бойко се би по гърдите, че ще накаже виновнициет и ще събеер всичко - 1 милион не е събрал, един престъпник няма в Затвора. От информацията става ясно, че до последно е имало инвеститори за КТБ
31
2
 
6
 
! Отговори
истини преди 7 години
Всичко в здравеопазването щеше да е наред като в белите държави , ако не беше започнало Побългаряването на първия рамков договор .Министър Илко Семерджиев на високо експертно ниво направи" хибриден"от здравните системи в много проспериращи държави и го съобрази с реалностите на България!!И което беше съществено "заключи" основния депозит на здравната каса и слава богу ,все още не е банкрутирала,както стана в много европейски държави ,
30
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В моите представи не точно Герджиков е лицето на промяната. Пък нали казват, че гражданите чрез Радев търсели промяна...
29
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герджиков ли е сполучлив избор бе ? - тоя е по-зле и от Орешарски.Извинявам се ако някой се обиди но ние сме пълни *** щом можем да търпим тези гаври.
28
8
 
5
 
! Отговори
Охохохохо преди 7 години
до 33 - защото в Мутрафона има толкоав мъжествено нещо, че цяла България се чуди как да го смени и като и даде ултиматум да гласува за Цачева или ще хвърли оставака масово гласува СРЕЩУ него. мъжествеността сега не е на мода. търси се интилигеност и обраност в иказванията.
27
10
 
8
 
! Отговори
Аз лично преди 7 години
смятам Греджиков за най-добрият председател на целият преход -къде по нормален е от Цачева и Пирински да речем.
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Илко Семерджиев е от създателите на НЗОК. като цяло е десен, именно той започан здравната реформа свързана с джипитата. Много ми е любопитно мнението му за реформата на Москов.
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тука някои хора трескаво ни убеждаваха, че Радев бил сложил комуниста Бонев за вътершен министър, че ДПС-Агентката Маргарита попова щяла да бъде правосъден министър.....нищо такова не се случи. радев избра неполитически фигури.
24
2
 
8
 
! Отговори
факт преди 7 години
министър Илко Семерджиев е от малцината можещи и знаещи какво е необходимо за здравеопазването ,изобщо.Ще е полезно да е включен в състава на постоянното правителство!
23
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 25 - и това лошо ли е че е номиниран от Реформаторският блок?ако бе представител на БСП, щяпте да ревнете че е комунист!сега като го харесват десните - десен бил.герджиков е фигура, която се харесва от всики - Ог Герб, БСп и РБ искаха да го предлагат за Президент, какот и от граждански организации. той се харесва и отдясно и отляво, защото е УМЕРЕН. разбира се на крайното ястребско крило не им се нрави.
22
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко по-хубаво щеше да е за министри за бъдат Калина Илиева на 27 години без образование, Делян добрев който няма 40 години , платил е за своето висше и нищо не разбира, Горанов който на 39 години стана зам-министър на финансите..... и се снима с Пеевски или магистраната кокошка Ана -мария Борисова вместо доказаният експерт Илко Семерджев...Да живеят Юпитата!
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Набедени за "експерти" масони и тамплиери ни убеждават, че назначеният за премиер е много Наш човек и че много ще работи за Нас.
20
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябав си опит.... радев е заложил на хора с опит, със стаж - Илко семерджиев, Кирил Ананиев, любомир Иванов - равно отдалечени от партиите, но в същото време с достатъчно познания.
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 10 - досега карахме с калинки, които ги назначаваха на 27-30 години и за министир и видяхме резултата. Борисов ни плашеше с Виденов - един честен, но неподготвен човек, а то стана премиер на 39 години и нещо. хипенифлация. горанов - на 39 години министър п зам-министър финасите - 20 милиарда заеми. вижте министрите н Тръмп - двамата силови министри са на 66 години, в Япония политици на 60 години ги имаг за МЛАДИ! като ИЗбраха ренци всички в ЕВропа подскочиха колко е млад за премиер.