Герджиков – сполучливият избор на Радев

Експерти го определиха като балансиран и компромисен човек
Обновена: 25 яну 2017 10:44 | 25 яну 2017 10:40, Петя Славова
83
Герджиков – сполучливият избор на Радев
Снимка: Bulgaria ON AIR

Огнян Герджиков ще бъде служебен премиер в кабинета на президента Румен Радев. Изборът на новия държавен глава бе определен от експерти Bulgaria ON AIR като сполучлив и балансиран.

"Герджиков е компромисен човек в положителния смисъл на думата. Мотивиран е да служи на родината. Назначаването му е удачна позиция за българската нация и ще доведе до успокоение в обществото", категоричен бе проф. д-р Стоян Денчев, ректор на Университета по библиотекознание и информационни технологии.

Той добави, че президентът прави опит да се дистанцира от партиите с назначенията в служебния си кабинет. По думите му министрите, формално подчинени са на Герджиков, но не в истинския смисъл, защото цялата отговорност ще носи държавният глава.

Още по темата

Попитан за евентуален бъдещ конфликт между Радев и вицепрезидента Илияна Йотова, проф. д-р Денчев отговори, че може би ще възникне такъв, защото тя е ярко представена от БСП.

" Аи вече го предупреди да не тръгва срещу партията, защото ще последва нещо страшно", посочи ректорът.

Според експерта по сигурност ген. Румен Ралчев е рано да се каже дали ще има сблъсък между Радев и Йотова.

"Ще бъде радостно, ако има борба на мнения, а не на идеологии. Йотова има своята политическа обремененост. Достатъчно е научила в Европа, за да знае колко и какво трябва да иска", коментира той.

Ген. Ралчев определи Огнян Герджиков като балансиран човек с достатъчен опит. По думите му бъдещият служебен премиер се е доказал като политик и е удобен за успокояване на духовете.

"Като цяло екипът от министри е добър. Изграден е от професионалисти", отбеляза експертът по сигурност, но подчерта, че тънката линия е в това дали те ще могат да се сработят.

"Липсата на доверие, ако има такава, ще бъде фатална", настоя той.

Подробностите по темата вижте в Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герджиков- нео либерал и номиниран за кандидат президент от Реформаторският блок!
17
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скимтежът на попикани седесари е доказателство, че назначенията изглеждат добре!
16
5
 
12
 
! Отговори
Яръма преди 7 години
Направо царо да беше поканил, той си с комунистическо потекло.И да не забравите, ВСИЧКИ СА КОМУНИСТИ!
15
7
 
17
 
! Отговори
браво преди 7 години
Такива експерти докараха държавата до нивото на селски ***
14
4
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 17 преди 7 години
Прочети коментара на Бай Ристо и евентуално може да проумееш защо кабинета няма нищо общо с БСП.
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
18 - то няма вече какво да му се връща на Симеон саксобурготски, той си взе всичко. за което трябва да се сърдим на комунистите. когато са идвали на власт са "национализирали" държавната земя на интедантството. как може да се национализира държавна земя? И Симеон сега печели битката в Страсбург! Ама така е като ни управляват овчари!
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 15 много силни изказвания! дай някакви факти?! защо смяташ, че е комунист? член ли е бил на БКП, роднини ли има в БКП?
11
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
сега гледаите какво ще стане с имотите на симеон борисов всичко което му еотнето ще му се вьрне и то с лихвите
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На народа ен може да му се угоди - за Деса Атанасова - к----а била, само с хубост взева поста.За Екатерина захариева - грозна била - вещица.довчера герберите съскаха, че Радев е под чехъла на Корнелия и ще назначава партийни фигури - назначиха герджиков, който няма нищо общо с БСП -Безличен бил. Е, не може да се угоди! да сложим Близнашки - най-добре!
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се заблуждавайте -- нови имена, но същите кукловоди в сянка
8
6
 
13
 
! Отговори
Бай Ристо преди 7 години
Умел ход на червената клика целящ да убеди овцете колко "независим" е Радев и така да прилапат още някой процент след 3 месеца.
7
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подбрани са хора с опит - досегани управляваха вес калинки. Илко семерджиев е един от създателите на НЗОК, беше зам-министиръ при Беров, софиянски и костов. кирил Ананиев от времето на Костов досега вес си е зам-министър на финансите - знае как работи системата. същевременно за никой от тях не може да се каже, че е категорично ляв или десен, търсени са фигури които да са експерти. Ако Радев бе сложил партийна личност - защо слага партиец. Сега като слага експерт - безличен бил.
6
2
 
16
 
! Отговори
Поп преди 7 години
Каквото и да си пишете,сменя се само фасадата!
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже господи какав ревизия за два месеца? сега не е времето за реваншизъм, сега трябав спешно да се проведат избори за да може следващото Народно събрание, да състави кабинет, който да се заеме с неотложни задачи като изменения в Конституцията, свързани с референдума.Да, могат да се проведат одити, във фирмиет за поръчки, но това не е първостепенната задача на служебното правителство за 60 дни.
4
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добър избор. Герджиков е умерен, уравносен човек, склонен на компромиси. ДПс му се ядосаха, защото когато Шулева искаше реформи в Булгартабак, той застана зад нея и го бламираха. може би най-либералният председател на парламент който сме имали.повечето министри са умерено десни- Като Илко семерджиев и кирил Ананиев, Ради Н айденов, любомир Иванов и Малина Крумова.... това няма да се хареса на ястребите в десницита, но Радев се разграничава от крайното крило и в десницата и в левицата.
3
2
 
20
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
И как решихте ,че е сполучлив,у нас единственото нещо работещо е пропагандата.
2
2
 
5
 
! Отговори
Petrov преди 7 години
Вся власт советом - Това не трябва да се случва.
1
3
 
19
 
! Отговори
ДС преди 7 години
Бившите от Държавна сигурност се размърдаха. Този Денчев в коя наука е професор? Бърсане на руски ***?