Кабинетът "Борисов 2" даде още пари, за да летят МиГ-овете

Белене получава терена на о. Персин за мемориал на жертвите от лагерите
27
Кабинетът "Борисов 2" даде още пари, за да летят МиГ-овете
Снимка: архив, Булфото

Правителството в оставка одобри допълнителни разходи до 9 630 000 лв. по бюджета на Министерството на отбраната за осигуряване на летателната годност на самолетите МиГ-29.

За осигуряване на проекта, чийто времеви обхват е 2016-2017 г., в централния бюджет са заложени 30,52 млн. лева.

Миналата година кабинетът на Борисов отпусна през ноември два транша за тази цел – 15 млн. лв. и 54 млн. лв.

С друго свое решение правителството предлага на президента Румен Радев да издаде указ за освобождаване на флотилен адмирал Никола Каранов от длъжността заместник-командир на ВМС и от военна служба, считано от 23 февруари. Предложението е във връзка с подаден от флотилен адмирал Каранов рапорт.

На последното си заседание кабинетът прехвърли летището край с. Равнец в собственост на община Бургас. То е с отпаднала необходимост за Министерството на отбраната. Районът е предвиден за обособяване на икономически зони.

С друго свое решение правителството предостави безвъзмездно на община Белене терен на остров Персин за изграждане на парк-мемориал в памет на жертвите на тоталитарния режим, загинали в лагера на смъртта.

Имотът от 110 дка с шест построени в него сгради към момента се ползва от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ към Министерството на правосъдието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
10
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия от Белене май станаха повече от активните борци